Apostu îi răspunde lui Dică, după ce Ioniță n-a mai ajuns la Argeș, ci la UTA. „Nu accept să-mi facă cineva program. Incontestabil l-am sfătuit să aleagă UTA”

Noua achiziție a „Bătrânei Doamne”, Alexandru Ioniță, a fost curtat de mai multe grupări din Liga a 2-a în această vară. Una dintre acestea a fost Campionii FC Argeș, însă mutarea nu s-a realizat, Nicolae Dică dând vina pe agentul Bogdan Apostu pentru acest lucru.

Chiar dacă antrenorul formației din Trivale nu a dat nume în declarația lăsată pe 25 iulie, după testul câștigat de elevii săi, 4-0 cu FC Pucioasa, astăzi s-au lămurit lucrurile. „Până la începerea campionatului îmi mai doresc să mai vină și alți jucători, dar se pare că este foarte greu. Acum m-am înțeles cu jucătorul și apare impresarul, care cere comision. Nu avem un buget prin care să ne permitem să dăm comisioane la impresar, și, din păcate, așa mai ratăm un jucător. Asta este. Voi încerca în zilele următoare să mai aduc unu-doi jucători. Dacă vom reuși bine, dacă nu vom merge cu jucătorii pe care îi avem”, spunea Dică în urmă cu o lună de zile pentru Liga2.ProSport.ro.

Răspunsul pentru fostul tehnician al lui FCSB a venit astăzi, de la Bogdan Apostu, în cadrul conferinței de prezentare a lui Ioniță la UTA. Și cu această ocazie, agentul hunedorean, fost fotbalist la echipa fanion a Aradului în trei perioade diferite, și-a asumat afinitatea pentru culorile „roș-albe”.

„M-a deranjat puțin acea declarație a lui Dică, fiindcă nu accept să îmi facă cineva program. Nici eu nu îmi permit să spun vreunui antrenor ce sistem să folosească, sau ce schimbări să facă. A fost o discuție care nu s-a concretizat datorită pretențiilor. Cred că și Nicolae Dică are un salariu, nu cred că lucrează pe gratis. Faptul că eu iubesc UTA și mi-am asumat acest proiect nu mă împiedică să fac anumite concesii, pentru că o fac pentru echipa mea de suflet. Ioniță a venit pentru un salariu mai mic decât cel oferit de FC Argeș. Nu e totul despre bani în viață, sunt și alte lucruri ce ne pot guverna. De exemplu, la Snagov am construit cu Gyuszi o echipă care a terminat turul pe primul loc dintr-un buget ce nu era între primele 10 din Liga a 2-a. Așadar, se poate construi o echipă competitivă, așa cum s-a construit la Arad. În concluzie, eu îl apreciez pe Dică atât ca om, cât și ca antrenor, îi urez baftă, dar era normal ca eu să-mi urmăresc interesul. Când vine vorba despre UTA, lucrurile stau diferit, am spus-o și-mi asum public. Oricum, și Alex a spus-o și mai devreme, are încredere în mine, în Gyuszi și în acest proiect. Iar dacă m-a întrebat între cine să aleagă, între UTA și FC Argeș, incontestabil l-am sfătuit să aleagă UTA și a ținut cont de aspectul acesta. Asta e realitatea”, a punctat Apostu, citat de Sport Arad.

Astăzi, Alexandru Ioniță a semnat o înțelegere cu „Bătrâna Doamnă” valabilă până la finalul stagiunii, cu posibilitate de prelungire pe încă unul în caz de promovare în Liga 1.

În această vară, după numirea la cârma echipe argeșene, Nicolae Dică s-a plâns în mai multe rânduri că, din cauza bugetului mic de care dispune, pierde jucători în favoarea contracandidatelor. Petrolul, SCM Gloria Buzău sau Turris-Oltul sunt câteva dintre ele. Ultima a fost Concordia Chiajna, după ce ilfovenii i l-au luat pe fundașul Andrei Dumitraș, care se pregătiseră cu piteștenii, își dăduse acordul să semneze contractul, însă apoi s-a răzgândit și a mers la Chiajna.

Sursa: Sport Arad

Pe aceeași temă