AFC Hermannstadt a avut 19 jucători la reunire! Patru transferuri a bifat până acum echipa lui Pelici, Cosmin Neagu nefiind încă rezolvat

Marți seară, nou-promovata AFC Hermannstadt și-a reluat, la rândul ei, pregătirea pentru noul sezon competițional, primul din istoria clubului în campionatul Ligii 2. La primul antrenament, gruparea sibiană s-a afișat cu un nou antrenor principal, în persoana lui Alexandru Pelici, și cu patru noi achiziții: Bogdan Rusu, Ștefan Blănaru, Lucian Dumitriu și Cătălin Căbuz. În total, la reunire, au fost 19 jucători, printre care un jucător revenit după împrumutul în altă parte și un altul venit în probe.

La primul antrenament de după promovare, unul condus de Alexandru Pelici și secunzii Eugen Beza și Florin Berța, au fost prezenți 19 jucători, inclusiv Bogdan Rusu, Ștefan Blănaru, Lucian Dumitriu și Căbuz Cătălin, toți patru transferați în această vară. Primele alergări și exerciții au durat aproximativă o oră și jumătate și s-au desfășurat pe terenul sintetic al stadionului Municipal.

Neagu nu s-a prezentat la reunire

Nu a fost însă prezent Cosmin Neagu, mijlocaș anunțat ca fiind transferat la începutul lunii iunie, fiindcă jucătorul nu a fost lăsat să plece liber de Dacia Unirea Brăila, club de care aparține și unde a fost golgheter în sezonul trecut. Brăilenii i-au prelungit unilateral contractul lui Neagu cu un an, conform unei clauze, și au reclamat formația sibiană la FRF, fiindcă a discutat cu jucătorul ei fără acceptul conducătorilor. La rândul lui, mijlocașul s-a adresat comisiilor FRF împotriva Daciei Unirea, pentru a fi declarat liber de contract, fiindcă în acest an nu a fost plătit. 

Miercuri dimineață, fotbaliștii echipei AFC Hermannstadt vor efectua vizita medicală la Clinica NewMedics, iar duminică, 2 iulie, vor pleca într-un cantonament la Săcele, județul Brașov. Până atunci, pregătirea va continua pe plan local.

Beza: „Mai sunt câțiva jucători în vederile noastre”

„Am început, astăzi, un nou ciclu de pregătire, cu un nou staff tehnic și cu mai mulți jucători noi. Deocamdată nu am reușit să ne întâlnim cu toții la stadion. A fost un prim antrenament reușit, în care s-a urmărit reacomodarea la efort și reacomodarea cu mingea. Urmează vizita medicală și câte un antrenament pe zi, pe stadionul „Obor”, până la finalul acestei săptămâni, iar sâmbătă e programat un joc – școală, urmând ca duminică să plecăm în cantonament. Mai sunt câțiva jucători în vederile noastre. Sperăm ca, la ora plecării în cantonamentul de la Săcele, lotul să fie complet. Intenționăm să deplasăm un lot de 25 de jucători”, a declarat antrenorul secund Eugen Beza.

Iată jucătorii prezenți la reunire:

portari:
Dragoș Ciorgovean
Cătălin Căbuz (venit sub formă de împrumut de la FC Viitorul, ultima dată la Chindia Târgoviște);

jucători de câmp:
Alexandru Străulea
Cătălin Pîrvulescu
Robert Bratu
Daniel Tătar
George Monea
Cristian Chifu
Bogdan Piko
Radu Necșulescu
Petrișor Petrescu
Alexandru Neacșa
Adrian Cârstean
Radu Crișan (Astra a fost de acord să-i prelungească împrumutul la Sibiu pentru încă un sezon)
Lucian Dumitriu (ex Foresta Suceava)
Bogdan Rusu (ex Foresta Suceava)
Ștefan Blănaru (ex ASU Poli Timișoara)
Cătălin Tineiu (revenit după împrumutul la Performanța Ighiu)
Ștefan Băghiceanu (Unirea Jucu, în probe)

Au lipsit motivat Radu Criștiu, Răzvan Dâlbea și Cristian Seiwerth, cei trei urmând să revină la antrenamente înaintea plecării în cantonament.

Foto: Cosmin Călinescu (fb FC Hermannstadt)

Pe aceeași temă