ACS Poli îl ține pe Curileac tot până în 2020, dar acum cu un contract mai mic. Echipa nu are antrenor pentru că nu vrea să se pripească, dar își readuce juniorii

  • ACS Poli nu se prea grăbește cu deciziile în vederea participării în Liga a 2-a, în ciuda multiplelor anunțuri făcute pe pagina oficială a clubului. Fără dată de reunire anunțată și fără antrenor, echipa îl păstreză pe portarul Marius Curileac cu un contract redus. De asemenea, sunt readuși jucătorii eligibili U21 care au fost împrumutați.

 

Cu retrogradare și jucători cu multe salarii restante, totuși ACS Poli are unii jucători deloc de lepădat sub contract. Miercuri, Poli a anunțat că a semnat cu Marius Curileac până în 2020. Același anunț a fost făcut vara trecută, când portarul a semnat pe trei sezoane, iar concurentul său pe post, Straton, a semnat pe două sezoane. La o privire mai atentă, constatăm că Marius Curileac s-a ales, de fapt, cu contractul diminuat: „adaptat noilor condiții financiare ale clubului”.

Ce nu spun acum cei de la ACS Poli, dar a spus fostul președinte Sorin Drăgoi în toamnă, pentru pressalert.ro, este că portarul este pe lista jucătorilor gajați la ANAF. Conform legii, clubul nu poate lăsa liberi asemenea fotbaliști, deoarece ar echivala cu înstrăinărarea unui bun pus sub sechestru. Cătălin Doman este și el în aceeași situație și tocmai de aceea, deși era total ieșit din formă, iarna trecută ACS Poli l-a împrumutat la Dunărea Călărași.

Mulți jucători U21, niciun antrenor

ACS Poli a semnat contracte cu doi jucători de 16 ani, Sergiu Românu și Flavius Toboșaru. Trebuie spus că anul acesta, la nicio categorie de vârstă clubul nu a prins nici măcar un loc 2 la fazele regionale sau județene ale competițiilor de juniori. Centrul este într-o cădere liberă și e greu de crezut că cei doi s-ar impune ca titulari.

În schimb, clubul a readus jucătorii împrumutați la echipe precum ASU Poli, Ripensia, Reșița, Lugoj, Ghiroda sau Giarmata. Măsura e luată, deoarece în Liga a 2-a trebuie să fie minimum trei jucători U21 în teren.

Cei vizați sunt: Radu Motreanu, Denis Golda, Mario Contra, Cristian Podină, Harald Fridrich, Narcis Popan, David Pop, Damir Totic și Sinișa Sporin.

Fotbaliștii în cauză nu știu însă cine îi va antrena, deoarece clubul preferă să „nu se pripească” în alegerea viitorului tehnician. Nici data reunirii nu a fost anunțată până acum, deși majoritatea cluburilor din Liga a 2-a au calendarul bătut în cuie.

„Referitor la stafful tehnic, alături de colegii mei din departamentul sportiv, toți cei responsabili analizăm opțiunile pentru numirea unui nou antrenor principal. Dorim să găsim persoana potrivită, care să aibă experiența și capaciatatea să administreze un lot în care se vor regăsi mai mulți jucători cu activitate în Liga 1, dar și o serie de tineri crescuți în clubul nostru. Nu dorim să ne pripim! De aceea, vă rugăm să aveți puțină răbdare până vă vom anunța numele celui care va avea misiunea de a readuce Poli Timișoara în primul eșalon!”, a spus Radu Birlică, președinte ACS Poli Timișoara.

Articol scris de Anda DELIU

Pe aceeași temă