ACS Poli duce tratative avansate pentru transferul unui jucător la FC Viitorul. Suma pe care ar putea să o încaseze

Așa cum ProSport a scris de ieri, ACS Poli și FC Viitorul poartă negocieri avansate pentru un transfer. Andrei Artean este dorit de Gheorghe Hagi, iar suma, conform surselor noastre, ar fi de 100.000 de euro.

De miercuri, jucătorul a plecat de la Poiana Brașov, unde ACS Poli făcea cantonament. La Constanța s-a deplasat și președintele Radu Birlică. Pe lângă suma de bani, clubul timișorean ar beneficia și de 15% dintr-un viitor transfer.

Artean este mijlocaș central, luna viitoare va împlini 25 de ani, iar în Liga 1 era titular la alb-violeți. Pe vremea când Ionuț Popa era antrenor, secundul Sorin Bălu îi și poreclise „Pirlo”.

Fotbalistul este născut la Hunedoara și a venit ca junior la vechea Poli, cea a lui Marian Iancu. A mai jucat la FC Caransebeș, CSM Râmnicu Vâlcea și ACS Poli.

Clubul nu poate cheltui banii după bunul său plac

Dacă transferul se va parafa în acești termeni, ACS Poli tot nu ar putea cheltui banii pentru orice datorie. Artean e printre jucătorii gajați de ANAF și suma ar merge la stat, în contul datoriei reeșalonate de echipă. O problemă, întrucât timișorenii au 350.000 restanțe salariale aferente sezonului trecut.

Într-o lună, clubul trebuie să stingă datoriile către patru jucători cu litigii câștigate, pentru a nu risca depunctarea. Este vorba de Cristian Scutaru, cu prime restante, și Alexandru Ciucur, Alexandru Țigănașu și Gabriel Vașvari cu salariile pentru ianurie-martie 2018.

Articol scris de Anda DELIU

 

Pe aceeași temă