Achiziții subțiri la Viitorul Pandurii. Echipa lui Lupuț a adus patru jucători de la „sora mai mică” Luceafărul Oradea

Deși s-a despărțit de Alexandru Pop (ASU Politehnica), Victoraș Astafei (CSM Reșița), Raul Hăjmășan (Minaur Baia Mare), Bogdan Porumb (Sănătatea Cluj), Mark Parnău (Luceafărul Oradea) și Rafal Zaborowski, Viitorul Pandurii n-a excelat la capitolul achițizii. În pauza de iarnă, echipa controlată de gorjeanul Nicolae Sarcină a adus patru jucători de la „sora” mai mică, Luceafărul Oradea, echipă susținută de același om de afaceri din Târgu Jiu.

Printre noutățile echipei se află și golgheterul George Paraschiv, care a marcat de 16 ori în Seria 4, ceilalți trei nou-veniți fiind Paul Mitrică, Andrei Ludușan și Alexandru Core. Portarul Roberto Bodea (U Craiova 1948 SA) și juniorul Claudiu Băciuț, împrumutat de la FCSB, sunt celelalte achiziții din lotul echipei cu sediul la Târgu Jiu, dar care s-a pregătit la Sânmartin, lângă Oradea. Viitorul Pandurii a efectuat și un cantonament de zece zile în Antalya, unde a câștigat un singur meci, cu o nou-promovată în prima liga a Letoniei, FK Tukums.

Sâmbătă, în prima etapă a Ligii 2 din 2020, Viitorul Pandurii joacă, de la ora 11:00, în deplasare, cu CS Mioveni.

„Ne așteaptă un meci dificil în prima etapă, ca toate din retur. Cu două victorii poți fi aproape de podium, două înfrângeri te bagă în hora retrogradării. Eu mi-am propus clasarea în primele zece locuri”, declara antrenorul Cristian Lupuț, la reunirea lotului. Acesta n-a răspuns la apelurile telefonice din această săptămână ale reporterului Liga2.ro, pentru a oferi un răspuns în privința lotului cu care va aborda partea a doua a sezonului, dar și concluzii după stagiul de pregătire.

Înainte de jocul direct din acest weekend, CS Mioveni e pe locul secund în Liga 2, cu 37 puncte, iar Viitorul Pandurii Târgu Jiu se află pe 12, cu 10 puncte în minus.

Rezultatele obținute de Viitorul Pandurii în meciurile amicale din această iarnă:

Amical în Ungaria
Viitorul Pandurii – Debrecen II (Liga 3 Ungaria)    5-1 (goluri: Cătălin Bădăuță, Daniel Paraschiv, Marius Cioiu, Vasile Pop și Paul Mitrică)
Amical la Sânmartin
Viitorul Pandurii – Luceafărul Oradea (Liga 3 România)    2-0 (Daniel Paracshiv și Claudiu Băciuț)
Amicalele din Antalya
Viitorul Pandurii – TSKA Moscova II (Liga 3, Rusia,)         0-1
Viitorul Pandurii – FC Lori Vanadzor (Liga 1, Armenia)        1-3 (Vlad Rusu)(foto)
Viitorul Pandurii – FC Zhejiang Greentown (Liga 2, China)        0-1
Viitorul Pandurii – FK Tukums (Liga 1, Letonia)            3-1 (Alexandru Gârbiță – 2g, Vlad Rusu)

Articol scris de Mircea OGLINDOIU

Pe aceeași temă