Achiziții din Liga 1 pentru Energeticianul înaintea meciului cu Petrolul. Cei doi jucători aduși la Petroșani

Achiziții din Liga 1 pentru Energeticianul înaintea meciului cu Petrolul.** Cei doi jucători aduși la Petroșani

Înaintea derby-ului cu Petrolul, programat sâmbătă, de la ora 15:00, la Petroșani, Energeticianul și-a întărit lotul cu doi jucători din Liga 1. Pe ultima sută de metri a perioadei de transferuri, oficialii echipei din Valea Jiului au bătut palma cu FC Voluntari, de unde i-a luat pe Cosmin Achim (22 de ani – foto) și Mircea Leasă (19 ani).

Ambii noi jucători ai Energeticianului sunt fundași. Achim a fost adus de Voluntari de la Viitorul, în 2014, și a făcut parte din lot în ultimele patru sezoane ale primei ligi. În acest campionat a fost utilizat într-un singur meci, 21 de minute. Leasă este fiul fostului președinte al clubului din Voluntari, iar în ultimele două ediții ale Ligii 1 a fost utilizat în doar opt meciuri. În acest sezon a prins două jocuri în tricoul ilfovenilor.

Iau în calcul doar victoria cu Petrolul

Altfel, sâmbătă, contra Petrolului, Energeticianul vrea să-și mențină seria de invincibilitate pe teren propriu în Liga 2 și să rămână aproape de prima clasată Sportul Snagov, aflată acum la trei puncte avans. În precedentele trei jocuri desfășurate la Petroșani, echipa lui Cristian Dulca a obținut trei victorii, 4-0 cu Luceafărul Oradea, 2-1 cu ASU Politehnica Timișoara și 4-3 cu Aerostar Bacău.

Președintele Energeticianului, Alin Zgripcea, spune că jucătorii lui Dulca s-au acomodat mai mult față de startul sezonului și că vrea de la ei o nouă victorie pentru suporteri. „Jucăm cu o echipă foarte bună, care se bate la promovare, dar noi ne dorim foarte mult victoria, pentru a le aduce o bucurie oamenilor din Vale. Suntem neînvinși acasă. Echipa este mai omogenă. Jucătorii și-au îmbunătățit relațiile de joc”, spune, citat de Ziarul Văii Jiului, oficialul formației din Valea Jiului, care le-a pregătit celor care vor veni la meci o tombolă prin care se vor pune la bătaie 10 mingi.

„Cu Petrolul jucăm acasă, în fața propriilor suporteri, și ne dorim foarte mult victoria. Petrolul este o echipă puternică, cu multe investiții făcute. Din punctul meu de vedere, echipele momentului sunt Snagovul și Chindia. Îi asigurăm pe suporterii noștri că vom face totul să luăm cele trei puncte”, a spus și Cristian Dulca despre meciul cu Petrolul.

În campionat, după cinci etape, Energeticianul ocupă locul 5, cu 10 puncte, în timp ce Petrolul e pe poziția a 10-a, cu 7 puncte. Ploieștenii au însă un meci mai puțin desfășurat.

Pe aceeași temă