Burcă pleacă de la Oțelul și îi dorește să revină în Liga 1: „Nu voi uita niciodată momentele de aici”. Ce spune despre fani

Marius ANGHEL 24 Jul. 2015, 15:05 Liga 2
Burcă pleacă de la Oțelul și îi dorește să revină în Liga 1:

Ovidiu Burcă a renunțat, oficial, vineri, la funcția de director sportiv al clubului Oțelul Galați pe care o ocupa din luna septembrie a anului trecut, informează gruparea moldoveană retrogradată în Liga 2, într-un comunicat de presă postat pe site-ul oficial.

Burcă a declarat că se atașase de echipă și suporteri, care au dat „întotdeauna o lecție de iubire necondiționată pentru culorile acestui club”, și nu va uita niciodată momentele trăite la Oțelul Galați. „Despărțirea de Oțelul nu este deloc ușoară. M-am atașat de această echipă și de extraordinarii săi suporteri, care, dincolo de inevitabilele momente dificile, ne-au dat întotdeauna o lecție de iubire necondiționată pentru culorile acestui club. Mulțumesc domnului președinte Vlad Rapișcă și tuturor celor care mi-au acordat încrederea în perioada în care am avut onoarea să lucrez pentru o campioană a României. Am încercat mereu să mă ridic la nivelul așteptărilor și să ajut echipa cu efortul și experiența mea. Am trăit aici momente, mai bune sau mai grele, pe care știu că nu le voi uita niciodată. Respect Oțelul, respect Galațiul, mult succes în continuare!”, a spus fostul director sportiv al Oțelului.

„Sunt convins că, la anul, Galațiul va fi, ca mai mereu, o deplasare foarte dificilă pentru Steaua, Dinamo sau Rapid”

Acesta a adăugat că FC Oțelul poate reveni la forma de acum patru ani dacă gruparea va primi sprijiul autorităților locale și mediul de afaceri, dând ca exemplu pe Juventus, care a fost retrogradată și acum domină fotbalul italian. „Gălățenii merită o campioană. Au avut-o în 2011 și am încredere că, în ciuda situației actuale, au resursele necesare pentru a ajunge, din nou, la cel mai înalt nivel. Dacă președintele Vlad Rapișcă și întreaga echipă managerială vor primi sprijinul necesar din partea autorităților locale și a mediului de afaceri, sunt convins că, la anul, Galațiul va fi, ca mai mereu, o deplasare foarte dificilă pentru Steaua, Dinamo sau Rapid. Echipele mari – și Oțelul este o campioană – știu să transforme momentele de criză în oportunități pe termen lung. După retrogradarea într-o ligă inferioară, Juventus a revenit în Serie A și domină autoritar campionatul italian de câțiva ani la rând. Comparația poate părea exagerată, dar cine cunoaște istoria fotbalului românesc își amintește că Oțelul este, în continuare, singura noastră echipă care a învins pe Juventus într-un meci oficial (7 septembrie 1988). Așadar, sunt precedente încurajatoare”, a menționat el.

Fostul director sportiv al FC Oțelul negociază în prezent preluarea postului de președinte la Rapid. Florin Marin, antrenorul gălățenilor e și el dorit la clubul giuleștean.

Marius ANGHEL 24 Jul. 2015, 15:05 Liga 2
Pe aceeași temă