Burcă, înscăunat președinte la Rapid: „Știu ce înseamnă spiritul acestui club”. Ce buget are fostul oțelar și ce obiectiv și-a propus

Marius ANGHEL 27 Jul. 2015, 11:33 Liga 2
Burcă, înscăunat președinte la Rapid:

Ovidiu Burcă a declarat, sâmbătă, în cadrul conferinței de presă în care a fost prezentat oficial în funcția de președinte al FC Rapid, că obiectivul său pe termen lung este să readucă echipa în cupele europene și i-a asigurat pe suporteri că se va dedica 100 la sută clubului giuleștean.

„Vreau să redau măreția acestui club care se confruntă la momentul actual cu fel și fel de probleme. Obiectivul meu este să readuc Rapidul în cupele europene. Am jucat cu Rapid în Europa, știu cum este. Nu va fi ușor, dar am încredere că împreună putem reuși. Poate sunt vorbe mari, dar îi asigur pe toți suporterii că mă voi dedica 100 la sută acestui club”, a spus noul președinte.

„Am o relație sentimentală cu Rapid și e greu să refuzi o ofertă de la acest club”

Situația dificilă în care se găsește acum clubul Rapid, aflat în Liga a II-a, reprezintă o provocare pentru Burcă. „Este o onoare pentru mine să conduc acest club de mare tradiție. Am jucat la Rapid, știu ce înseamnă spiritul acestui club. În cei doi ani petrecuți aici am înțeles că Rapid este o echipă specială. Am o relație sentimentală cu Rapid și e greu să refuzi o ofertă de la acest club. Acum aici este un moment delicat, e o provocare pentru mine, iar mie îmi plac provocările”, a afirmat el.

Noul președinte îi respectă pe suporterii rapidiști, dar le-a transmis că deciziile la club de acum înainte le va lua el, împreună cu stafful tehnic și acționariatul. „Voi încerca să construiesc această echipă, acest club, în jurul minunaților sporteri. Vreau să îi asigur de toată determinarea mea. Îi voi respecta pe suporteri, dar menționez că deciziile le voi lua eu, împreună cu staful meu și domnul Moraru. E important că domnul Moraru îmi dă autoritate în funcția pe care o voi ocupa”, a precizat el.

„Florin Marin și Ianovschi vor fi responsabili”

Burcă a menționat că Florin Marin va fi noul antrenor al formației Rapid, dar a precizat că responsabilitatea rezultatelor va aparține în aceeași măsură și tehnicianului Mihai Ianovschi. „Suntem în negocieri foarte avansate cu Florin Marin. Este un om alături de care am mai lucrat, un rapidist. Împreună cu dânsul sper să pot crea echilibrul de care Rapid are nevoie acum. Florin Marin va lucra cu Mihai Ianovschi. Deși inițial eram sceptic referitor la această colaborare, acum am toată încrederea că vor face o echipă bună, alături și de Florin Pârvu. Nu e importantă ierarhia în stafful tehnic, Florin Marin și Ianovschi vor fi responsabili atât în momentele bune, cât și în cele când lucrurile nu vor merge așa cum dorim”, a explicat Burcă.

În perioada următoare Rapid va mai transfera câțiva jucători, noul președinte precizând că bugetul de 1,5 milioane de euro oferit de acționariat este suficient pentru a oferi un nivel salarial tentant pentru Liga a II-a.

„În condițiile în care se zbate Liga a II-a consider că e un buget normal (n.r. – 1,5 milioane de euro cu taxele incluse), de bun simț, care te obligă să promovezi. Voi încerca să mă adaptez la buget și vom încerca să scoatem maximum. Sper să mai vină jucători în zilele următoare. Financiar, pentru Liga a II-a, noi putem oferi un nivel salarial foarte bun. E clar că de acum înainte, în ceea ce privește transferurile, voi fi responsabil. Dacă vor veni jucători cu care eu am mai lucrat, cu siguranță vor fi de foarte bună calitate”, a menționat oficialul rapidist.

În ceea ce îl privește pe portarul Virgil Drăghia, Burcă a afirmat că își dorește ca acesta să rămână în lot. „Cu Virgil am fost și coleg la Rapid. Am discutat și voi mai discuta cu el pentru că vreau să rămână la Rapid. Acum depinde și ce își dorește el. E foarte important că el a crescut la Rapid, iar eu vreau să mă bazez pe jucători din pepiniera proprie. Sper că împreună vom găsi o soluție. Dar nu vreau să se creadă că ținem pe cineva cu forța la Rapid”, a spus președintele.

De asemenea, Daniel Pancu va face parte din lotul echipei și în sezonul următor, a anunțat Burcă. „Pancu va mai juca încă un an alături e noi. El are contract pe viață cu Rapid. Cu siguranță a primit foarte multe propuneri, dar ar fi păcat să își încheie cariera în altă parte decât la Rapid”, a menționat Ovidiu Burcă.

Moraru spune că președintele Ovidiu Burcă va avea la dispoziție un buget de 1,5 milioane de euro

Acționarul majoritar al FC Rapid, Valerii Moraru, a declarat, sâmbătă, la conferința de presă în cadrul căreia Ovidiu Burcă a fost prezentat în funcția de președinte, că noul oficial va avea la dispoziție un buget de 1,5 milioane de euro în ediția 2015-2016 a Ligii a II-a.

„Bugetul clubului va fi de aproximativ 1,5 milioane de euro cu tot cu taxe. Cu siguranță că un președinte își dorește întotdeauna mai mult, dar astea sunt posibilitățile”, a spus Moraru.

Acesta a menționat că l-a ales pe Ovidiu Burcă pentru postul de președinte pentru că acesta a jucat la Rapid și cunoaște situația clubului. „Noul președinte al clubului, Ovidiu Burcă, este un om cu experiență. A jucat la Rapid și cunoaște foarte bine situația. Am avut mai multe ore de negocieri și informare. Dumnealui în perioada următoare își va alege staful, iar noi, la rândul nostru, îi vom asigura necesarul pentru a-și îndeplini obiectivul. Noului președinte îi doresc victorii cât mai multe și să vedem un fotbal frumos”, a precizat acționarul majoritar

Referitor la violențele care au avut loc luni, în fața bazei sportive Pro Rapid, între două grupuri de suporteri rapidiști, Moraru a afirmat că echipa are nevoie în acest moment de liniște. „Echipa are nevoie de liniște. Ă‚sta este cel mai important lucru pentru a construi pentru a ne îndeplini obiectivul. Mai mult nu aș vrea să comentez”, a adăugat Valerii Moraru.

Ovidiu Burcă a fost prezentat oficial, sâmbătă, în funcția de președinte al FC Rapid, în cadrul unei conferințe de presă organizate la baza sportivă Pro Rapid. Staful tehnic al echipei giuleștene în următoarea ediție a Ligii a II-a va fi format din Florin Marin, Mihai Ianovschi și Florin Pârvu.

Articol scris de Marius ȚONE (Mediafax)

Marius ANGHEL 27 Jul. 2015, 11:33 Liga 2
Pe aceeași temă