Brașoveanu: „Farul e încă un magnet pentru jucătorii din România”

Marius ANGHEL 24 Jul. 2014, 12:43 Liga 2
Brașoveanu:**

26 de echipe își exprimaseră inițial intenția de a juca în sezonul 2014/2015 al Ligii a II-a la fotbal, însă acest număr s-a micșorat, potrivit președintelui Farului, Auraș Brașoveanu, care este și șeful Ligii Profesioniste de Fotbal 2. „Ieri (n.r. marți), când am fost la Federație, am avut o surpriză neplăcută. Alaltăieri (n.r. luni), Liga a II-a cuprindea 26 de echipe, însă am constatat că Bistrița s-a reorientat și s-a înscris doar la Liga a III-a. Au rămas, astfel, 25 de echipe însă dintre acestea, Corona Brașov are o situație incertă. Clubul cuprinde mai multe secții și s-a luat hotărârea ca fotbalul să se desprindă și să se formeze o structură de sine stătătoare, cu personalitate juridică. Însă acest lucru încă nu s-a oficializat. Am înțeles că se discută cu niște finanțatori străini și nu știu dacă actele vor fi gata în timp util. Încă înotăm în necunoscut”, a arătat Auraș Brașoveanu.

Președintele Farului este de părere că, la prima vedere, seria secundă a Ligii a II-a este mai puternică. În cealaltă grupă, Farul are ca obiectiv clasarea în primele șase formații. „Deocamdată, s-a făcut o așezare geografică. Așa cum este acum creionată, seria a doua pare un pic mai puternică, cu mai multe echipe care și-au anunțat intenția de a lupta pentru promovare. Seria întâi pare compusă din formații care au ca prim obiectiv menținerea la acest nivel. La o privire rapidă, pare o serie accesibilă pentru un obiectiv major. În ce privește promovarea, va conta stabilitatea financiară, din păcate, și mai puțin factorul sportiv. În situația în care apar polemici și discuții în contradictoriu, la nivelul vestiarului, legate de aspectul financiar, automat și rezultatul sportiv va suferi. Astfel că nu poți vorbi de un obiectiv major fără să-ți asiguri întâi stabilitatea financiară. În acest moment, fotbalul e guvernat de principii economice și mai puțin de principii sportive”, a mai spus Auraș Brașoveanu.

„Nu sărim dintr-o extremă în alta”

Întrebat dacă Farul se gândește la promovare în sezonul care va începe în curând, președintele clubului constănțean a răspuns: „Ca să sari dintr-o extremă în alta ar fi un lucru neprofesionist, ca să nu-i spun altfel. Astfel că noi avem ca obiectiv clasarea în primele șase locuri, un țel indus de numele și renumele Farului. Chiar dacă a traversat o perioadă mai puțin fastă, Farul e încă un magnet pentru jucătorii din România. A fost un brand și sperăm să-l readucem la nivelul de acum șase-șapte ani”.

Sursa: Ziua de Constanța

Marius ANGHEL 24 Jul. 2014, 12:43 Liga 2
Pe aceeași temă