Bogdan Chipirliu s-a întors la antrenamentele Stelei. Situația atacantului golgheter care nu a jucat în amicalele din această iarnă

Andrei PASCU 21 Feb. 2024, 15:46 Liga 2
Bogdan Chipirliu s-a întors la antrenamentele Stelei. Situația atacantului golgheter care nu a jucat în amicalele din această iarnă

Bogdan Chipirliu nu a jucat în meciurile amicale disputate de Steaua în această iarnă, dar de câteva zile a reluat pregătirile. Se antrenează alături de colegii săi și ar putea să fie în lot pentru primul meci din 2024, cel cu CSM Reșița, din etapa a 16-a a sezonului regular.

Atacantul este în urmă cu pregătirea fizică pentru că, potrivit lui Daniel Oprița, a fost accidentat, dar la mijloc ar fi și supărarea lui Chipirliu, pentru că Steaua nu l-ar fi lăsat să plece la Gloria Buzău, de unde ar fi avut ofertă.

Din nou la antrenamentele Stelei

S-a vorbit despre faptul că putea semna cu Gloria Buzău, însă Daniel Oprița era convins că Bogdan Chipirliu va rămâne în Ghencea și din această iarnă, pentru că mai are contract un an și jumătate cu Steaua și, în plus, are o clauză de transfer de 500.000 de euro.

Recent, pe pagina de Facebook a Stelei a fost făcută o postare cu o ședință de pregătire premergătoare jocului cu CSM Reșița, din deplasare, iar în una din poze era și Bogdan Chipirliu (foto principal). E posibil ca supărarea atacantului să fi trecut, iar de acum să se concentreze doar pe evoluțiile de la Steaua, pentru că se dorește din nou calificarea în play-off-ul Ligii 2.

Supărat că nu i-a fost permisă plecarea?

Referitor la starea de spirit a atacantului, Daniel Oprița confirma, cumva, la începutul lunii februarie, că acesta este supărat pentru faptul că Steaua nu i-ar fi dat voie să plece la Gloria Buzău.

Bogdan Chipiriliu a fost accidentat. Ce să-i fac dacă e supărat? Are contract, o să stea un an și jumătate supărat? Am vorbit cu el, nu se mai pune problema. A înțeles. El a început antrenamentele.

Ca să știți, a fost accidentat, nu supărat. Nu mai pregătim transferuri. Nu suntem cum trebuie ca și lot, dar ăștia suntem. Acesta este bugetul, ne conformăm”, a spus Daniel Oprița, la începutul lunii februarie, potrivit iamsport.ro.

Poate să devină iar golgheterul Ligii 2

Bogdan Chipirliu pare că poate să devină din nou cel mai bun marcator din Liga 2, iar evoluțiile avute în prima parte a campionatului au atras atenția. S-a situat pe locul 1 și în precedentele două ediții ale campionatului, cu 15, respectiv 17 goluri înscrise pentru Steaua.

Performanța a fost bifată și la capătul sezonului 2016/2017 de Liga 2, când a înscris nu mai puțin de 30 de goluri pentru Juventus București, cu care reușea atunci promovarea în prima ligă.

Revenind la prezent, atacantul Stelei are 12 goluri în 15 meciuri în stagiunea 2023/2024, iar astfel au început să apară zvonuri conform cărora poate semna cu altă formație în această iarnă.

În plus, zilele trecute Chipirliu a fost desemnat cel mai bun fotbalist al Ligii 2 în anul 2023.

Atacantul gălățean de 31 de ani a jucat în cariera sa pentru Oțelul, Dunărea Galați, Fortuna Poiana Câmpina, Juventus București, Astra, SCM Gloria Buzău și Steaua.

Steaua, la limita play-off-ului

Jucătorii lui Daniel Oprița au ca obiectiv intrarea în play-off. Încep anul de pe locul 7 în clasamentul Ligii 2, cu 22 puncte acumulate în 15 partide, la egalitate cu Concordia Chiajna, ACSM Ceahlăul și FK Miercurea Ciuc, locurile 8, 9 și 10.

Steaua este la un punct de poziția a 6-a, pe care se situează Viitorul Pandurii Târgu Jiu.

Foto: Răzvan Păsărică (Sport Pictures), Steaua și Mihai Baltă

https://liga2.prosport.ro/seria-1/andrei-prepelita-decide-daca-ely-fernandes-semneaza-cu-gloria-buzau-19300138

https://liga2.prosport.ro/seria-1/samuel-santa-a-semnat-cu-chindia-targoviste-19300136

https://liga2.prosport.ro/seria-1/azdren-llullaku-catalin-anton-si-cristian-pustai-vorbesc-despre-concordia-ceahlaul-19300132

https://liga2.prosport.ro/seria-1/meci-tare-pentru-resita-in-liga-2-cu-steaua-19300117

https://liga2.prosport.ro/seria-1/programul-etapelor-16-si-17-din-liga-2-primele-din-2024-19299764

Andrei PASCU 21 Feb. 2024, 15:46 Liga 2
Pe aceeași temă