Bogdan Andone rămâne pe poziții la Poli Timișoara, cu toate că echipa înregistrează eșec după eșec: ”Când am venit aici am discutat că vrem să facem un proiect pe termen mediu”

Anda DELIU 11 Sep. 2022, 00:46 Liga 2

Poli Timișoara a suferit sâmbătă, în etapa a 6-a a Ligii 2, al treilea eșec consecutiv, al doilea pe teren propriu și a ajuns la cinci meciuri fără victorie. Cu 1-0 a pierdut trupa bănățeană partida de pe arena Știința cu Viitorul Pandurii Târgu Jiu.

Antrenorul Politehnicii Timișoara are o ”tactică” de adormire a auditoriului, de a detalia foarte mult ce s-a petrecut în meci, fără a rezuma clar ceea ce se vede per ansamblu, și anume, jocul foarte nesigur al echipei sale.

”La meciul de astăzi chiar am făcut două greșeli majore. Una în prima repriză, prin poziționare tactică a fundașilor laterali, pe minge pierdută, când au avut o ocazie singuri cu portarul, și în a doua repriză la golul primit. Au fost două greșeli tactice din partea fundaților laterali, care nu au făcut ce trebuia să facă. Nu au respectat ceea ce am discutat. Sunt mișcări normale și logice. Din păcate, nu le-au făcut, și, practic ne-a costat jocul. Și acea indecizie a lui Oanea la mijlocul terenului. Care a fost puțin nehotărât să intre în duel sau nu. A intrat 50-50 la sută. Din păcate, s-a pierdut acel duel și, practic, de acolo s-a dezvoltat faza golului. În prima repriză au încercat și au făcut câteva lucruri bune. Am avut câteva situații foarte bune în fața porții. Ne lipsește acea calitate la finalizare sau pasul final. Ajungem în niște situații bune. Ultimul pas nu e cel care trebuie. Calitatea sau decizia nu e. Și Cosmin Bîrnoi face câteva lucruri extraordinar de bine, iar apoi, la pasul final, sau vine prea târziu, sau întârzie pasul, sau timingul. Acestea sunt, din păcate, trebuie să le corectăm, să le face mai bine. Mă bucur pentru Țurcaș, care a debutat astăzi, chiar a făcut un meci bun din punctul meu de vedere. S-a bătut și mă bucur pentru el că a avut șansa asta”, a punctat Andone.

Bogdan Andone nu se gândește la demisie

Întrebat dacă e descurajant ce se petrece la Poli, Andone a specificat că nu se simte grozav, dar nici descurajat.

”Nu pot să spun că mă simt descurajat. Dar nu sunt nici fericit sau foarte încrezător. Chiar aveam încredere, pentru că săptămâna aceasta s-au pregătit bine, s-au antrenat bine. Și chiar aveam încredere că vom face și un meci bun, și un rezultat pozitiv. Din păcate, i-am văzut și simțit pe ei în timpul jocului destul de neîncrezători, așa. Chiar la discuții în vestiar puțin au spus că a fost și lipsă de încredere. E clar că pe seama rezultatelor din ultimele jocuri. Până la urmă e un joc, ei ca jucători trebuie să scoată echipa și să meargă înainte, să se antreneze bine, pentru că alți jucători nu vor fi. Tot ei vor fi și tot ei trebuie să facă lucrurile mai bine, să se antreneze mai mult, să fie mai responsabili și să scoată echipă din situația care e. Și sunt convns că pot să o facă”, a punctat antrenorul Politehnicii.

Din public i s-a strigat și demisia, dar Andone spune că a mers pentru două sezoane la Timișoara. ”E normal să se strige. Lumea vine la stadion și vrea să vadă echipa jucând sau câștigând meciurile sau marcând goluri mai multe și e clar că-și doresc mai mult. Și noi ne dorim mai mult, dar îi înțeleg și pe suporteri, și pe oamenii care vin la teren. Nu iau în calcul, pentru că am discutat când am venit aici că vrem să facem un proiect pe termen mediu. Să nu spun lung, că în România și mediu e foarte mult. Așa că nu ar fi corect din partea mea, nici față de jucătorii care au venit sau care au rămas la echipă. Pentru că a fost decizia mea și vizavi de cei care au rămas și de cei care au venit. Nu e corect nici față de club, pentru că asta a fost dorința lor la momentul acela, să facem un contract pe doi ani, ca să avem continuitate”, a mai spus ”principalul”.

Lacrimi în vestiarul Politehnicii

Andone spune că, deși unii dintre ei plâng, tot jucătorii trebuie să redreseze echipa.

”Îmi pare rău și de jucătorii tineri. Denis Radu plângea și la sfârșitul jocului și în vestiar la fel. Îmi pare rău, pentru că încearcă să facă lucrurile cât mai bine, muncesc. Au nevoie și de rezultate ca să aibă încredere, să prindă încredere în ei. Din păcate, sunt astfel de momente în viață. Am trecut și eu, din păcate, ca jucător, și prin bune și prin rele. Trebuie să fie puternici, să treacă. Doar împreună pot scoate echipa! Nu că străini sau români, că au fost că au venit alții. Împreună, toți, trebuie să muncească mai mult, să fie mai conștiincioși, să-și dorească mai mult poate unul dintre ei, să dea 100 la sută la antrenamente și la meciuri. E singura șansă. Poli trebuie să meargă înainte. Timișoara trebuie să aibă echipă și să aibă obiectivul de a duce o echipă în prima ligă. Că va fi peste 2-3-5 ani, e păcat de oraș, de oamenii de aici, ca Timișoara să nu aibă echipă în prima ligă”, a punctat Andone.

Se vede, din nou, retrogradarea?

Andone spune că trebuie discutat cu clubul, care nici acum nu este capabil să își numească un președinte, pentru a vedea ce se dorește, căci echipa este pe loc direct retogradabil.

”În momentul acesta, ca puncte în clasament, așa e. Mai departe sunt discuții cu clubul: ce-și dorește clubul în continuare. Nu-și dorește o retrogradare. Vizavi de demisie”, a răspuns antrenorul.

Întrebat de un jurnalist dacă nu era mai bine ca echipa să continue în Liga 3, Bogdan Andone a spus că decizia de a accepta invitația de a continua în Liga 2 nu i-a aparținut. ”Nu m-am gândit sincer. Aici sunt lucruri care nu au depins de mine. Am înțeles că a fost o invitație din partea federației. Eu am fost informat, discuțile au fost pentru că Poli rămâne în Liga 2”, a mai adăugat el.

Cu cele 4 puncte și golaveraj 1-7, Poli Timișoara a rămas pe locul 18 în clasament. Mai slabe sunt doar Unirea Constanța (3 puncte) și Metaloglobus (1 puncte). Miercuri, de la ora 15, va juca în Turul 3 al Cupei României, la CSM Reșița. Apoi, sâmbătă, de la ora 11:00, va avea meci la Unirea Dej, în etapa a 7-a a campionatului.

Foto: Leczki Jozsi / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/florin-stinga-foarte-optimist-dupa-prima-victorie-a-viitorului-pandurii-in-deplasare-la-poli-timisoara-incercam-sa-prindem-play-off-ul-19244979

https://liga2.prosport.ro/seria-1/jocul-fara-orizont-continua-si-goleste-stadionul-la-poli-timisorenii-pierd-si-cu-viitorul-pandurii-si-sunt-in-cadere-libera-in-liga-2-si-sub-comanda-lui-bogdan-andone-19244934

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-6-astazi-se-joaca-doar-de-la-ora-1100-poli-iasi-gloria-buzau-si-selimbar-dej-cele-mai-importante-meciuri-din-cele-sapte-19244807

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/au-fost-stabilite-meciurile-din-turul-3-al-cupei-romaniei-toate-echipele-din-liga-2-intra-in-competitie-steaua-merge-la-moreni-dinamo-la-tunari-iar-poli-timisoara-joaca-la-resita-19244321

Anda DELIU 11 Sep. 2022, 00:46 Liga 2
Pe aceeași temă