”Bătrâna Doamnă” obosită de ”farmecul vieții”! UTA va trebui să sufere până în ultima etapă a play-off-ului din Liga 2 pentru a reveni în Liga 1. Meciul cu Rapid, unul de la care nu au lipsit incidentele

Autor: Anda DELIU Publicat: 26 Jul. 2020, 23:36 Actualizat: 27 Jul. 2020, 11:43 Liga 2

Rapid s-a impus cu 2-1 pe sinteticul de pe Motorul, duminică, în fața liderului UTA. Marea favorită la promovare din play-off-ul ligii secunde. După o primă repriză în care elevii lui Laszlo Balint au jucat destul de bine și au marcat, ce-i drept, și cu noroc, jocul a avut un cu totul alt aspect în a doua repriză, când giuleștenii, care aveau nevoie de un succes pentru a mai putea spera la Liga 1, au reușit să marchezede două ori. Un meci încins, de la care nu au lipsit incidentele, atât în incinta stadionului, cât și în afara lui.

Dacă cheia succesului de la Mioveni a fost golul marcat Rapid, de data aceasta, UTA nu a mai început tare acasă, probabil și cu ”greutatea” pe umeri a posibilei sărbătoriri în oraș a promovării matematice, în cazul unui egal. A fost al doilea meci din cele trei de acasă în care echipa a avut fanii aproape, din curtea unui atelier auto situat lângă arena Motorul. Reamintim că și de la stradă, multă lume nu identifică stadionul dacă vine prima dată în Aradul Nou, deoarece este în curtea unei case, care la rândul său se învecinează cu alte case pe Calea Timișorii. Spre deosebire de meciul cu Petrolul, simțind promovarea atât de aproape, arădenii au scandat cu mai mare aplomb, au avut fumiegene multe, iar înjurăturile nu au lipsit.

Suporterii echipei UTA, la meciul cu Rapid, pe gardul și clădirea învecinate cu stadionul Motorul din Arad. Foto: Ciprian Petcuț / Sport Pictures

Dan Alexa, din nou vizat de fani

Galeria a fost dură și când rapidiștii au intrat la vestiar, după încălzire. Nu au lipsit trimiterile la înfrățirea dintre galeria lui Poli și cea rapidistă, dar nici celebrul ”Du-te la școală”. La un moment, chiar Amir Jorza, fost utist, a fost înjurat de galeria arădenilor.

În prima parte a meciului însă, ultrașii au fost mai cuminți. Emoții le putea da chiar Cătălin Hlistei, arădean care nu a fost admonestat deloc de galeria ”Bătrânei Doamne”, chiar dacă la acest joc i s-a dat banderola de căpitan, deși pe teren se afla și Petre Goge, cel care a purtat-o până acum în play-off. Jucătorul a prins un șut puțin pe lângă bară în minutul 17. Tot el putea fi periculos în minutul 28, dar UTA a deschis scorul!

Dan Alexa nu a scăpat de injuriile suporterilor arădeni. Foto: Leczki Jozsi / Mediafax Foto

”Alexa, am auzit că te schimbă la pauză cu Pancu”

UTA a reușit să înscrie în minutul 38, la o fază la care a fost periculoasă. Mihai Popa a scăpat mingea, prostește, iar tânărul David Miculescu a înscris, spre bucuria tuturor celor prezenți pe stadion, sau în curtea atelierului auto vecin.

La pauză, toată lumea era bucuroasă, iar înainte de finalul primei reprize, s-a auzit un strigăt ironic din tribune. ”Alexa, am auzit că te schimbă la pauză cu Pancu”.

”Chirurgul” nu a fost schimbat la pauză, dar a reușit să schimbe fața echipei sale. Ceva mai curajos cu schimbările, Alexa a reușit să întoarcă rezultatul după o primă repriză searbădă. În minutul 57, din centrarea lui Goge, Facundo Mallo a înscris din 5 metri și giuleștenii mai aveau la ce să spere.

Cristian Melinte a pierdut ambele dueluri cu Facundo Mallo la golurile Rapidului, marcate chiar de fundaș. Foto: Leczki Jozsi / Mediafax Foto

UTA, fără vlagă și zvâc

Replica gazdelor a fost aproape inexistentă. A excelat portarul Florin Iacob, care a parat un șut bun al lui Sefer, în minutul 66, și a avut o dublă intervenție peste cinci minute, în fața lui Sefer și a lui Mallo. În minutul 76, după un arbitraj impecabil până atunci, Radu Petruescu a dictat o lovitură liberă care a enervat spiritele utiste. De acolo a ieșit corneul din care s-a marcat golul victoriei. Din centrarea lui Sefer, Mallo a marcat cu genunchiul, tot după un duel câștigat cu Melinte, ca la prima reușită.

Printre cei din tribune s-a lăsat o liniște adâncă, dar galeria a continuat să cânte. S-au aprins și multe fumigene spre final, semn că fanii au sperat la punctul ce readucea orașul în elită după 12 ani. În zadar însă.

Golul lui David Miculescu a fost anulat de cele două reușite ale lui Facundo Mallo. Rapid a câștigat cu 2-1 la Arad, cu UTA. Foto: Ciprian Petcuț / Sport Pictures

Au zburat sticle, iar, la final, toată lumea era supărată pe toată lumea

Rapidiști au făcut mare ”petrecere” pe gazon și pe tunelul de la vestiare pentru succes. Petre Goge a strigat când ieșea de pe teren: ”Nu mai sărbătoriți în piață?”, cu ironie.

Alexa a fost ironizat din nou, iar nervii antrenorului au cedat când s-a aruncat cu o sticlă spre el. ”Chirurgul” a făcut semne ce pot fi considerate de incitare spre un sector unde nu stăteau fani, ci persoane din anturajul echipei. La final, tot utiștii erau supărați pe joc, dar și pe bucuria rapidistă, într-o seară de duminică ratată complet pentru arădeni.

A fost frustrare mare atât pe teren, cât și pe gardul din spatele tribunei, acolo unde au stat fanii echipei UTA, după ce ”Bătrâna Doamnă” nu a luat niciun punct cu Rapid și a ratat șansa de a promova matematic în Liga 1. Foto: Ciprian Petcuț / Sport Pictures

UTA ARAD – RAPID 1-2
David Miculescu 38′ / Facundo Mallo 57′, 78′

UTA: Fl. Iacob – Bustea, Melinte (cpt.), Fl. Ilie, Roumpoulakou – Miculescu (Oroian 81′), R. Moise, Dam. Isac, Oct. Ursu (Ciucur 81′) – Al. Ioniță (Cip. Rus 69′), Buhăcianu (Jebari 69′)
Rezerve neutilizate: Balauru – Andr. Rus, R. Crişan
Antrenor: Laszlo Balint

Rapid: Mih. Popa – Bonnin, Mallo, Al. Iacob, Goge – Cârstocea, Jorza (R. Lazăr 54′) – G. Crețu (Sefer 54′), Alami (Labeau 24′), Hlistei (cpt.)(Bg. Manole 85′) – Drăghiceanu (Val. Alexandru 54′)
Rezerve neutilizate: Drăghia – Băjan
Antrenor: Dan Alexa

Stadion: Motorul (Arad). Fără spectatori: Arbitru: Radu Petrescu (Bucureşti). Asistenți: Vladimir Urzică (Piatra Neamţ) și Adrian Vornicu (Iaşi). Rezervă: Szabolcs Kovacs (Carei). Observatori: Dan Jiga (Bistriţa) și Daniel Sabou (Zalău).

Foto: Leczki Jozsi (Mediafax Foto) și Ciprian Petcuț (Sport Pictures)

Autor: Anda DELIU Publicat: 26 Jul. 2020, 23:36 Actualizat: 27 Jul. 2020, 11:43 Liga 2
Pe aceeași temă