Baștină, favorit să preia Dunărea Galați! „Ar fi un pas înainte în carieră”

07 Jan. 2012, 14:24 Liga 2
Baștină, favorit să preia Dunărea Galați!**

După ce Viorel Tănase a acceptat oferta Farului Constanța, cel mai probabil, noul antrenor principal al echipei Dunărea Galați va fi Eugen Baștină, cel care i-a fost lui Tănase coechipier în perioada în care juca pentru Oțelul și apoi secund în cei doi ani în care a stat ca antrenor principal la echipa din Liga a II-a.

Baștină se afla, ieri, la Brașov în momentul în care a aflat de plecarea lui Tănase și de intenția celor din fruntea clubul de a-i încredința conducerea tehnică a echipei.

„L-am sunat pe Baștină și i-am spus că-l vrem antrenor principal, cu un contract pe o perioadă de un an și jumătate. Vom începe să ne gândim la alte variante doar dacă el ne va refuza. Nu este o situație favorabilă de a prelua o echipă ca principal din punct de vedere al poziției din clasament, dar prin prisma valorii jucătorilor din lot este o situație avantajoasă. Îl așteptăm să se întoarcă în Galați, să discutăm concret”, a precizat Brașoveanu.

„Ar fi un pas înainte pentru mine”

Eugen Baștină pare tentat să accepte, mai ales că este prima sa oportunitate de conduce o echipă din postura de antrenor principal. „Mă aflu deja în drum spre casă, o să iau o decizie după ce discut cu președintele, să văd ce se vrea de la mine și în ce condiții. În principiu, sunt dispus să accept, ar fi un pas înainte în carieră, doar practicând poți progresa ca antrenor principal. Cu ce experiență am acumulat ca jucător, cu ce am învățat de la Tase, cred că pot face față acestei provocări”, a spus Baștină.

FCM Dunărea se află pe locul 11 la jumătatea campionatului, cu aceeași zestre de 19 puncte ca Farul. Reunirea lotului după vacanță este programată luni, 9 ianuarie.

Sursa: Viața Liberă

07 Jan. 2012, 14:24 Liga 2
Pe aceeași temă