Băbuțan și-a reziliat contractul cu Săgeata: „Îmi era greu să rămân după ce s-a renunțat la promovarea în Liga 1”

Marius ANGHEL 22 Oct. 2014, 11:07 Liga 2
Băbuțan și-a reziliat contractul cu Săgeata:**

UPDATE 13:00 Contactat telefonic de Liga2.ro, Aurelian Băbuțan a explicat motivele pentru care a părăsit Săgeata. Așa cum era de anticipat, situația actuală a echipei a fost problema principală, în condițiile în care, după arestarea primarului Nicolae Matei, autoritățile locale au renunțat la ideea promovării în Liga 1.

„La începutul campionatului am plecat cu un obiectiv, acela de a reveni în Liga 1 după doar un sezon. Debutul campionatului a fost unul foarte bun, care ne-a făcut să visăm la promovare. Între timp au apărut problemele cu domnul primar, despre care s-a scris și în presă. În acest context, conducerea clubului, în speță cei de la Primărie, au decis schimbarea obiectivului echipei din cel de promovare în Liga 1 în cel de menținere în Liga 2. Ori în aceste condiții, mie îmi este greu să rămân la echipă, deoarece nu asta mi-am propus pentru acest sezon (n.a. menținerea în eșalonul secund), asta puteam să o fac și la o echipă mai aproape de casă. Așa că am decis de comun acord să reziliez contractul pe care îl aveam cu Săgeata” a explicat Băbuțan, aflat deja pe drum spre Bistrița.

„Eu mai sper și cred că echipa poate să promoveze, nu e totul terminat. Le urez baftă și le țin pumnii. Am încredere în cei de pe banca tehnică, dar și în jucătorii pe care i-am adus în această vară și sunt ferm convins că vor face o treabă bună în continuare. Mă bucur pentru perioada cât am fost la Săgeata, am lucrat cu antrenori profesioniști, cu jucători talentați și mă refer nu doar la cei cu experiență din lot, ci și la tinerii cu mare potențial” s-a confesat Băbuțan

„Două-trei săptămâni am încercat să fac ceva, am purtat discuții cu oameni care își doreau să investească la Săgeata, dar din păcate nu s-a concretizat nimic. A venit și schimbarea de obiectiv și atunci am luat această grea decizie. Pentru moment voi lua o scurtă vacanță, însă microbul fotbalului mi-a intrat în sânge, așa că, în momentul în care voi găsi un proiect interesant, voi reveni” a încheiat fostul oficial al Săgeții

Articol scris de Mihai ANDRIEȘ


 

Situația dificilă prin care trece Săgeata Năvodari după reținerea primarului Nicolae Matei continuă la echipa constănțeană. După ce la începutul lunii octombrie la formația din Năvodari se vorbea despre colaps sportiv și financiar din cauza fondurilor blocate și a cheltuielilor curente neachitate la timp, continuare activității stând la mâna factorilor locali, iată că, după numai câteva zile, situația Săgeții este din nou sub semnul întrebării. Și în teren se văd aceste probleme, după startul perfect de campionat jucătorii antrenați de Cătălin Anghel obținând în ultimele patru etape doar patru puncte. Mai mult, Săgeata a pierdut derby-urile cu principalele contracandidate la promovare, Academica Argeș și FC Voluntari.

Astăzi, managerul general al echipei ce ocupă locul trei în Seria 1 a Ligii 2 după 9 etape desfășurate și-a reziliat contractul. Aurelian Băbuțan s-a despărțit pe cale amiabilă de Săgeata.

„Căutăm soluții, dar nu știm ce se va întâmpla în viitor… Orice ban venit din drepturile tv este un bonus pentru noi și ne interesează, dar mai importante, la ora asta, sunt evoluțiile jucătorilor și rezultatele. Nu știm dacă vom mai continua, nu știm dacă vom găsi resurse pentru a juca meciul de acasă cu Voluntariul. Datorii la salarii nu avem, dar la prime da. Pentru noi e un bonus dacă reușim să le dăm fotbaliștilor o masă la club. Nu știu nici dacă cei din afara orașului, care ne mai ajută la deplasări, mai sunt dispuși să ne ofere o mână de ajutor… Nu știm dacă vom termina turul!” au fost cuvintele oficialului Săgeții la începutul lunii curente. Mai apoi, după întâlnirea cu reprezentanții primăriei, Băbuțan a revenit și a spus că echipa va fi ajutată în continuare cu bani publici în cadrul legal: „Avem promisiunea că ne vor ajuta în continuare în conformitate cu cadrul legal în ceea ce privește hrana, deplasările și plata arbitrajelor. În discuția purtată ieri la Primărie, am fost anunțat că se așteaptă un răspuns oficial în ceea ce privește posibilitatea de a ne ajuta și cu salarii și prime, din punct de vedere legal. Așa că țin pe această cale să dezmint încă o dată zvonurile privind o posibilă retragere a echipei”.

Marius ANGHEL 22 Oct. 2014, 11:07 Liga 2
Pe aceeași temă