Atmosferă incendiară făcută de Peluza Sud Steaua la primul meci oficial al echipei pe noua arenă din Ghencea! Galeria a fost în mai multe momente aproape să oprească meciul cu Csikszereda

Răzvan BUCUR 05 Aug. 2021, 00:18 Liga 2

Puțin peste 3700 de spectatori au asistat, miercuri seară, la primul meci oficial desfășurat pe noul stadion Steaua. Echipa lui Daniel Oprița a jucat contra formației FK Csikszereda, în ultima partidă a primei etape a noului sezon de Liga 2, meciul terminându-se cu victoria roș-albaștrilor, scor 1-0.

Meciul a strâns, potrivit organizatorilor, 3727 de spectatori în tribunele noii arene din cartierul bucureștean Ghencea. Dintre aceștia, circa 1000 au fost abonați.

Numărul de spectatori reprezintă aproximativ 10 la sută din capacitatea totală a noii arene, deși autoritățile permit acum ocuparea a 50 la sută din locuri.

Fumigene și petarde la Peluza Sud. Arbitrul Ionuț Coza a oprit în mai multe momente jocul, pentru câteva secunde, pentru atenționări către suporteri

Peluza Sud Steaua a pregătit o scenografie specială și a aprins numeroase torțe, reușind să pună în scenă un adevărat spectacol pirotehnic încă din startul jocului.

Totodată, suporterii au pus chiar în pericol desfășurarea partidei, având în vedere că au aprins mai multe petarde, în diferite momente ale jocului. Arbitrul Ionuţ Coza a oprit pentru câteva momente partida pentru a se transmite către suporteri, prin intermediul crainicului sau căpitanului Valentin Bărbulescu, să nu mai dea cu materiale pirotehnice.

”Nu a fost chiar așa. Nu au fost exagerate. Pentru că, dacă erau, opreau până la urmă jocul. Nu a fost ceva ieșit din comun”, a mai spus, după joc, antrenorul Daniel Oprița, care i-a felicitat pe suporteri: ”Suporterii au așteptat demult acest meci, erau dornici de o astfel de atmosferă, să-și susțină echipa. E normal, așa mai fac galeriile, mai aruncă petarde, scandări. Dar asta e. Eu vreau să îi felicit și le mulțumesc că au fost alături de noi și în momentele grele, pentru că au fost moment nu foarte bune pentru noi în timpul jocului.”

Chipirliu, decisiv pentru Steaua cu FK Csikszereda

Steaua a câștigat meciul cu FK Csikszereda în urma unui gol înscris de Remus Chipirliu în minutul 79. Călințaru a centrat dintr-un corner din partea dreaptă, Mihăescu a deviat cu capul la colțul scurt, din 7 metri, pe bara a doua, iar Remus Chipirliu nu a ezitat să înscrie din circa 4 metri, din postura de singur cu portarul.

În etapa următoare, a 2-a, una în care nu mai puțin de șapte jocuri din zece sunt televizate, Steaua joacă marți, de la ora 19:00, la Viitorul Pandurii Târgu Jiu.

Steaua a promovat în Liga 2 în această vară, dar nu are drept de promovare în acest sezon, fiind un club de drept public. ”Militarii” sunt nevoiți să-și schimbe forma de organizare, în club de drept privat, pentru a putea lupta pentru promovarea în Liga 1.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Răzvan BUCUR 05 Aug. 2021, 00:18 Liga 2
Pe aceeași temă