Astra e tot sub ”linia” între negativ și pozitiv, după deplasarea de la Timișoara. Florin Stîngă: ”Eu iubesc meseria de antrenor și sunt pregătit pentru orice”

Anda DELIU 11 Sep. 2021, 18:11 Liga 2

Astra a rămas cu punctajul negativ de -2 după ce a cedat cu 1-2 în deplasare la Ripensia, deși fosta prim-divizionară a deschis scorul pe arena Electrica, în etapa a 6-a a Ligii 2.

Chiar dacă pare a avea o misiune ingrată, antrenorul Florin Stîngă spune că își asumă ce se întâmplă la formația a cărei intrare în insolvență pare să fie tot mai iminentă. Antrenorul spune că, deocamdată, la Astra se simte o oarecare stabilitate.

Florin Stîngă vrea să construiască o echipă bună

Antrenorul Astrei spune că proiectul este unul de construcție la echipa retrogradată din Liga 1, fostă campioană a României.

”Am întâlnit un adversar care a avut o atitudine bună, care și-a dorit, cred, mai mult ca noi victoria. Noi, din păcate, suferim din cauza faptului că facem multe greșeli individuale. Mă aștept la lucrul acesta din cauza faptului că am mulți jucători tineri și care vor avea tot timpul oscilații în evoluția lor. Asta e, învățăm din greșelile pe care le-am făcut. Mergem mai departe. Încercăm să construim o echipă frumoasă și să practicăm un fotbal bun, care să ne ducă la progres. Sunt jucători tineri, care nu au experiență, după aceea ma primit golul doi. E clar că au căzut din toate punctele de vedere. Nici de pe bancă nu pot să vin cu ceva mai bun decât ce am în teren, pentru că avem un lot restrâns și jucătorii noștri sunt tineri sau foarte tineri. Asta e situația. Nu e greu. Copiii vor să învețe, fac greșeli e normal, nu sunt supărat pe ei. Îmi pare rău, căci cu un rezultat pozitiv ar fi avut un moral mult mai bun. Așa, va trebui să lucrez la moralul lor și să el dau încredere”, a spus Stîngă.

Astra a acumulat opt puncte în șase meciuri, însă din cauza penalizării cu 10 puncte e în continuare pe minus și pe ultimul loc în clasament.

Astralii, pregătiți pentru orice

De altfel, Florin Stîngă spune că este pregătit pentru orice, având în vedere situația echipei sale. ”Eu iubesc meseria de antrenor și sunt pregătit pentru orice. Îmi doresc ca, și am transmis acest lucru jucătorilor, să nu ne gândim la lucrul acesta. Noi trebuie să jucăm și să câștigăm puncte. Din păcate, azi nu am reușit. Cred că mai atenți pe începutul bun de joc, poate puteam obține măcar un punct. Asta e viața. Așa cum poate în alte meciuri am obținut un punct nemeritat, astăzi am pierdut un punct nemeritat”, a mai declarat Stîngă.

  • În meciul de la Timișoara, pentru Astra a deschis scorul Tiberiu Giuroiu (6′), în timp ce pentru Ripensia au întors rezultatul Alexandru Piftor (33′) și Mihai Ene (54′).

Stabilitate la – 2 puncte

În ceea ce privește pregătirea echipei, Stîngă spune că la echipă există stabilitate. ”Noi avem 8 puncte în acest moment. Restul, ce se va întâmpla pe viitor, sunt lucruri care pe noi ne depășesc sau nu ar trebui să ne intereseze. În rest, din toate punctele de vedere avem stabilitate ok. Lucrurile se desfățoară conform unei strategii pe care am știut-o atunci când am venit. Încercăm să scoatem cât mai mult din acest lot și să crească jucătorii, să se afirme la un nivel mai bun”, a conchis antrenorul Astrei, care a mai condus echipele SR Brașov și AFC Odorheiu Secuiesc.

Runda viitoare, Astra o întâlnește la Giurgiu pe Unirea Dej, la 18 septembrie, de la ora 11:00.

Foto: Leczki Jozsi (Mediafax Foto) și Sebastian Tătaru (Mediafax Foto și Sport Pictures)

https://liga2.prosport.ro/seria-1/descatusare-totala-a-ripensiei-in-fata-astrei-cosmin-petruescu-mandru-de-elevii-sai-transmit-felicitari-baietilor-au-fost-admirabili-19200177

Anda DELIU 11 Sep. 2021, 18:11 Liga 2
Pe aceeași temă