Andrei Prepeliță, pregătit să se retragă din fotbal dacă jucătorii vor fi obligați să stea în cantonamente: ”Eu, unul, dacă va fi, o să renunț.” Reacțiile mijlocașului după succesul obținut de Campionii FC Argeș cu Petrolul

Autor: Andrei PASCU Publicat: 28 Jul. 2020, 22:24 Actualizat: 29 Jul. 2020, 00:15 Liga 2

Campionii FC Argeș a câștigat dramatic meciul cu Petrolul, cu 2-1, și rămâne cu șanse la promovarea în Liga 1. Andrei Prepeliță, căpitanul piteștenilor, a fost unul dintre cei mai buni oameni de pe teren. A marcat pentru 1-1 dintr-un dublu offside, iar la final le-a transmis colegilor săi un mesaj clar în vestiar, pe care l-a făcut public și la interviurile de la final. Le-a spus că nu trebuie să se relaxeze, pentru că ultima etapă este finala care decide traiectoria echipei în sezonul următor.

  • Armando Vajushi a marcat pentru Petrolul în minutul 15, din penalty, iar Campionii FC Argeș au întors scorul prin Andrei Prepeliță (82), care a înscris dintr-o fază în care el și Leca au fost în poziții de offside, și Vasile Buhăescu (87), care a punctat dintr-un penalty acordat eronat de arbitrul Colțescu.

Andrei Prepeliță: ”În acest play-off orice e posibil și sunt rezervat. Sunt concentrat pe meciul următor”

Andrei Prepeliță consideră că piteștenii au meritat victoria și cele trei puncte cu Petrolul, pentru că au condus partida, pe teren, de la un capăt la celălalt. În a doua repriză mai ales, a declarat mijlocașul, Campionii FC Argeș a arătat bine și era o chestiune de timp până va marca. Prepeliță a văzut o problemă la modul în care s-a organizat Petrolul, pentru că s-a închis în ultimele 45 de minute.

”Un meci fără spectatori e tot un amical. Dacă jucam cu spectatori, era stadionul plin. Cred că am fi fost mai motivați, ritmul de joc ar fi fost și mai bun, dar acestea sunt vremurile în care trăim și asta este. Au condus ei, contrar cursului jocului, pentru că noi am avut construcția, ne-am făcut jocul nostru, iar în prima repriză am și avut câteva ocazii. Dar a venit acel penalty și apoi, în a doua repriză ei s-au organizat mai bine. A fost mult până i-am desfăcut, pentru că pentru ei egalul și înfrângerea erau același lucru.

Urmează meciul cu UTA. Le-am spus și colegilor în vestiar că trebuie să fim moderați pentru că mai avem un meci. Puteam să sărbătorim acum dacă băteam Mioveniul, dar în acest play-off orice e posibil și sunt rezervat. Sunt concentrat și vom vedea”, a declarat Andrei Prepeliță la DigiSport.

Andrei Prepeliță a înscris în minutul 82 și a destabilizat încrederea Petrolului în ultimele minute. Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Andrei Prepeliță se gândește la retragere, dacă jucătorii vor fi obligați să stea în cantonamente: ”Eu, unul, dacă va fi, o să renunț și asta e”

Andrei Prepeliță a făcut un anunț cel puțin interesant. Este decis să se retragă dacă pandemia va face în continuare probleme în fotbalul românesc, iar Federația Română de Fotbal și Liga Profesionistă de Fotbal vor decide să îi țină în cantonamente pe jucători și pe oamenii din stafful tehnic.

(N.r. – referitor la venirea la Campionii FC Argeș vara trecută) ”Am coborât de la un nivel ridicat, am jucat în Champions League și nu am mai avut ofertele pe care le doream, din cauza vârstei. Decât să fiu plecat de acasă decât de dragul de a fi plecat, la vreo echipă de Liga 1 sau în străinătate, am venit acasă. Joc fotbal, îmi fac celelalte treburi, îmi fac afacerile și sunt fericit. E o situație ciudată acum că trebuie să stăm în cantonament. Citesc tot felul de declarații ale anumitor oameni de fotbal.

Nu mi se pare normal ca fotbaliștii să stea în cantonament două săptămâni. Două săptămâni poate se poate sta, dar sezonul următor nu știu ce se va întâmpla. Eu, unul, dacă va fi, o să mă retrag și asta e. Nu pot să stau. Avem și noi viață, familie. Și fotbaliștii au de plătit rate, de mers la grădiniță cu copiii și alte lucruri. Facem un efort acum, până se termină play-off-ul, iar după vom vedea, a încheiat Andrei Prepeliță.

Prepeliță e gata să renunțe la fotbal dacă va mai fi ținut în cantonament și din sezonul viitorul. Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Mijlocașul de 34 de ani a venit la Campionii FC Argeș în septembrie anul trecut, după ce ultima oară evoluase la Concordia Chiajna. În acest sezon are 15 meciuri și un gol.

Autor: Andrei PASCU Publicat: 28 Jul. 2020, 22:24 Actualizat: 29 Jul. 2020, 00:15 Liga 2
Pe aceeași temă