Antrenorul liderului Ligii 2, încurajat de semnalele dinspre UEFA cu privire la respectarea criteriului sportiv: ”Asta își dorește și UTA, chiar dacă ritmul competiției va fi infernal”

12 Apr. 2020, 22:30 Liga 2
Antrenorul liderului Ligii 2, încurajat de semnalele dinspre UEFA cu privire la respectarea criteriului sportiv: ”Asta își dorește și UTA, chiar dacă ritmul competiției va fi infernal”

UEFA insistă pe lângă federațiile de fotbal ca toate competițiile să-și respecte formatul inițial, chiar dacă noul sezon va debuta doar în toamnă. Deocamdată, curba infectărilor și deceselor cauzate de coronavirus nu lasă să se întrevadă scenarii clare despre cum vor continua întrecerile în nicio țară europeană, UTA fiind printre cluburile foarte interesate de formatul sub care se va încheia stagiunea actuală, atâta timp cât e serios implicată în lupta pentru promovare.

Până una alta, Laszlo Balint și colaboratorii săi încearcă să scoată maxim din elevii lor prin antrenamentele online simultane. „Toți jucătorii sunt receptivi, dispuși să asculte întocmai ceea ce le propunem noi prin această metodă inedită de exerciții de la distanță și, ceea ce este mai important, sunt destul de bine și din punct de vedere mental. Sigur, cât poți fi de bine, în condițiile în care trebuie să respecți strict niște reguli de izolare, iar tu erai obișnuit să muncești în aer liber, să ai o viață de sportiv cu tot ceea ce presupune ea. Niciun jucător nu a sărit peste vreun antrenament online până acum, asta înseamnă că sunt bine, atât ei, cât și familiile lor. Și ne rugăm la Dumnezeu să rămână așa, acum, dar și la reluarea antrenamentelor, căci vă dați seama ce ar însemna un caz pozitiv într-o echipă. Carantinare automată și o dereglare ulterioară a unui program și așa scurt în care trebuie să ne punem pe picioare după o pauză lungă. Nu știm încă data la care ne vom putea relua pregătirea cu toții la Arad, însă un lucru e cert, trebuie să ajungem cu toții sănătoși la acel moment, cu un tonus bun și o atitudine pozitivă. Avem un oarecare confort psihic dat de avansul de 11 puncte din clasament, dar, deocamdată, nu s-a tras linia, mai sunt destule puse puncte puse în joc, mai ales dacă se joacă toate etapele, așa cum ne dorim și noi”, a spus Laszlo Balint pentru Sport Arad.

Laszlo Balint: ”UTA e deja călită pentru un astfel de program după ce în luna noiembrie a anului trecut chiar am jucat din trei în trei zile”

Într-adevăr, dacă indicațiile UEFA vor fi respectate, în joc vor mai fi 42 de puncte în plin anotimp clar, când resursele vor trebui bine dozate mai ales dacă se va juca din trei în trei zile. „Am mai spus-o, UTA e deja călită pentru un astfel de program după ce în luna noiembrie a anului trecut chiar am jucat din trei în trei zile. Sigur, nu ne dorim să repetăm situația, mai ales că temperaturile vor fi, probabil, ridicate, dar va trebui să ne conformăm deciziilor ce vin de la federație, care, probabil, va ține cont și de ceea ce spune UEFA. Oricum, nu aș vrea să speculăm acum prea mult pe această temă, până nu se ridică starea de urgență nici nu ne putem antrena, darmite să ne gândim la meciurile oficiale. Eu mereu am spus că și din punctul meu de vedere și al clubului ar fi foarte important să se respecte criteriul sportiv, iar asta ar însemna să jucăm totul până la final. Însă, dacă va fi cazul, trebuie să fim pregătiți să jucăm și în play-off și, bineînțeles, să ne îndeplinim obiectivul pentru care am muncit de la primul antrenament al sezonului până azi”, a adăugat principalul utist.

Balint, despre decizia clubului de a nu umbla la salarii în această perioadă de criză: ”Demonstrează respect maxim pentru munca noastră”

Clubul fanion al Aradului este printre puținele din fotbalul românesc care nu au umblat deloc la contractele și banii fotbaliștilor și staffului tehnic în perioada de pazuă cauzată de pandemia de SARS-CoV2.

„Faptul că domnul Meszar și, în general, conducerea clubului UTA au decis să respecte înțelegerile semnate și în această perioadă extrem de grea și din punct de vedere financiar, demonstrează respect maxim pentru munca noastră. La rândul nostru, simțim că acest raport conducători – antrenori – jucători e altfel înțeles și aplicat la UTA. Într-adevăr, suntem ca într-o familie, există respect reciproc, unitate și solidaritate, e unul dintre atuurile, poate cel mai important, în competiția pe care o avem cu celelalte echipe din Liga 2-a”, a încheiat Balint.

După 24 de etape, UTA ocupă locul 1 în Liga 2, cu 50 de puncte acumulate în 23 de meciuri și are un avans de 11 puncte față de echipele clasate pe pozițiile 2 și 3. Formația arădeană e principala favorită la obținerea promovării. În cazul în care se va opta pentru varianta play-off-ului, respectiv play-out-ului pentru încheierea sezonului, atunci UTA va pierde cele trei puncte obținute în retur la „masa verde” cu Sportul Snagov, astfel că și diferența față de unele dintre următoarele clasate se va micșora.

Sursa: Sport Arad

12 Apr. 2020, 22:30 Liga 2
Pe aceeași temă