Antrenorul Dunării Călărași, după eșecul cu Poli Iași: ”Nu vom lăsa garda jos, nu vom ceda, vom continua în Liga 3.” Marius Păun, despre situația financiară a echipei

Narcis POHOAȚĂ 23 Apr. 2022, 09:21 Liga 2

Dunărea Călărași a bifat, vineri, în etapa a 5-a a play-out-ului, a opta înfrângere consecutivă fără gol marcat în Liga 2, toate meciurile oficiale desfășurate în 2022, și a rămas singura formație din Grupa A fără punct obținut.

Bilanțul nu trebuie, însă, să mire pe cineva, în condițiile în care Dunărea are un lot format în mare parte doar din juniori. În cele opt jocuri au încasat 31 de goluri și nu au înscris niciunul.

Marius Păun, după ce Dunărea a pierdut un nou meci în 2022, la Iași: ”Suntem o echipă în reconstrucție”

După eșecul suferit în Copou, 0-2 cu Poli Iași, antrenorul Marius Păun a negat faptul că echipa se va desființa la încheierea acestui sezon și a declarat că Dunărea Călărași va continua să joace în Liga 3.

”Din păcate, noi am pierdut astăzi, dar suntem o echipă în reconstrucție. Nu vom lăsa garda jos, vom continua la Liga a 3-a, nu cum sunt zvonuri că vom ceda, că ne desființăm. Mergem înainte, ne punem baza pe Centrul de Copii și Juniori și vom continua în Liga a 3-a”, a declarat antrenorul Dunării Călărași, Marius Păun, care a vorbit despre strategia de viitor a clubului: ”Media de vârstă este scăzută, 16-18 ani, asta a fost decizia conducerii în iarnă, să renunțăm la marea majoritate a jucătorilor și să mergem pe copiii din club, pe juniorii noștri. Acum suntem cu salariile la zi, nu mai sunt probleme și pe viitor încercăm să formăm o bază de jos. Vrem să dezvoltăm un pic Centrul de Copii și Juniori, iar dorința noastră este ca în câțiva ani să formăm o echipă cu jucători localnici, să nu mai avem din afară foarte mulți jucători, cum a fost în trecut. E păcat că s-a ajuns aici, dar nu suntem singura echipă ajunsă în situația asta. Nu vom ceda și vom continua în Liga a 3-a.”

Poli Iași trebuie să fie în Liga 1, crede Păun

Antrenorul echipei de pe malul brațului Borcea a mai spus că speră ca Iașiul să revină în Liga 1 și să nu mai stea în subsolul eșalonului secund.

”Îmi pare rău pentru această echipă de tradiție că se zbate în zona asta a clasamentului. Sincer, mi-aș dori, pentru că am jucat aici când eram junior, pe un stadion plin, ca această echipă să fie în Liga 1. Orașul și suporterii merită echipă în prima ligă, ar fi păcat ca Poli să se zbată în zona asta a clasamentului”, a conchis Marius Păun.

Dunărea Călărași mai are doar un singur meci de disputat în acest sezon

Dunărea Călărași e retrogradată matematic cu cele 7 puncte pe care le-a strâns încă din sezonul regular, în total având 24 de meciuri disputate, și se află pe locul 6 din 7 în Grupa A a play-out-ului Ligii 2.

În ultimele două etape din play-out, Dunărea Călărași va sta runda următoare, iar apoi joacă acasă cu FK Miercurea Ciuc.

Rezumatul meciului Politehnica Iași – Dunărea Călărași 2-0:

Declarații Marius Păun după Poli Iași – Dunărea Călărași 2-0:

Foto: Dragoș Pășcăneanu / Mediafax Foto
Video: Politehnica Iași

Narcis POHOAȚĂ 23 Apr. 2022, 09:21 Liga 2
Pe aceeași temă