Andrei Prepeliță se gândește la retragere. Ultimul obiectiv al mijlocașului e să joace cu Argeșul în Liga 1: ”Mi-ar face plăcere să îmi închei cariera așa”

Răzvan STÎNGĂ 22 May. 2020, 11:19 Liga 2
Andrei Prepeliță se gândește la retragere. Ultimul obiectiv al mijlocașului e să joace cu Argeșul în Liga 1: ”Mi-ar face plăcere să îmi închei cariera așa”

Ajuns la 34 de ani, Andrei Prepeliță a început să se gândească la momentul retragerii din carierea de fotbalist. Mijlocașul care e legitimat acum la Campionii FC Argeș, în Liga 2, recunoscut că nu mai vrea să plece de la echipa orașului care l-a lansat în fotbalul mare și că ar dori să mai joace un sezon în Liga 1 după care spună ”stop”. Mijlocașul a semnat cu piteștenii în septembrie anul trecut. Chiar dacă a recunoscut că a avut mai multe oferte la acea vreme, a ales Campionii FC Argeș pentru a fi mai aproape de familie.

Echipa pregătită de Ionuț Badea îi poate îndeplini visul lui Andrei Prepeliță, pentru că se află în primele șase clasate în Liga 2 și va lua startul în play-off-ul pentru promovarea în Liga 1, conform variantei spre care au înclinat echipele din Liga 2 și validată de Comitetul de Urgență al Federației Române de Fotbal.

Andrei Prepeliță a vrut să renunțe de anul trecut: ”Am avut unele gânduri să mă retrag”

Pe timpul suspendării campionatului, mijlocașul a urmat, la fel ca ceilalți colegi, programul trasat de antrenor. A reușit să se mențină în formă, iar acum va începe antrenamentele de grup, după normele impuse de Ministerul Sănătății și Ministerul Tinteretului și Sportului.

Campionii FC Argeș a anunțat că intră în cantonament de vineri, 22 mai, după ce jucătorii și stafful vor face testul pentru depistarea COVID-19.

”În afară că mi-au lipsit fotbalul, antrenamentele, m-am antrenat cum am putut, stau la curte şi am putut să improvizez unele antrenamente, în rest m-am mişcat şi prin oraş, şi în afara oraşului pe baza declaraţiei. Sincer, nu m-am plictisit, dar îmi este dor de fotbal, de antrenament organizat, sperăm să revenim cât mai repede la lucrurile astea şi totul să îşi revină. Ai mai avut o asemenea vacanţă? În ultimii ani am mai avut, de când am terminat contractele în străinătate, am mai avut câte şase luni.

Ba am avut câte un proces, ba am aşteptat o ofertă mai bună, nu am vrut să revin în campionatul intern. După aceea am avut şi unele gânduri să mă retrag. Ultimul contract am revenit acasă, la Piteşti, asta a contat foarte mult că sunt şi acasă şi pot să îmi rezolv şi treburile celelalte şi să fiu aproape de familie.

Mi-ar face plăcere să îmi închei cariera la FC Argeş în Liga 1”, a declarat Andrei Prepeliţă la TelekomSport.

În acest sezon din care s-au desfășurat 24 de etape, iar Argeșul a desfășurat 23 de meciuri, Andrei Prepeliță a juca în doar 12 partide, în care a înscris și un gol. Accidentările l-au ținut pe tușă pe campionul în trei rânduri cu FCSB. Ultimul joc în care a fost pe teren a fost cel cu Sportul Snagov, desfășurat la data de 6 decembrie 2019. În 2020, Campionii FC Argeș a disputat trei partide oficiale până la suspendarea campionatului.

Campionii FC Argeș speră la locul 2 în play-off

Echipa din Pitești va începe play-off-ul cu cele mai bune șase echipe din Liga 2 de pe locul 4, cu 19 puncte, la o diferență de șase puncte față de formația clasată pe prima poziție, UTA Arad, și de unul singur de locurile 2 și 3, CS Mioveni și Turris Oltul Turnu Măgurele. De altfel, va porni cu același punctaj ca Petrolul și Rapid.

Mini-turneul va stabili cele două echipe care merg în Liga 1 și formația care se califică la baraj. Duelurile vor avea loc într-o singură manșă, astfel că fiecare echipă va juca cinci meciuri.

Cum diferența față de UTA Arad este destul de mare, Ionuț Badea recunoaște că s-ar mulțumi și cu locul 2, care asigură la rândul lui promovarea directă în Liga 1.

Eu mi-aș dori să promovăm de pe primul loc, însă dacă nu se va putea, vom apăsa accelerația să ajungem în prima ligă de pe locul 2. Din punctul meu de vedere, UTA este favorită la primul loc. Cu două victorii și cu avansul de puncte pe care îl au, nu cred că arădenii au cum să rateze promovarea. Nu le va fi ușor, însă. Nu am făcut calcule asupra unui număr de puncte necesare pentru a promova, însă poți să ajungi în Liga I1și cu șase puncte, dacă celelalte competitoare fac egaluri, dar poți să termini și pe locul 6 dacă pierzi”, a spus Ionuț Badea.

Foto: Fotbal Club Argeș Pitești 

Răzvan STÎNGĂ 22 May. 2020, 11:19 Liga 2
Pe aceeași temă