Victoria cu CS Mioveni pare să facă din Gloria Buzău a doua echipă promovată direct în SuperLigă. Andrei Prepeliță a explicat cum și-a ”ridicat” jucătorii la pauză: ”Atunci i-am văzut că un pic s-au destins”

Marius ANGHEL 28 Apr. 2024, 15:54 Liga 2
Victoria cu CS Mioveni pare să facă din Gloria Buzău a doua echipă promovată direct în SuperLigă. Andrei Prepeliță a explicat cum și-a ”ridicat” jucătorii la pauză: ”Atunci i-am văzut că un pic s-au destins”

Gloria Buzău a bifat o victorie extrem de importantă în lupta pentru ocuparea celui de-al doilea loc direct promovabil în SuperLigă. Duminică, pe teren propriu, echipa antrenată de Andrei Prepeliță nu numai că a trecut cu 1-0 de CS Mioveni, dar a și eliminat-o pe aceasta din cursa pentru promovarea directă.

Trupa din Crâng nu a avut un joc tocmai strălucit, însă a punctat o dată în debutul părții secunde, suficient pentru a luat toate punctele și a se distanța de argeșeni și de FK Miercurea Ciuc, pierzătoare ieri, pe teren propriu, în fața liderului Unirea Slobozia, scor 0-1.

Andrei Prepeliță a spus cum crede că a reușit la pauză să mai ia din presiunea de pe jucătorii săi.

Cu multă presiune deasupra sa, după ce ieri Ciucul a pierdut, Gloria Buzău a obținut greu victoria cu CS Mioveni

În prima repriză, cele două echipe s-au tatonat mai tot timpul. Au fost și situații la cele două porți, dar cea mai mare ocazie de a înscrie a avut-o Trașcu, fundașul Mioveniului, în minutul 44, când, cu un șut puternic din fața careului, a șters bara din stânga. Partea secundă a început excelent pentru Gloria, cu un gol marcat de Adi Chică-Roșă în minutul 48. Akhmatov a pătruns pe stânga, a pasat la Benzar, acesta a șutat de două ori în blocaj, iar a doua oară mingea a ricoșat spre Chică-Roșă, care a îndeplinit o simplă formalitate din 5 metri.

Gloria mai putea puncta o dată, la doar un minut distanță, prin același Chică-Roșă, însă atacantul a luftat de această dată, a cerut în două rânduri penalty, în minutul 54 și 87, și a trimis și ea o dată balonul în bară, prin Dumitru, în minutul 62.

Tabela de marcaj a arătat după fluierul final scorul de 1-0, iar Gloria Buzău a reușit în etapa a 7-a a play-off-ului Ligii 2 victoria care să o ducă la o diferență importantă de puncte de adversarele în lupta pentru ocuparea celui de-al doilea loc direct promovabil.

”Un meci greu, un meci cu presiune mare, mai ales după rezultat de ieri al celor de la Miercurea Ciuc. Toată lumea își dorea să obținem cele trei puncte. I-am avertizat ieri, pentru că se bucurau (n.r. – jucătorii Gloriei, pentru eșecul Ciucului). Până la urmă era normal, fiindcă se întâmplă la toate echipele. Depinzi de rezultatele adversarilor. Dar le-am spus că noi avem o treabă de făcut a doua zi și nu va fi ușor”, a spus Prepeliță la finalul meciului.

Prepeliță le-a spus jucătorilor, la pauză, că e bun și un punct în acest meci: ”Atunci i-am văzut că un pic s-au destins, s-au ridicat”

Antrenorul Gloriei a vorbit despre cum i s-a părut evoluția jucătorilor săi în prima parte și ce le-a transmis în vestiar, pentru a încerca să-i motiveze. Tactica de a le spune că și obținerea unui punct în acest meci crede că i-a mai detensionat pe Cristian Dumitru și compania.

”I-am simțit foarte încărcați, prima repriză a fost slabă, s-a văzut. Fără soluții. O echipă, Mioveni, care s-a aglomerat foarte bine, a stat foarte bine defensiv și care a schimbat și sistemul. A jucat cu trei fundași centrali. Am avut probleme în a-i marca, au avut o superioritate pe benzi și am suferit în prima repriză.

La pauză, toți erau cu capul în pământ și am încercat, cumva, să iau presiunea de pe ei, pentru că altfel nu puteam să continuăm încă o repriză în ritmul din prima parte. Le-am spus că cea mai mare calitate, din punctul meu de vedere, a unui om, nu a unui fotbalist, e să fie realist. Și le-am spus că dacă e să fim realiști, la cum jucăm, un punct e bun. «Hai să luăm punctul ăsta, să facem o diferență de trei (n.r. – față de FK Miercurea Ciuc). Dacă nu putem mai mult astăzi, trebuie să luăm punctul ăsta, cum necum.» Și atunci i-am văzut că un pic s-au destins, s-au ridicat, s-au spălat pe față, au început să se încurajeze și a doua repriză a fost alta. Probabil că au zic că e bun punctul și nu avem nimic de pierdut. În prima repriză s-a văzut că nu aveau soluții să marcheze și asta îi marca.

Am început repriza bine, ne-am creat ocazii, am jucat bine, am avut șansa să facem 2-0 și până la final au fost câteva mingii prin careu care ne-au dat emoții, dar nu au fost ocazii mari ale celor de la Mioveni”, a dezvăluit Andrei Prepeliță.

Cu victoria în fața Mioveniului, echipa argeșeană a ieșit din lupta pentru al doilea loc direct promovabil

Cu 45 de puncte, Gloria Buzău se menține pe locul 4 în play-off-ul Ligii 2, al doilea direct promovabil, în condițiile în care în fața sa sunt Corvinul și CSC Șelimbăr, echipe fără drept de promovare. Trupa buzoiană a încheiat cele trei jocuri consecutive de acasă cu șapte puncte acumulate și s-a distanțat la nouă puncte de CS Mioveni, care a ieșit matematic din lupta pentru locul direct promovabil, și la cinci puncte de FK Miercurea Ciuc.

”Sunt cinci puncte. Țin să apreciez că și Mioveni, care, practic, și-a jucat astăzi ultima șansă, și-a apărat corect șansele, a venit să câștige, să joace. La fel Slobozia, ieri, felicitări, o adevărată campioană, care și-a respectat poziția din clasament. Ăsta e fotbalul. Trebuie să joci toate meciurile la 100 la sută”, a comentat Prepeliță.

Gloria Buzău, în victoria cu CS Mioveni: Greab – Sg. Pîrvulescu, Dandea, Dobrosavlevici, D. Dumitrașcu – D. Benzar (R. Crișan 69′), Prejmerean, Perianu (Akhmatov 46′) – Mih. Rădulescu (Mat. Tănasă 78′), Chică-Roșă (cpt.), Val. Dumitrache (Cr. Dumitru 42′). Rezerve neutilizate: Lăpădat – Ferraresso, Nadolu, Mihaiu, Sălceanu.

Prepeliță, preocupat, mai degrabă, de refacerea jucătorilor: ”GPS-urile ne arătau că Perianu și Dumitrache erau storși”

În etapa a 8-a, Gloria Buzău are meci vineri, în deplasare la CSC Șelimbăr, de la ora 17:00. Sibienii urmează să joace etapa această mâine, de la ora 15:00, la Hunedoara, contra Corvinului.

Andrei Prepeliță a spus din ce motiv l-a înlocuit în finalul primei reprize pe Valentin Dumitrache.

”Nu facem calcule. Mai avem o săptămână în care trebuie să vedem cum putem să ne recuperăm, să ne refacem. Mai avem accidentați, mai avem jucători care acuză o stare de oboseală. Nu e doar o oboseală fizică, e și psihică, și trebuie să ne antrenăm bine și ne vom face strategia pentru meciul de la Șelimbăr. Acum e normal să fie probleme cu unii jucători. Am avut trei meciuri într-o săptămână. Am încercat, cumva, să dau minute și celor care au jucat mai puțin. Astăzi, de exemplu, Perianu și Dumitrache era clar că nu sunt în cele mai bune condiții. Am vorbit, am avut discuții cu ei, au spus că sunt ok, dar, în timpul meciului, GPS-urile ne arătau că erau storși. De aceea am și făcut schimbarea aia în minutul 41, cred, pentru că Vali chiar nu mai putea. L-am întrebat prin minutul 30 dacă mai poate. Se vedea că era numai în zona roșie, timpul de revenire era foarte mare și, la un moment dat, mi-a spus el: «Gata.» Dar văzusem. Voiam să-l duc până la pauză. Astfel am pierdut un moment, altfel puteam să mai facem o schimbare pe final”, a mai spus antrenorul Gloriei Buzău.

Ulterior, Gloria Buzău va mai avea meciuri cu Unirea Slobozia, acasă, și FK Miercurea Ciuc, în deplasare, când ce dea doua promovată direct probabil va fi cunoscută.

CLASAMENT Liga 2 și al golgheterilor

Declarațiile lui Andrei Prepeliță după Gloria Buzău – CS Mioveni 1-0:

Foto: Gheorghe Flușter și Răzvan Păsărică / Sport Pictures
Video: Gloria Buzău

Marius ANGHEL 28 Apr. 2024, 15:54 Liga 2
Pe aceeași temă