Andrei Erimia, descumpănit după eșecul dur cu Steaua: ”Dacă e să ne uităm statistic… Dar, na, nu asta contează, ci rezultatul final.” Ce-și propune să schimbe la Progresul Spartac înaintea meciului următor

Marius ANGHEL 18 Oct. 2022, 14:11 Liga 2

Progresul Spartac a pierdut la scor de neprezentare, 0-3, meciul de pe teren propriu, disputat la Clinceni, cu Steaua, în etapa a 10-a a Ligii 2. Diferența de pe tabelă este însă una prea dură față de ceea ce s-a întâmplat pe gazon.

Experiența și valoarea jucătorilor echipei din Ghencea s-au văzut din plin la această partidă. Dacă steliștii au înscris aproape la toate ocaziile pe care și le-au creat, golul dat încă din minutul 9 aducându-le liniște, în schimb, băieții lui Andrei Erimia au ajuns de mai multe ori în poziții de finalizare, însă fie s-au lovit de intervențiile portarului David Dincă, fie nu au luat decizii bune.

Boiangiu (2), Visic (6, 28, 35) și Costea (56, 59) au avut situații de gol la poarta lui Dincă, în timp ce Steaua a finalizat în plasă prin Bogdan Chipirliu (9, 90+2 – penalty), de două ori, și Tsvetelin Chunchukov (33).

Andrei Erimia, după eșecul cu Steaua: ”Diferența a fost făcută de individualitățile celor de la Steaua”

După jocul disputat la Clinceni, Andrei Erimia a spus că fotbaliștii săi stau bine la statistică, însă e degeaba dacă acest lucru nu se reflectă și pe tabela de marcaj. Antrenorul este îngrijorat că această situație începe să se repete din ce în ce mai mult.

”Cred că diferența a fost făcută de individualitățile celor de la Steaua. Primele situații ale lor au însemnat și gol. Pe când la noi, au fost ori apărate de portar, dar de cele mai multe ori deciziile au fost slabe. Am avut câteva șanse de a reintra în joc și la 1-0, și la 2-0. Cred că și la 0-0 am început foarte bine și am avut situații. Dacă e să ne uităm statistic, probabil că avem, poate, nu știu, în afara de ultimele minute, când deja erau spații mari pentru contraatac, cred că avem mai multe intrări în careu, în treimea adversă și poate și situații și ocazii. Dar, na, nu asta contează, ci rezultatul final. Iar acolo, din păcate, am arătat destul de puțină calitate și capacitate de a luat decizii bune. E aceeași poveste ca la meciul cu Chiajna. Luăm goluri foarte ușor, din puținele intrări ale adversarului în careu sau puținele ocazii. De fapt, de la primele. După care ratăm destul de mult și asta sigură că este îngrijorător pentru că este o situație care se tot repetă”, a declarat Andrei Erimia la microfonul DigiSport.

Patronul – antrenor al echipei Progresul Spartac a făcut și o comparație cu Steaua. ”Astăzi am văzut o echipă cu individualități mult mai bune decât ale noastre și, cumva, așa a și fost stabilit scorul final. Până la urmă, cred că e și normal, ținând cont de ce buget și ce salarii au băieții ăștia și ce fel de jucători trebuie să aducem și ce jucători aduc ei. Au jucători care au meciuri în cupele europene, jucători care au o grămadă de goluri în Liga 1 și Liga a 2-a și s-a văzut diferența asta”, a spus Eremia.

”Trebuie să găsim soluții să facem în așa fel încât să fim eficienți”

Fără victorie de cinci meciuri, perioadă în care a obținut doar două puncte, Progresul Spartac va avea un meci dificil și în etapa următoare. Va juca luni, de la ora 16:00, în deplasare la Gloria Buzău, altă echipă candidată la play-off și promovare.

”Va fi un meci foarte greu, au schimbat antrenorul. Noi trebuie să găsim soluții să facem în așa fel încât să fim eficienți, pentru că e clar că asta e o problemă. Și, de asemenea, trebuie să încercăm să găsim un sistem și o formulă în așa fel încât să nu luăm goluri atât de ușor”, a mai declarat antrenorul echipei bucureștene nou-promovate în Liga 2 în al șaptelea an al existenței sale.

Progresul Spartac, cu 11 puncte acumulate în 10 meciuri, este pe locul 15 în Liga 2.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/daniel-oprita-in-sfarsit-multumit-dupa-un-joc-al-stelei-victoria-cu-progresul-spartac-cam-asa-as-vrea-sa-arate-echipa-cum-a-comentat-prestatia-lui-chipirliu-si-chunchukov-19249944

https://liga2.prosport.ro/seria-1/progresul-spartac-steaua-se-joaca-de-la-ora-1600-echipa-lui-oprita-revine-pe-primul-loc-in-liga-2-daca-nu-pierde-19249775

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-10-am-ajuns-la-jumatatea-sezonului-regular-de-la-ora-1100-se-disputa-cinci-meciuri-printre-echipele-care-intra-la-joc-fiind-si-trei-care-ocupa-locuri-de-play-off-19249380

Marius ANGHEL 18 Oct. 2022, 14:11 Liga 2
Pe aceeași temă