Andrei Blejdea avertizează: ”E nevoie de o lună de antrenamente pentru ca un fotbalist să revină la o condiție cât de cât ok”. Mijlocașul Piteștiului, despre problemele jucătorilor în această perioadă

13 Apr. 2020, 12:30 Liga 2
Andrei Blejdea avertizează: ”E nevoie de o lună de antrenamente pentru ca un fotbalist să revină la o condiție cât de cât ok”. Mijlocașul Piteștiului, despre problemele jucătorilor în această perioadă

Întoarcerea la programul normal și revenirea la condiția fizică acumulată de jucători înaintea suspendării fotbalului, nu se vor face foarte ușor. Andrei Blejdea, mijlocașul echipei Campionii FC Argeș, este de părere că e nevoie de cel puțin o lună pentru ca fotbaliștii să se pună la punct și să dea un randament apropiat de cel arătat la începutul anului. Întreruperea campionatelor, din cauza pandemiei de COVID-19, va avea urmări negative asupra echipelor, consideră fotbalistul.

FRF are în plan ca antrenamentele echipelor să fie reluate cu aproximativ două săptămâni înaintea reluării etapelor, dar din precizările fotbalistului de 23 de ani, nu se poate acumula toată condiția fizică pierdută de mai bine de o lună, într-un timp atât de scurt. Andrei Blejdea a vorbit despre acest aspect și despre modul în care ar putea arăta Liga 2 într-un interviu pentru site-ul oficial al echipei piteștene.

Cum te descurci în perioada asta?
Mă descurc destul de bine și pot să spun că sunt norocos că stau la curte. Pot să mai ies din casă și să fac alergări și exerciții fizice de menținere în aer liber. Nu am mai plecat acasă și am rămas la bunici care au casă la Albota.

Când crezi că se vor ridica restricțiile impuse de această pandemie?
Eu sper să nu mai dureze mult timp ca să putem începe antrenamentele cât nmai curând. După expirarea stării de urgență care s-a prelungit până la jumătatea lunii mai ar trebui să ne putem relua libertatea de mișcare pe care o aveam înainte și încet, încet să ne reluăm viața pe care o aveam înainte.

Ți-e dor de fotbal?
La nebunie! Aștept cu mare nerăbdare ziua în care voi reveni pe teren. Am ajuns să mă uit pe YouTube la diferite meciuri pe care le-am mai văzut și înainte. Trebuie să rămânem optimiști ca să putem depăși această perioadă.

Cu colegii ai mai vorbit?
Vorbim aproape zilnic. Toți stau în casă, cu familia. Unii dintre ei stau la bloc și este mai dificil de suportat această perioadă. Este greu și cu antrenamentele…

Te gândeai vreodată că libertatea de mișcare se va reduce aproape total și nu vom mai putea ieși din casă decât cu hârtii…
Nu mă gândeam niciodată la acest lucru!. Dacă îmi spunea cineva vreodată acest lucru, îl credeam nebun…Această perioadă ar trebui să ne dea de gândit. Fiecare dintre noi trebuie să își schimbe comportamentul, modul de gândire și chiar modul de viață. De acum încolo trebuie să apreciem mai mult lucrurile mici, mărunte, cărora nu le dădeam mare importanță…

Andrei Blejdea: ”E nevoie de cel puțin o lună de antrenamente ca un fotbalist să revină la un potențial cât de cât ok”

Pentru a reveni la parametri optimi, de cât timp are nevoie un fotbalist?
Cred că de cel puțin o lună de antrenamente ca să își revină la un potențial cât de cât ok. Poate chiar o lună și jumătate…Totul depinde în mare măsură de capacitățile fiecăruia, de vârstă, de corp…

Care crezi că este varianta ideală de reluarea campionatului?
Din punctul meu de vedere, varianta cu play-off și play-out, însă indiferent ce sistem va alege Federația, ar trebui ca totul să se decidă pe teren. Să nu se înghețe anul! Îmi doresc ca echipele care vor promova să se decidă pe teren. Sper ca și FC Argeș să fie printre acestea.

Andrei Blejdea: ”Nimănui nu-i convine să-i fie diminuate veniturile, însă toți am înțeles situația” 

Cum ați primit vestea intrării în șomaj tehnic?
Multe echipe din Liga I, Liga a 2-a și Liga a 3-a au recurs la această modalitate pe perioada stării de urgență. Nimănui nu-i convine să-i fie diminuate veniturile, însă toți am înțeles situația. Ne dorim să reîncepem cât mai repede antrenamentele, să putem munci și să ne câștigăm banii cinstit și meritat.

Ce mesaj ai pentru suporterii piteșteni?
După ce se termină această nebunie să fie alături de noi în număr cât mai mare. Să ne încurajeze la fiecare meci , așa cum a fost și până acum. Avem nevoie de sprijinul lor pentru a reuși promovarea în Liga I.

Campionii FC Argeș are șanse reale la promovarea în Liga 1. Clasarea pe locul 4 în ierarhia Ligii 2, după 24 de etape, o face să spere că poate face pasul în primul eșalon. Acumulează 38 de puncte, la unul diferență de locul 3, Turris Oltul Turnu Măgurele, dar și de locul secund, CS Mioveni. UTA Arad, liderul din Liga 2, pare deja că și-a asigurat prima poziție la finalul sezonului. În acest moment are 50 de puncte.

În cele trei meciuri disputate în acest an în Liga 2, Campionii FC Argeș nu a pierdut și a adunat cinci puncte. A înregistrat o victorie, 4-0 cu Pandurii Târgu Jiu, și două egaluri, 1-1 cu CS Mioveni și 1-1 cu ”U” Cluj.

Foto: Fotbal Club Argeș Pitești

 

13 Apr. 2020, 12:30 Liga 2
Pe aceeași temă