Cu cine a semnat Andrei Blejdea după despărțirea de Chindia Târgoviște. Pas uriaș în spate pentru atacant

Răzvan STÎNGĂ 20 Sep. 2023, 16:44 Liga 2
Cu cine a semnat Andrei Blejdea după despărțirea de Chindia Târgoviște. Pas uriaș în spate pentru atacant

Andrei Blejdea a făcut un pas uriaș în spate după ce a reziliat cu Chindia Târgoviște, de care s-a despărțit după numai două luni de contract. A semnat recent cu o echipă din liga a 4-a din Italia, cu Tritium Calcio.

Este prima experiență a lui Blejdea în afara României, după revenirea în țară din vara lui 2017, din Germania, când a semnat cu Academica Clinceni.

Andrei Blejdea a ajuns în liga a 4-a din Italia, la Tritium Calcio

Blejdea a prins circa 40 de minute în primele trei etape ale Ligii 2, în stagiunea în curs, pentru Chindia Târgoviște, de fiecare dată intrând din postura de rezervă. A marcat două goluri în Cupa României, dar în cele din urmă recent-retrogradata din prima ligă a renunțat la serviciile sale, după ce echipa l-a demis pe antrenorul Dragoș Militaru.

Acum, Blejdea nu a mai primit o altă ofertă interesantă care să îi atragă atenția și a decis să semneze tocmai în liga a 4-a din Italia, cu Tritium Calcio. Peninsularii au anunțat acordul la finalul săptămânii trecute.

Andrei Blejdea, o nouă experiență în afara României, după revenirea din 2017

Jucătorul în vârstă de 27 de ani a evoluat sezonul trecut tot în Liga 2, dar la Gloria Buzău, alături de care a bifat barajul de menținere/promovare în SuperLiga României, cu UTA, dar pe care l-a pierdut.

Extrema a mai evoluat în Elveția (FC Wil), Slovenia (NK Zarica Kranj) și Germania (Eintracht Braunschweig II) înainte să se întoarcă acasă, în România, la Academica Clinceni, în vara lui 2017. Trei ani și jumătate a petrecut Blejdea în afara României, pentru că în 2014 pleca de la echipele ”under” ale clubului Dinamo la formația din ”țara cantoanelor”.

Blejdea a jucat în prima parte a sezonului 2021/2022 pentru ”U” Cluj, iar în a doua, de la începutul anului 2022, pentru FC Hermannstadt. Ambele echipe au promovat în prima ligă la finalul acelei stagiuni, însă el nu a rămas la niciuna. 16 meciuri și două goluri a avut Blejdea la ”U” Cluj în prima parte a sezonului respectiv de Liga 2, iar la FC Hermannstadt a prins patru partide și a înscris un gol.

Ulterior, în vara lui 2022, a semnat cu Gloria Buzău, pentru care în stagiunea precedentă de Liga 2 a bifat 20 de partide și a marcat de numai trei ori. De-a lungul carierei, extrema născută la București a mai fost legitimat la  Pandurii, Campionii FC Argeș și Dinamo.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/etapa-a-7-a-a-ligii-2-va-fi-deschisa-tot-cu-meciul-liderului-si-se-incheie-in-ghencea-o-alegere-cel-putin-interesanta-din-partea-detinatorilor-de-drepturi-tv-privind-jocurile-transmise-in-aceasta-run-19285587

https://liga2.prosport.ro/seria-1/mihael-onisa-dezamagit-dupa-csm-ceahlaul-chindia-targoviste-scor-1-1-reactia-mijlocasului-dupa-partida-din-etapa-a-6-a-din-liga-2-19285581

https://liga2.prosport.ro/special/juniori/dais-pune-lacatul-pe-fc-brasov-19285571

https://liga2.prosport.ro/seria-1/gabriel-torje-motivul-pentru-care-a-semnat-cu-concordia-chiajna-19285555

https://liga2.prosport.ro/seria-1/concluziile-lui-cristian-pustai-dupa-ceahlaul-chindia-1-1-19285543

Răzvan STÎNGĂ 20 Sep. 2023, 16:44 Liga 2
Pe aceeași temă