Andreas Chirițoiu a pus gând rău Brașovului, după prima sa reușită la Unirea Constanța. Dorințele atacantului brașovean înaintea meciului de pe Tineretului: ”Să înscriu și să câștigăm”

Adi MARICA 02 Dec. 2021, 14:34 Liga 2
Andreas Chirițoiu a pus gând rău Brașovului, după prima sa reușită la Unirea Constanța. Dorințele atacantului brașovean înaintea meciului de pe Tineretului: ”Să înscriu și să câștigăm”

FC Brașov si Unirea Constanța se vor duela sâmbătă, pe stadionul Tineretului, într-un meci al suferinței din Liga 2. Despărțite de doar un punct în clasament, cele două echipe au mare nevoie de o victorie în ultimul joc din 2021, după o primă parte a sezonului dezamăgitoare.

Unirea Constanța, fosta Farul, a început catastrofal campionatul, cu înfrângeri pe linie, dar situația s-a mai motificat puțin odată cu venirea antrenorului Leonard Strizu cu un contigent de jucători tineri de la FCSB, de la echipa a doua a clubului din Liga 1.

Andreas Chirițoiu a marcat cu Șelimbăr primul gol pentru Unirea Constanța

Runda trecută, ”delfinii” au fost aproape de o victorie acasă cu CS Comunal Șelimbăr (scor 1-1). Atacantul brașovean Andreas Chirițoiu (18 ani) a deschis scorul, dar pe final sibienii au egalat prin Daniel Tătar.

Pentru Chirițoiu acesta a fost primul gol în tricoul dobrogenilor. În vară, jucătorul putea reveni la Brașov, dar antrenorul Ilie Stan a avut o altă strategie.

Andreas Chirițoiu este fiul lui Irinel Manta, fost jucător la Tractorul, Metrom și Petrolul. La FC Brașov, Manta a ocupat mai multe funcții de conducere, iar în 2005 a fost pentru câteva luni președintele clubului.

Chirițoiu a fost împrumutat de FCSB la Unirea Constanța încă de când echipa era antrenată de Ianis Zicu

Andreas a crescut la FC Brașov, iar la 15 ani a făcut pasul la FCSB.

”Am început fotbalul la FC Brașov cu antrenoarea Lucia Ghioc și apoi am mai lucrat cu Radu Turdean. După falimentul lui FC Brasov am trecut la Kids Tâmpa, unde am lucrat cu Nicolae Văduva. De trei ani sunt jucătorul lui FCSB”, a spus atacantul brașovean.

În vară, Chirițoiu a fost împrumutat de FCSB la Unirea Constanța înainte de schimbările masive produse la clubul dobrogean, după demisia lui Ianis Zicu, plecarea aproape tuturor jucătorilor și aducerea lotului de la FCSB 2.

”Eu am ajuns la Unirea Constanța în această vară, când antrenor era Ianis Zicu. Știu de la tatăl meu că au fost ceva discuții, în vară, despre o eventuală trecere a mea la FC Brașov, dar eu semnasem deja cu Unirea Constanța”, spune Chirițoiu.

  • Andreas Cătălin Chirițoiu a debutat în acest sezon la nivelul Ligii 2, iar pentru Unirea Constanța a strâns 14 meciuri în campionat, 10 începute ca titular, și a marcat un gol.

Surprins neplăcut de parcursul Brașovului

Crescut de FC Brașov, Andreas Chirițoiu spune că meciul de sâmbătă este unul special pentru el. Își dorește sa înscrie pe Tineretului, iar cu o victorie Unirea Constanța să treacă peste FC Brașov în clasament.

”Meciul cu FC Brașov este unul special pentru mine, este echipa la care eu am crescut (n.r. – jucătorul face o confuzie. Actuala echipă FC Brașov este înființată în vară și a primit locul în Liga 2 de la Corona). Sunt convins că va fi un meci dificil, atât ei, cât și noi ne dorim victoria. Îmi doresc mult să facem un joc bun și, de ce nu, să înscriu si să câștigăm. Cunosc mulți dintre jucatorii Brașovului, pe Iorga, Mihalcea, Sburlea, Horia Popa… Chiar sunt suprins că sunt așa de jos în clasament, pentru că au o echipă bună, cu câțiva jucători cu experiență la acest nivel. Mă așteptam ca Brașovul să fie undeva pe la mijlocul clasamentului, nu la retrogradare!”, consideră Chirițoiu.

Și Unirea Constanța este într-o situație grea: ”Nu cedăm”

Chiar dacă Unirea Constanța se zbate în subsolul Ligii 2, Chirițoiu crede cu tărie că echipa se poate salva de la retrogradare.

”Noi am început slab sezonul, dar apoi lucrurile s-au schimbat odată cu venirea tinerilor jucători de la FCSB, dar și a antrenorului Leo Strizu. Avem cea mai tânără echipă din Liga 2, pentru că în lot avem doar doi jucători de 24, respectiv 25 de ani! Jocul începe să se lege și acest lucru ne dă speranțe. Nu avem nici probleme financiare . Nu cedăm și vrem să strângem cât mai multe puncte până intrăm in play-out”, a spus Chirițoiu, jucător de bază în echipa națională U19 a României.

FC Brașov și Unirea Constanța sunt deja matematic în play-out

FC Brașov – Unirea Constanța se joacă sâmbătă, de la ora 11:00, pe stadionul Tineretului din Brașov.

Înaintea debutului etapei a 16-a, ultima programată în 2021, FC Brașov ocupă poziția a 16-a, cu 9 puncte acumulate, în timp ce Unirea Constanța se află pe locul 17, cu 8 puncte. Ambele echipe sunt matematic în play-out, turneul în care obiectivul este menținerea în Liga 2. Până acum, în play-out sunt matematic și ultimele trei clasate, Dacia Unirea Brăila, Dunărea Călărași și Astra.

Din sezonul regular vor mai avea loc trei etape, stabilite în primăvara anului 2022.

FC Brașov va mai avea meciuri cu Poli Iași (deplasare), Metaloglobus (acasă) și FK Csikszereda (deplasare), în timp ce Unirea Constanța va mai întâlni Steaua (acasă), Astra (deplasare) și Petrolul (acasă).

Foto: Justinel Stăvaru / Mediafax Foto și Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Adi MARICA 02 Dec. 2021, 14:34 Liga 2
Pe aceeași temă