Analiza lui Dan Alexa după un an la FC Brașov: ”Meritam mai mult.” Ce notă dă echipei după acest sezon cu el antrenor, oferta pe care a refuzat-o și planurile pentru noua ediție a Ligii 2

Adi MARICA 18 May. 2023, 11:49 Liga 2

FC Brașov a încheiat campionatul Ligii 2 pe primul loc în Grupa B a play-out-ului, cu mai multe puncte decât celălalt lider din Grupa A, astfel că se poate spune că s-a situat pe locul 7 la general.

Echipa a ratat play-off-ul, iar în play-out a avut un parcurs fără sincope.

Dan Alexa, după primul sezon cu FC Brașov în Liga 2: ”Meritam mai mult, dar nu a fost să fie”

Antrenorul Dan Alexa, care a acceptat prelungirea contractului, spune că echipa sa ar fi meritat mai mult. Rămâne amărăciunea ratării play-off-ului, iar Alexa pregătește cu mari speranțe sezonul viitor.

”A fost un an cu bune și cu rele. Cu rele și apoi cu bune! Ne-a lipsit și puțină șansă pentru că am fost pentru trei minute în play-off, în meciul de la Slobozia. Meritam mai mult, dar nu a fost să fie. Cred că în momentul aceasta avem o echipă bună care poate pune probleme oricărei formații din campionat. Ultimele meciuri din play-out nu au avut o miză mare, nu au avut o așa o încărcătură încât să simt nevoia de vacanță. Chiar îmi pare rău că s-a terminat sezonul. Echipa avea un tonus bun, jucam bine și ne bucuram de fotbal”, a spus Dan Alexa.

FC Brașov de nota 7, în opinia lui Alexa

Antrenorul Brașovului spune că echipa sa a fost de nota 7 în campionatul recent încheiat pentru ea. ”Dacă am fi intrat în play-off puteam spune că meritam nota 8, 9 sau 10, asta în funcție de ce realizam. Am fost o echipă, așa, de nota 7, poziție pe care am și terminat sezonul. O palidă consolare. Anul trecut FC Brașov juca barajul de menținere în Liga a 2-a, acum s-au făcut multe puncte și eu spun că sunt perspective și speranțe pentru anul viitor. În vara trecută au fost aduși mulți jucători, unii au confirmat, alții nu, dar acum a rămas un nucleu care mie îmi dă încredere”, a declarat Dan Alexa.

Nivel modest în Liga 2: ”E un mare decalaj”

Dan Alexa spune că nivelul Ligii 2 este unul modest.

”Este un nivel modest față de acum câțiva ani. Sunt cinci-șase echipe bune, cu meciuri tari între ele, apoi restul echipelor sunt cu un nivel modest. Nu mă surprinde această scădere a nivelului, pentru că jucători tineri vin tot mai puțini, baza de selecție e tot mai mică și asta nu e doar o problemă pentru Liga 1 și Liga 2. Infrastructura sportivă în multe orașe suferă, nu mai sunt bani, iar nivelul jucătorilor e tot mai scăzut. La Liga 3 e dezastru și acest lucru se răsfrânge și asupra Ligii a 2-a. E un mare decalaj în acest moment”, a spus cel poreclit Chirurgul din perioada în care era fotbalist.

Dan Alexa cere organizare pentru promovare

Pentru sezonul viitor, lupta pentru promovare se anunță poate și mai acerbă. Va fi și an electoral, iar cum majoritatea echipelor sunt susținute de primării, iar politicienii vor să iasă în față și prin performanțe sportive. Dan Alexa spune că pentru ca FC Brașov să se bată la promovare clubul trebuie să facă pași înainte la toate nivelurile.

”Vor fi multe echipe care își vor propune promovarea. Să vedem ce se întâmplă cu Dinamo, apoi depinde cine va retrograda dintre Chindia și FC Argeș, Mioveni a retrogradat… Este și un an electoral, toată lumea speră, astfel că vor fi investiții. La FC Brașov lucrurile au progresat, dar avem nevoie de organizare ireproșabilă. Am susținerea șefilor clubului, îi văd foarte motivați. Pentru mine a fost foarte important că am știut situația reală cu care s-a confruntat clubul mai ales în startul sezonului. Acum trebuie să creștem la toate nivelurile”, a spus Alexa.

Alexa putea pleca în startul sezonului la Mioveni

Dan Alexa a fost la un pas să plece de la FC Brașov în startul sezonului. Brașovenii au început slab campionatul, clubul se confrunta cu mari probleme, iar Dan Alexa a avut o ofertă din SuperLigă, de la CS Mioveni.

Șefii clubului, în frunte cu primarul Allen Coliban, l-au convins pe Alexa să rămână, cu promisiuni că problemele se vor rezolva. La Mioveni a ajuns atunci Flavius Stoican, iar acum gruparea argeșeană este retrogradată.

”De obicei nu regret deciziile luate. Trăgând acum linie, cum CS Mioveni a retrogradat, iar noi, de atunci, am fost o echipă în creștere, eu spun că am făcut o alegere bună”, a mai spus Dan Alexa.

FC Brașov va începe pregătirile pentru noul sezon în data de 19 iunie. Mai întâi, pe 14 și 15 iunie, jucătorii vor face vizita medicală. Campionatul începe în data de 5 august.

Foto: Alex Nicodim (Mediafax Foto) și FC Brașov

Adi MARICA 18 May. 2023, 11:49 Liga 2
Pe aceeași temă