Analiza lui Alexandru Pelici asupra luptei la promovare. Ce echipe vor intra în cursă, în opinia antrenorului de la Mioveni: ”La cum se merge, în play-off va fi tensiune”

Răzvan STÎNGĂ 11 Nov. 2020, 15:52 Liga 2
Analiza lui Alexandru Pelici asupra luptei la promovare. Ce echipe vor intra în cursă, în opinia antrenorului de la Mioveni: ”La cum se merge, în play-off va fi tensiune”

Alexandru Pelici a venit cu un suflu nou la CS Mioveni, reușind să ducă echipa într-o perioadă foarte bună. Practic, în cele trei meciuri cu el la conducere, Mioveniul a câștigat două partide (3-0 cu Rapid, 1-0 cu CSM Reșița) și a făcut o remiză (1-1 cu Farul). Antrenorul a vorbit despre lupta la promovare în Liga 2.

Alexandru Pelici a observat, în jumătatea de sezon regular care s-a consumat până acum, un număr destul de mare de echipe care au jucat bine și pe care le consideră candidate la promovare. Le-a împărțit în două grupe: grupa echipelor cu loturi bune, cu jucători cunoscuți, și grupa echipelor care nu au neapărat fotbaliști foarte cunoscuți, dar care au prestat un fotbal bun până acum.

Alexandru Pelici: ”La cum se merge acum, cred că în play-off va fi tensiune” 

Alexandru Pelici este convins că pentru un loc în play-off, după care pentru un loc care să ducă în Liga 1, se vor lupta U Craiova 1948 SA, Turris Oltul, Concordia Chiajna, Farul, Ripensia, dar și echipa pe care o conduce, CS Mioveni.

Putem vorbi în două direcții. Echipe care au loturi foarte bune, și aici e Craiova, e Turris, e Petrolul, Chiajna, care e o surpriză, din păcate pentru ei nu și-au dorit să fie în punctul în care sunt acum. Dacă iei lotul Chiajnei e unul foarte bun. Și mai e partea cealaltă, echipe care au un lot nu la fel de valoros sau nu jucători atât de galonați, dar care practică un fotbal foarte bun. Aici intră Farul, Ripensia, care e o surpriză în momentul de față. Noi vom avea un meci foarte greu acolo. Normal, și Mioveni, care are un fotbal de calitate.

La cum se merge acum, cred că în play-off va fi tensiune. Nu numai când o să fie o luptă pentru primele locuri, ci și cine se va clasa pe 5 și 6. Cred că se va merge și la intrarea în play-off așa, dar și după ce se intră în play-off”, a declarat Alexandru Pelici pentru Antena 3 Pitești.

Alexandru Pelici: ”Nu pot să spun că o să fim pe locul x sau y” 

Alexandru Pelici a venit cu un scop clar la Mioveni, să ducă echipa în Liga 1. Însă, în primă fază, antrenorul, după cum a afirmat, nu se gândește la acest lucru, ci la cum poate să îi facă pe fotbaliști să joace la potențialul lor maxim. Doar așa, a punctat Pelici, echipa poate să fie una puternică și se poate lupta de la egal la egal cu orice adversar.

În iarnă, ar putea apărea și ceva schimbări în lotul de jucători. Antrenorul ia în calcul măsuri, doar după ce îi va cunoaște bine pe jucători și doar dacă va considera că sunt necesare anumite modificări.

De garantat, nu poate garanta nimeni nimic. Eu pot să spun doar că voi da ultima picătură de energie pentru ca lucrurile să meargă bine, dar nu pot să spun că o să fim pe locul x sau y. Din punct de vedere al obiectivelor, pentru mine ca antrenor e să cresc în valoare fiecare jucător pe care îl am la dispoziție. Cred că acesta e foarte important. După, e cel de performanță, trasat de conducere, iar acela este accederea în primă fază în play-off. Să intrăm în primele șase.

Trebuie să luăm tot ce putem din fiecare meci, ca să acumulăm punct sau puncte. În pauza competițională o să facem o pregătire bună, dacă se va putea pe plan extern ar fi foarte bine. O să vedem și ce a însemnat acest lot de jucători. Dacă e nevoie și cine își dorește să continue și cine nu. Pentru a ne pregăti bine și pentru a aborda ultimele meciuri ale sezonului regular așa cum trebuie, să acumulăm punctele necesare”, a mai afirmat Alexandru Pelici.

CS Mioveni, pe 7 în Liga 2  

CS Mioveni e pe locul 7, cu 17 puncte după 11 meciuri jucate în Liga 2, cu patru victorii, cinci egaluri și două eșecuri. În runda a 12-a, CS Mioveni merge pe terenul Ripensiei, nimeni alta decât fosta echipă a lui Alexandru Pelici, înainte de scurta experiență de la CSM Reșița.

Foto: Răzvan Păsărică/ Sport Pictures 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-11-doar-cinci-meciuri-se-joaca-de-la-ora-1100-dupa-ce-doua-au-fost-amanate-de-la-ora-1200-se-joaca-derby-ul-asu-poli-fc-u-craiova-19156349

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fotbalul-continua-ministerul-sportului-nu-ia-in-calcul-intreruperea-campionatelor-dupa-cresterea-cazurilor-de-covid-19-ionut-stroe-nu-vor-fi-blocaje-in-ceea-ce-priveste-competitiile-sport-19155921

https://liga2.prosport.ro/seria-1/egalul-mioveniului-cu-farul-ii-da-incredere-lui-alexandru-pelici-imi-felicit-baietii-pentru-atitudine-pentru-faptul-ca-nu-au-cedat-antrenorul-spera-ca-problemele-din-ofensiva-sa-s-19155596

 

 

 

 

 

 

Răzvan STÎNGĂ 11 Nov. 2020, 15:52 Liga 2
Pe aceeași temă