Accidentările continuă să macine CS Mioveni. Impresiile antrenorului Alin Chița înaintea jocului cu Metalul Buzău

Andrei PASCU 26 Sep. 2024, 16:34 Liga 2
Accidentările continuă să macine CS Mioveni. Impresiile antrenorului Alin Chița înaintea jocului cu Metalul Buzău

CS Mioveni va juca pe teren advers în etapa a 8-a din Liga 2, sâmbătă, de la ora 11:00, contra formației Metalul Buzău, nou-promovată din Liga 3 în vara care tocmai a trecut. Duelul va fi în format live-text pe site-ul Liga2.ro, la fel ca toate celelalte întâlniri ale rundei.

Formația din Mioveni a organizat o conferință de presă, în cadrul căreia a vorbit și antrenorul Alin Chița. El este încrezător că poate bifa echipa lui succesul și să ia cele trei puncte, pentru că până acum are doar două victorii în campionat, 1-0 cu CS Afumați și 2-0 cu Viitorul Pandurii.

Alin Chița a prefațat partida Metalul Buzău – CS Mioveni, din etapa a 8-a din Liga 2

CS Mioveni nu trece prin cel mai bun moment al sezonului abia început. A luat startul cu o victorie și o remiză în Liga 2, 0-0 cu Unirea Ungheni și 1-0 cu CS Afumați, dar au urmat trei eșecuri la rând, unul în Cupa României, 2-3 cu echipa din Râmnicu Vâlcea, din Liga 3, și două în campionat, 0-1 cu FC Voluntari, în runda a 3-a din Liga 2, iar înaintea întâlnirii cu Viitorul Pandurii, câștigată cu 2-0, CS Mioveni a mai bifat un eșec și în etapa a 4-a, cu ACSM Ceahlăul, la Piatra Neamț, scor 0-2.

În ultimele trei etape, înaintea partidei cu Metalul Buzău, CS Mioveni a înregistrat o victorie, 2-0 cu Viitorul Pandurii, acasă, o înfrângere, 0-1 cu AFC Câmpulung Muscel, în deplasare, și o remiză, 1-1 cu CFC Argeș, acasă.

Înaintea duelului cu Metalul Buzău, Alin Chița a declarat că are încredere că echipa lui poate obține un rezultat pozitiv. Însă, o problemă poate fi aceea că gazonul stadionului pe care dispută Metalul Buzău meciurile de acasă este unul sintetic!

Accidentările continuă să macine CS Mioveni

Altfel, marea problemă a Mioveniului continuă să fie accidentările! Alin Chița nu va avea nici de această dată tot lotul valid, iar prezența anumitor fotbaliști este sub semnul întrebării cel puțin.

Întâlnim o echipă nou-promovată, cu un joc bun, combinativ, o echipă care are avantajul terenului sintetic, iar pentru noi e o noutate. Tot timpul aduce jucători în jumătatea adversă.

A câștigat contra Slatinei, dar vom încerca să facem tot ce putem pentru a avea un rezultat pozitiv. Trebuie să ne adaptăm pentru acest meci, vineri vom face pe un teren sintetic un antrenament. Dar, cred că jucătorii mei, la ora jocului, se vor adapta, dar ține și de calitățile fiecăruia, cum ne adaptăm. Adaptabilitatea e principalul aspect al meciului de sâmbătă.

Cunosc potențialul adversarilor, îl știu pe antrenor, am jucat contra lui când am fost la Focșani. Ei au jucători vechi în componență, îi și cunosc pe câțiva, i-am antrenat. Să nu uităm că au învins acasă Slatina, Cluj, iar asta înseamnă că ei au un joc bun! Dar, dacă vom pune în aplicare ce am lucrat, ne vom întoarce cu punct sau puncte.

(N.r. – Despre situația accidentaților) Ultimul meci ne-a lăsat cu mult absențe. Pe lângă Panait și Dănilă care aveau probleme, au mai apărut și Bustea, Bădescu, Guțea are și el probleme. Dar, trebuie să găsim cele mai bune soluții! Cei care vor intra sunt convins că își vor face datoria. (…)”, a spus Alin Chița la conferința de presă.

CS Mioveni, 8 puncte în șapte meciuri

În acest moment, CS Mioveni se află pe locul 14 în Liga 2, cu 8 puncte acumulate, la numai trei lungimi de locul 9, ACSM Reșița.

Continuitatea în rezultate contează mult pentru grup, dă încredere! În plus, te urcă în clasament, iar asta dă moral. Fiecare joc e tratat la victorie, nu e jucat la egal. Noi încercăm la fiecare joc să luăm cele trei puncte, dar sunt mulți factori care pot afecta”, a mai spus Chița.

Conferința de presă organizată de CS Mioveni înaintea partidei cu Metalul Buzău:

Foto și video: CS Mioveni

Andrei PASCU 26 Sep. 2024, 16:34 Liga 2
Pe aceeași temă