Alexandru Stan povestește coșmarul trăit la FCSB: ”Un an jumate am vorbit cu aerul condiționat în vestiar. Acum mă bucur că are cine să mă certe în vestiar.” Motivul pentru care a ales Poli Iași

Autor: Narcis POHOAȚĂ Publicat: 24 Aug. 2021, 14:01 Actualizat: 24 Aug. 2021, 14:07 Liga 2
Alexandru Stan povestește coșmarul trăit la FCSB: ”Un an jumate am vorbit cu aerul condiționat în vestiar. Acum mă bucur că are cine să mă certe în vestiar.” Motivul pentru care a ales Poli Iași

Fost campion cu Astra în 2016, Alexandru Stan este din această vară jucătorul Politehnicii Iași. Fotbalistul originar din București în vârstă de 32 de ani a semnat pe un sezon cu echipa retrogradată în Liga 2 în această vară și spune că venirea la Iași reprezintă un pas înainte pentru el.

Alexandru Stan consideră experiența de la FCSB un coșmar: ”Un an jumate vorbeam cu aerul condiționat în vestiar”

Alexandru Stan a povestit coșmarul pe care l-a trăit la fosta sa echipă, FCSB, acolo unde, spune el, timp de un an și jumătate a vorbit în vestiar doar cu aerul condiționat.

”E un lucru bun că a venit domnul Edi la FCSB, l-am avut antrenor, am avut o relație foarte bună cu el. Sper doar să fie lăsat în pace să-și facă treaba. Nu doresc nimănui să fi fost în locul meu acolo. Nu a fost ușor. Un an jumate vorbeam cu aerul condiționat în vestiar. A fost foarte greu pentru mine. Marele meu noroc a fost că am avut familia aproape, am fost acasă. Cu toate că în perioada asta am trecut prin multe probleme și de familie, tatăl meu a murit. Au fost multe la mijloc. Acum mă bucur că sunt sănătos, mă bucur că sunt aici în fața dumneavoastră, mă bucur că joc din nou fotbal. Nu mai contează ce a fost. Contează că acum sunt bine și că am familia alături, că pot juca fotbal din nou. Moral sunt ok, mă bucur că sunt în vestiar, mă bucur că am cu cine să glumesc, să râd, mă bucur că are cine să mă certe, cine să-mi reproșeze ceva. Mi-au lipsit lucrurile astea. Să stau doi ani de zile pe dreapta nu e ușor”, a declarat Alexandru Stan.

După trei sezoane complete petrecute la Astra, în perioada 2015-2018, Alexandru Constantin Stan a fost achiziționat după startul campionatului de FCSB, unde în ediția 2018-2019 a prins 10 meciuri (818 minute) de Liga 1, nouă începute ca titular. Ulterior a intrat în dizgrația patronului Gigi Becali și n-a mai fost dorit și fiindcă a refuzat rezilierea amiabilă a fost trimis la echipa secundă a clubului, în Liga 3, unde a evoluat constant.

Alexandru Stan a jucat pentru FCSB 2 în ultimul sezon, în Liga 3, echipă pentru care a evoluat și a marcat inclusiv în barajul de promovare în Liga 2, cu CS Afumați, pierdut în dublă manșă. Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Iașiul l-a salvat de ”coșmarul” FCSB: ”A fost singura echipă care mi-a prezentat o ofertă concretă”

Acesta a ales Iașiul pentru faptul că Poli a fost singura echipă care i-a făcut o ofertă concretă. Una pe care nu avea cum să o refuze, după un sezonul și jumătate petrecut la nivelul Ligii 3! Din informațiile Liga2.ro, Alexandru Stan are un salariu de nu mai puțin de 3.500 de euro, cel mai mare din lot!

”Toată lumea m-a întrebat de ce am ales Poli Iași. Am ales Poli Iași pentru că a fost singura echipă care mi-a prezentat o ofertă concretă, restul au fost doar discuții și cu echipe din prima ligă, și din liga a doua. Dar nu am putut să aștept. Oferta e când ai contractul pe masă, să ți se spună vrem să semnezi pe atâția ani, pe salariul ăsta. Am semnat pe un an, pentru că am crezut că e mai bine și pentru mine, și pentru club. Poate dânșii nu o să fie mulțumiți de mine și o să trebuiască să plec”, a mai spus Stan, care vede Liga 2 din prezent mai puternică decât în trecut: ”Acum nu mai e așa slab nivelul Ligii a 2-a față de anii precedenți, sunt multe echipe de tradiție, mulți jucători care au jucat în prima ligă și acum joacă în a doua, nu mai e așa mare diferența. Din contră, cred că acum se aleargă mult mai mult. Dar pentru mine e un pas înainte că am venit aici.”

Alexandru Stan a mai fost în Liga 2 cu Progresul București, Astra Giurgiu II și ACS Berceni. În Liga 1 a evoluat pentru Astra, în două perioade, atât cât juca la Ploiești, cât și după ce s-a mutat cu meciurile de acasă la Giurgiu, CS Turnu Severin, Concordia Chiajna și FCSB.

Poli Iași l-a salvat pe Alexandru Stan de ”coșmarul” FCSB. Fundașul nu mai câștigă cât o făcea la trupa bucureșteană, însă are unul dintre cele mai mari salarii din Liga 2, la o echipă care e finanțată din bani publici. Foto: Dragoș Pășcăneanu / Mediafax Foto

În acest sezon, Stan a jucat în toate cele patru meciuri ale echipei Poli Iași, de trei ori a fost titular, în care a fost de două ori schimbat, și o dată a intrat din postura de rezervă. A strâns 295 de minute sub comanda lui Costel Enache, antrenor pe care l-a mai avut și în trecut, la Astra.

Autor: Narcis POHOAȚĂ Publicat: 24 Aug. 2021, 14:01 Actualizat: 24 Aug. 2021, 14:07 Liga 2
Pe aceeași temă