Alexandru Stan, aproape să semneze cu Poli Iași. Moldovenii speră să-l readucă și pe Ștefan Cană, de la FCSB

Narcis POHOAȚĂ 01 Jul. 2021, 13:06 Liga 2
Alexandru Stan, aproape să semneze cu Poli Iași. Moldovenii speră să-l readucă și pe Ștefan Cană, de la FCSB

Lotul divizionarei secunde Poli Iași începe să prindă contur. După venirile lui Florin Plămadă și Marian Târșa de la FC Botoșani, ieșenii ar putea semna în zilele următoare cu alți patru jucători.

Marian Stoenac, mijlocașul de 28 de ani care a promovat cu ”FC U” Craiova în Liga 1 și atacantul Andrei Istrate (19 ani), de la FCSB, se pregătesc deja de câteva zile sub comanda antrenorului Costel Enache și vor semna cu clubul imediat după ce vor primi rezultatele testelor medicale. Cei doi au și marcat, miercuri, în meciul test pe care Poli l-a susținut în compania juniorilor mari din cadrul academiei. Istrate a reușit o dublă, în timp ce Stoenac a punctat din lovitură liberă, chiar în ziua în care a împlinit 28 de ani.

Ambii jucători vor semna pe un sezon cu Poli Iași, în cazul lui Istrate fiind vorba de un împrumut de la FCSB.

Alexandru Stan se antrenează cu Poli Iași

În Copou se pregătește și jucătorul de bandă stângă Alexandru Stan, fost campion al României cu Astra.

Ajuns la vârsta de 32 de ani, Stan a jucat foarte puțin în ultimele trei sezoane, după transferul la FCSB. Intrat în dizgrația lui Gigi Becali, acesta a fost trimis să joace pentru echipa secundă, FCSB 2, în Liga 3.

Ca și în cazul celorlalți jucători noi, Alexandru Stan va semna cu Poli doar dacă va trece cu bine de vizita medicală.

Alexandru Stan a și marcat pentru FCSB 2 în barajul de promovare în Liga 2 disputat cu CS Afumați. Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Ștefan Cană, dorit în continuare la Poli Iași

Oficialii ieșeni speră să-l readucă în Copou și pe fundașul central Ștefan Cană, tot de la FCSB. Stoperul în vârstă de 20 ani a fost împrumutat de la FCSB la Poli în acest an, dar nu a bifat decât șapte prezențe în tricoul Iașiului.

Jucătorul originar din Pașcani a mai evoluat pentru Farul Constanța în cariera sa, în Liga 2.

Ștefan Cană a fost împrumutat în sezonul trecut de FCSB la Poli Iași, unde a apucat să joace în șapte meciuri. Foto: Robin Vasilius / Sport Pictures

Săptămâna viitoare intră banii

Dacă pe partea sportivă lucrurile au început să se miște, ieșenii sunt încă în stand by la capitolul financiar.

Potrivit managerului general Florin Briaur, banii de la municipalitate, alocați în urmă cu o lună în Consiliul Local, vor intra abia săptămâna viitoare în contul clubului, atunci când vor fi făcute și plățile către jucătorii și stafful din sezonul trecut.

Narcis POHOAȚĂ 01 Jul. 2021, 13:06 Liga 2
Pe aceeași temă