Schimbarea de antrenor a avut rezultatul scontat. CS Mioveni, succes fără emoții cu Rapid, dar Alexandru Pelici nu și-a asumat multe merite: ”Contribuția mea e mică. Îi dedicăm victoria lui Niculescu”

Răzvan STÎNGĂ 29 Oct. 2020, 22:00 Liga 2

Șocul pe care conducerea de la CS Mioveni a vrut să îl producă prin schimbarea de antrenor, se pare că a avut efectul așteptat. Odată cu venirea lui Alexandru Pelici, echipa a înregistrat cea mai categorică victorie a sezonului de Liga 2. S-a impus cu 3-0 în restanța din etapa a 8-a, cu Rapid.

Alexandru Pelici: ”Nu știu dacă nu cumva rezultatul este un pic prea drastic, după ce s-a văzut pe teren” 

CS Mioveni a obținut succesul prin golurile semnate Mihai Ișfan (22), Guilherme Gomes Garutti (55) și Sergiu Negruț (69). Alexandru Pelici a declarat la interviurile de la finalul confruntării că nu are un merit foarte mare pentru modul în care a arătat echipa sau pentru rezultatul înregistrat pe tabelă.

Noul antrenor al Mioveniului a lăudat jucătorii, dar și pe fostul ”principal” Claudiu Niculescu, pentru modul în care a pregătit echipa. Alexandru Pelici a mai spus că la baza rezultatelor nu foarte bune obținute de CS Mioveni în acest sezon a stat și ghinionul.

”Meritul meu este mic. Nu am putut să schimb foarte multe într-o zi, este victoria băieţilor, a antrenorilor secunzi şi a lui Claudiu. I-o dedicăm, pentru toată neșansa pe care a avut-o el. Norocul de care vorbeam la începutul jocului, probabil și neșansa pe care a avut-o el, dar și eu în anumite momente la Reșița, s-au răzbunat parcă astăzi şi am avut șansa să înscriem golurile exact în momentele în care aveam nevoie de goluri. Ne-a ușurat munca azi aceste goluri, în special cel de-al doilea, venit într-un moment în care Rapid crea o oarecare presiune, la începutul reprizei a doua. Cred că este o victorie meritată, până la urmă. Nu știu dacă diferența este cea reală. Cred că Rapid putea să revină în joc în cea de-a doua repriză, în câteva momente psihologice, dar de data asta norocul a fost alături de noi.

Ce e important acum e să ne găsim echilibul, să rămânem cu picioarele pe pământ, pentru că n-am realizat nimic. Obiectivul nostru este accederea în play-off și, deocamdată, nu am realizat acest lucru. Este un prim pas important. Ne bucură această victorie, îmi felicit băieții pentru atitudine și să vedem ce vom putea obține în jocul de duminică de la Farul. E al treilea joc în câteva zile”, a declarat Alexandru Pelici după meciul

Alexandru Pelici: ”Echipa a fost bine antrenată, a făcut lucrurile bine, în special faza de apărare” 

Alexandru Pelici a ajuns de foarte puțin timp la echipă și a vorbit și pe seama acestui aspect. Antrenorul a remarcat, la finalul partidei cu Rapid, că jucătorii stau foarte bine din punct de vedere fizic, fapt pentru care a evidențiat din nou meritul lui Claudiu Niculescu. Un alt aspect pe care noul antrenor de la Mioveni l-a scos în evidență a fost organizarea defensivă. Consideră că, acum, principala problemă pe care trebuie să o rezolve ține de faza de atac.

”E o victorie importantă pentru noi, pentru moralul nostru, dar așa cum am spus, e important să continuăm pe aceeași linie. Sper să găsim echilibrul necesar, să fim cu picioarele pe pământ. Echipa a fost bine antrenată, a făcut lucrurile bine, în special faza de apărare, pentru că de acest lucru se știa înainte să vin aici. Una dintre cele mai bune apărări din serie, cu cele mai puține goluri primite.

Problema era de a avea curaj și personalitate pe faza de atac. Acest lucru s-a întâmplat azi, ne bucurăm că ne-a ieșit și, așa cum am spus, meritul meu este mai mic la această victorie. Meritul principal este al băieților, al antrenorilor secunzi și al celor care au lucrat aici. Spun din nou, a lui Claudiu”, a mai precizat Pelici.

CS Mioveni vrea în play-off, chiar dacă debutul de sezon nu a fost prea bun 

În ceea ce privește obiectivul echipei, Pelici a venit cu un scop clar: accederea în play-off. Conducerea l-a anunțat încă de când a semnat contractul că se dorește cel puțin atingerea performanței din sezonul trecut. În ciuda începutului nu foarte bun de sezon, CS Mioveni se gândește la promovare.

”În momentul în care am fost sunat să vin la Mioveni, obiectivul mi s-a transmis că este play-off-ul sau încercarea de a intra în play-off. Lupta pentru promovare parcă devine mai interesantă de la un an la altul. Liga 2 devine din ce în ce mai puternică. Este părerea mea. Nu neapărat că s-ar apropia ca valoare de Liga 1, ci pentru că meciurile sunt foarte echilibrate și oricine poate bate pe oricine. Echilibrul nu este neapărat în sus, dar este un echilibru care se constată. Oricine poate să bată pe oricine”, a continuat Pelici, care a făcut o analiză și a meciului din etapa următoare, cu Farul.

Singura problemă pe care și-o pune Alexandru Pelici este accidentarea suferită de Alexandru Iacob, care a și fost schimbat în minutul 84:

”Din punct de vedere fizic, băieții au dus bine ritmul. Au fost mici probleme, sperăm să nu fie nimic rău la Iacob, care a cerut schimbarea. Sperăm să își revină. Sunt mulți jucători în lot, e șansa fiecăruia. Asta mă ajută să îi cunosc pe fiecare și sper ca cei care vor intra să arate că merită să joace titulari”.

CS Mioveni a urcat pe locul 10 în Liga 2 

CS Mioveni a urcat, în urma acestui succes cu Rapid, pe locul 10, cu 13 puncte în nouă meciuri. A trecut la golaveraj și peste giuleșteni, care ocupă următoarea poziție, a 11-a. Următorul duel al Mioveniului, din etapa a 10-a, este programat duminică, 1 noiembrie, de la ora 11:30, la Constanța, contra Farului.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/restanta-rapid-cs-mioveni-se-disputa-la-buftea-de-la-ora-1830-ambele-echipe-si-au-schimbat-in-aceasta-saptamana-antrenorii-19154997

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-focar-de-covid-19-la-u-cluj-12-jucatori-au-intrat-in-retestare-meciul-cu-rapid-ar-putea-fi-amanat-19155013

https://liga2.prosport.ro/seria-1/restanta-rapid-cs-mioveni-se-disputa-la-buftea-de-la-ora-1830-ambele-echipe-si-au-schimbat-in-aceasta-saptamana-antrenorii-19154997

 

 

 

 

 

Răzvan STÎNGĂ 29 Oct. 2020, 22:00 Liga 2
Pe aceeași temă