Alexandru Cherecheș a depășit cumplita accidentare din urmă cu trei luni, din meciul cu Rapid: ”Îmi aduc aminte cu groază. Mi s-a tăiat filmul complet.” Planurile de viitor ale fundașului și mesajul pentru suporterii Politehnicii

Anda DELIU 28 May. 2020, 09:47 Liga 2

În 2020, până să vină pandemia, am avut parte de puține meciuri interesante în Liga 2. Unul dintre ele a fost ASU Poli – Rapid, jucat chiar de 1 martie. Chiar dacă s-a terminat cu scorul de 0-0, meciul a fost unul agitat, mai ales prin prisma ciocnirii din primele minute dintre Robert Băjan (24 de ani) și Alexandru Cherecheș (23 de ani). Fundașul stânga al timișorenilor s-a ales cu capul spart și imaginile cu el plin de sânge au făcut înconjorul televiziunilor și al presei.

La trei luni de la incidente, Alexandru Cherecheș se simte bine și a depășit problemele, dar recunoaște și el că îi e greu să se uite pe imagini. ”Sincer, și acum îmi aduc aminte cu groază de acea accidentare și îmi e greu să mă uit la reluări, dar, în același timp, pot să mă consider foarte norocos pentru că am scăpat doar cu o lovitura puternică și nu am avut alte complicații. Îmi aduc aminte inceputul meciului, primele 2-3 minute, iar apoi mi s-a tăiat complet filmul și țin minte că m-am trezit la spital și nu înțelegeam ce s-a întâmplat și ce caut acolo. Primele zile după accidentare nu au fost ușoare, deoarece mă simțeam slăbit, amețit și cu dureri de cap, fiind nevoie în permanență de supraveghere. În momentul de față pot să spun că mi-am revenit complet și nu am mai avut niciun fel de problemă”, mărturisește fotbalistul pentru Liga2.ro.

Impactul dintre Cherecheș și Băjan, în meciul ASU Poli – Rapid, desfășurat pe stadionul ”Dan Păltinișanu”. Foto: Leczki Jozsi / Mediafax Foto

Cherecheș spune că va fi mai prudent

După intrarea tare la Cherecheș, la un duel aerian, rapidistul Robert Băjan a fost eliminat cu cartonaș roșu direct, deși decizia nu a venit imediat din partea arbitrului. Neglijența mai mare a fost la cel care l-a accidentat, dar Cherecheș, acum în vârstă de 23 de ani, spune că va fi mai precaut de acum încolo, cu toate că nu este deloc un fundaș cu intrări dure. Jucătorul nu crede că lovitura a fost o cumpănă în cariera sa, cu toate că, pe moment, totul a părut foarte dramatic.

”Nu cred ca aceasta accidentere o pot considera o cumpană, dar, cu siguranță, pe viitor voi fi mult mai precaut”, spune Cherecheș.

Pandemia l-a ajutat să se recupereze

La scurt timp după accidentarea lui Cherecheș, fotbalul s-a oprit din cauza coronavirusului. Tânărul jucător spune că, astfel, a avut timp de recuperare. Fundașul spune că nu simte că forma sa fizică a fost afectată.

”Din punct de vedere profesional, pot spune că a fost o periodă prielnică, pentru că am avut timp să mă recuperez fără a pierde din meciuri, însă, din punct de vedere fizic, m-am antrenat individual în continuare și nu am pierdut mult din condiția fizică”, povestește fotbalistul lui Poli.

Alexandru Cherecheș a fost titular incontestabil în echipa ASU Poli a acestui sezon și a celui trecut de Liga 2. Foto: Sebastian Tătaru / Mediafax Foto

Pleacă de la ASU Poli?

Alexandru Cherecheș are cuvinte de laudă pentru Politehnica, dar formulate la timpul trecut. Astfel, mai ales cu cât echipa suporterilor timișoreni este foarte afectată financiar de criza economică generată în sectorul hospitalității (de unde proveneau sponsorii principali ai clubului), nu este exclus ca sălăjeanul să nu continue în alb-violet.

”Perioada petrecută la ASU Poli este una de care-mi voi aduce mereu aminte cu mare drag. Aici am învățat ce înseamnă fotbalul cu adevărat, am învățat ce înseamnă un derby și am avut parte de un colectiv minunat. Nu aș putea să omit suporterii noștri devotați, care ne-au susținut necondiționat indiferent de rezultate”, a punctat Alexandru Cherecheș pentru Liga2.ro.

  • 22 de meciuri, din tot atâtea desfășurate de ASU Politehnica Timișoara în acest sezon de Liga 2, are Alexandru Cherecheș, toate începute ca titular și doar în două a ieșit schimbat. În ediția trecută a ligii secunde a avut 29 de aparții, toate în primul ”11” și a marcat și două goluri.
Alexandru Cherecheș, în duel pentru minge cu Valentin Buhăcianu, golgheterul marii rivale UTA. Foto: Gabriel Brezeanu / Mediafax Foto

Născut în Șimleu Silvaniei, maturizat fotbalistic la Timișoara

Puțini știu că Alexandru Cherecheș nu provine din zona Banatului. Este din Șimleu Silvaniei și s-a apucat de fotbal la șase ani, sfătuit de tatăl său. A ajuns să termine junioratul la ACS Poli, club de la care a fost împrumutat și la Millenium Giarmata. Ulterior, după ce s-a despărțit de ACS printr-un litigiu, a ajuns la ASU Politehnica.

”Trebuie să recunosc că nu mi-a fost deloc ușor, pentru că eram destul de tănâr, dar, pe parcurs, am întâlnit oameni și prieteni datorită cărora am reușit să mă adaptez și să fac față provocărilor”, spune fotbalistul care îl admiră pe Lionel Messi.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/asu-poli-are-probleme-financiare-grave-octavian-benga-suferim-foarte-tare-ne-bazam-pe-banii-din-bilete-suspendarea-definitiva-a-sezonului-aduce-pierderi-importante-la-buget-19133516

https://liga2.prosport.ro/seria-1/doi-jucatori-din-liga-2-au-fost-convocati-si-au-inceput-antrenamentele-cu-nationala-republicii-moldova-in-tara-vecina-sunt-alte-reguli-de-pregatire-in-grup-19133190

https://liga2.prosport.ro/seria-1/comitetul-executiv-al-frf-a-aprobat-toate-deciziile-anuntate-pana-acum-privind-modalitate-de-incheiere-a-campionatelor-liga-2-si-3-au-fost-anuntate-si-primele-reguli-pentru-play-off-ul-ligii-2-19133827

Anda DELIU 28 May. 2020, 09:47 Liga 2
Pe aceeași temă