Viitorul Pandurii s-a întărit în atac! Vârf cu experiență pentru formația gorjeană: ”Mult succes și cât mai multe goluri”

Andrei PASCU 12 Oct. 2023, 16:08 Liga 2

Albert Voinea, în vârstă de 30 de ani, și-a găsit destul de repede o nouă echipă după despărțirea de Metaloglobus, acolo unde a început stagiunea în curs. Atacantul s-a înțeles cu o altă formație din Liga 2, Viitorul Pandurii, la aproape nouă ani după ce a evoluat pentru o altă echipă din Târgu Jiu, desființata Pandurii.

Fotbalistul născut la Urdari (Gorj) a semnat cu Viitorul Pandurii miercuri, 11 octombrie, fiind prezentat prin intermediul site-urilor de socializare ale clubului. Voinea a luat startul în această stagiune la Metaloglobus, cu care s-a înțeles în iulie.

Albert Voinea, noul atacant al echipei Viitorul Pandurii!

A plecat după numai două luni de la formația bucureșteană, timp în care a prins doar un meci în campionat, 45 de minute în partida din prima etapă, cu CSC Șelimbăr, scor 0-1. A găsit repede echipă acum, pentru că înaintea experienței scurte de la Metaloglobus a stat pe bară aproape jumătate de an, din februarie 2023, când încheia experiența cu Concordia Chiajna.

Albert Voinea a evoluat în cariera sa în 15 meciuri de prima ligă, două pentru Pandurii Târgu Jiu, în 2011, șapte pentru UTA, în 2021, și șase pentru CS Mioveni, în 2022.

Albert Voinea, acord cu Viitorul Pandurii după scurta experiență de la Metaloglobus

De-a lungul carierei sale, Voinea a mai jucat în Liga 2 sau Liga 3, pentru echipele Gloria Bistrița, Damila Măciuca, U Craiova, Metalul Reșița, Șoimii Pâncota, CSM Râmnicu Vâlcea, Unirea Tărlungeni, ACS Șirineasa, CNS Cetate Deva, CSC Dumbrăvița, Ripensia Timișoara, Turris Oltul Turnu Măgurele, Universitatea Cluj, CS Mioveni și Concordia Chiajna.

Cele mai multe goluri le-a marcat când era legitimat la Ripensia, 13, în sezonul 2019/2020, și la Sportul Snagov, 12, în sezonul 2013/2014.

Albert Voinea (30 ani) a semnat cu Viitorul Pandurii Târgu Jiu. Originar din localitatea Urdari (județul Gorj), Albert Voinea evoluează pe postul de atacant. În cariera de fotbalist are  181 meciuri jucate și 64 goluri marcate (Liga 1 ; Liga 2 ; Liga 3). A fost legitimat până în prezent la următoarele cluburi : Pandurii Lignitul Târgu Jiu (2009/2010 ; 2011/2012 ; 2013/2014 ; 2014/2015) , Gloria Bistrița , Damila Măciuca , Universitatea Craiova , Sportul Snagov , Șoimii Pâncota , CSM Râmnicu Vâlcea , Unirea Tărlungeni , Viitorul Pandurii Târgu Jiu (2017/2018) , CSM Deva , CSC Dumbrăvița , Ripensia Timișoara , Turris Turnu Măgurele , UTA Arad , „U” Cluj Napoca , CS Mioveni , Concordia Chiajna și Metaloglobus București. Mult succes și cât mai multe goluri marcate pentru Viitorul Pandurii Târgu Jiu !”, l-a prezentat Viitorul Pandurii pe Albert Voinea.

Albert Voinea a stat pe tușă aproape jumătate de an până să semneze cu Metaloglobus

Sezonul trecut, la Chiajna, Albert Voinea a marcat un sigur gol și a jucat în doar opt etape, ultima oară în data de 2 decembrie 2022, cu Unirea Slobozia, scor 1-0. S-a despărțit de formația ilfoveană în luna februarie, iar până în iulie a fost liber de contract.

A semnat cu Metaloglobus în vară, dar la începutul lunii septembrie a încheiat acordul cu formația bucureșteană. La o lună și o săptămână distanță s-a înțeles, așadar, cu Viitorul Pandurii.

Iată ce declara Albert Voinea pentru Liga2.ro în luna iunie, înainte să semneze cu Metaloglobus:

Acum sunt liber de contract și aștept următoarea provocare. Deși nu e o regulă, eu, mereu după perioade grele, am avut cele mai bune evoluții si rezultate! Așa că experiența, determinarea și ambiția mă vor aduce din nou în punctul în care să mă bat la titlul de golgheter și la primele locuri alături de viitoarea echipă, pentru că așa a decurs în mare cariera mea”.

Viitorul Pandurii, la mijlocul clasamentului în Liga 2

Viitorul Pandurii se află pe poziția a 11-a în Liga 2 după nouă etape, cu 12 puncte, la fel ca Steaua și Concordia Chiajna, clasate mai bine datorită golaverajului. În runda următoare, trupa lui Călin Cojocaru va juca acasă, contra CS Mioveni (locul 4, 16 puncte).

Echipa din Târgu Jiu va disputa și un meci amical în actuala pauză competițională, dar nu a comunicat adversarul până acum.


https://liga2.prosport.ro/seria-1/adrian-popa-reprimit-la-antrenamentele-echipei-concordia-chiajna-19288521

https://liga2.prosport.ro/seria-1/un-nou-val-de-memorii-pierdute-de-chindia-la-comisiile-frf-19288518

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ciprian-natea-e-cel-mai-vechi-component-al-lotului-echipei-din-selimbar-19288503

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-slobozia-liderul-din-liga-2-19288462

https://liga2.prosport.ro/seria-1/stafful-tehnic-condus-de-eugen-neagoe-la-campionii-fc-arges-complet-19288450

Andrei PASCU 12 Oct. 2023, 16:08 Liga 2
Pe aceeași temă