Albert Voinea, gata de o nouă provocare: ”Ambiția și experiența mă vor duce să lupt pentru primele locuri cu viitoarea echipă.” Atacantul explică motivul rupturii de Concordia

Mircea OGLINDOIU 03 Jun. 2023, 15:07 Liga 2

După ce a evoluat în sezonul 2022-2023 pentru CS Mioveni (SuperLigă) și Concordia Chiajna (Liga 2), Albert Voinea caută o nouă aventură în fotbalul autohton.

Deși la Chiajna a marcat un sigur gol și a a jucat doar în 8 etape, ultima dată în data de 2 decembrie 2022, cu Unirea Slobozia (1-0), atacantul de 30 de ani este convins că va prinde un contract la o echipă cu pretenții la promovare.

”Acum sunt liber de contract și aștept următoarea provocare. Deși nu e o regulă, eu, mereu după perioade grele, am avut cele mai bune evoluții si rezultate! Așa că experiența, determinarea și ambiția mă vor aduce din nou în punctul în care să mă bat la titlul de golgheter și la primele locuri alături de viitoarea echipă, pentru că așa a decurs în mare cariera mea”, spune Voinea pentru Liga2.ro.

Albert Voinea, săgeți către Eugen Trică: ”Nu înțeleg de ce”

Are câteva regrete din perioada petrecută la Concordia și nu înțelege de ce antrenorul Eugen Trică nu i-a acordat mai mult credit, mai ales că mai lucraseră în trecut, la Turris Oltul Turnu Măgurele.

”Am semnat cu Chiajna și dintre toate opțiunile pe care le-am avut, părea că este decizia corectă pentru o stabilitate și pentru a reuși într-un timp scurt să revin în prima ligă. Cu regret spun că nimic din ce mi-am propus nu am reușit să îndeplinesc! La Chiajna, condițiile păreau foarte bune și oamenii de calitate în club, iar aici vreau să punctez că cei din conducere s-au purtat corect! Singurul lucru care nu a fost onorat, a fost schimbarea sinteticului cu cel natural și, din diferite motive pe care nu le cunoc, nu am reușit să evoluăm pe acel gazon, iar, din punctul meu, dacă evoluam acolo, echipa făcea mai multe puncte cu mine sau fără mine pe teren! Am ajuns cu 2 zile înainte de a începe campionatul și am jucat trei meciuri titular, din care a fost o victorie grea la Miercurea Ciuc, un egal acasă cu Dumbrăvița, meci în care am și marcat, și la Iași o înfrângere, 1-2, cu un gol venit în minutele de final! Surprinzător, apoi a venit schimbarea de antrenor, a venit domnul Trică și, deși lucrasem o mică perioadă la Turris și relația a fost una corectă, la Chiajna pot să spun că nu am avut nici cea mai mică șansă și nu știu nici până în momentul de față de ce!

Era dreptul dânsului să aleagă din opțiunile pe care le avea la dispoziție în ceea ce privește poziția mea, dar în orice scenariu, nu pot să fiu de acord că Albert Voinea nu poate fi de ajutor la orice echipă de Liga 2 în anumite situații și meciuri. Cred că experiența și rezultatele mele argumentează acest lucru! Asta a fost situația și doresc mult succes tuturor cu cei care am lucrat la Chiajna!

Situația a continuat în același fel și în pregătirea de iarnă, iar cum eu nu mă pot complace într-o situație de genul ăsta, pentru niciun lucru material sau de altă natură, am decis de comun acord cu conducerea să reziliem contractul, deși nu puteam semna cu o altă echipa din cauza faptului că jucasem primele trei etape la Mioveni. Mulți nu ar fi făcut asta, dar modul cum decurgeau lucrurile erau în contrast cu așteptările mele”, a dezvăluit Voinea pentru Liga2.ro.

Trei echipe de SuperLigă și multe de eșalon secund

Albert Voinea a evoluat în cariera sa în 11 meciuri de prima ligă, două pentru Pandurii Târgu Jiu, în 2011, șapte pentru UTA, în 2021, și șase pentru CS Mioveni, în 2022.

De-a lungul carierei sale de la seniori a mai jucat în Liga 2 sau Liga 3 pentru echipele Gloria Bistrița, Damila Măciuca, U Craiova, Metalul Reșița, Șoimii Pâncota, CSM Râmnicu Vâlcea, Unirea Tărlungeni, ACS Șirineasa, CNS Cetate Deva, CSC Dumbrăvița, Ripensia Timișoara, Turris Oltul Turnu Măgurele și Universitatea Cluj, de unde a ajuns la CS Mioveni.

Cele mai multe goluri le-a marcat la Ripensia Timișoara, 13 la număr, în sezonul 2019-2020, și la Sportul Snagov, 12, în sezonul 2013-2014.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Mircea OGLINDOIU 03 Jun. 2023, 15:07 Liga 2
Pe aceeași temă