Aerostar Bacău a produs surpriza la Turnu Severin! Gabriel Voicu crede că remiza cu ”FC U” Craiova poate aduce revirimentul în tabăra echipei sale: ”E un punct de moral pentru noi”

03 Nov. 2020, 21:43 Liga 2

Deși avea un ecart de 17 puncte și 19 locuri în clasament față de adversara de marți seara, Aerostar Bacău a remizat, scor 0-0, la Drobeta Turnu Severin, cu liderul ”FC U” Craiova și a produs, astfel, surpriza etapei a 10-a din Liga 2.

Totodată, moldovenii au obținut primul lor punct în deplasare, după ce pierduseră la Farul (0-1), Ripensia (0-2), Dunărea Călărași (2-3) și CSM Slatina (1-2). Per ansamblu, jocul de la malul Dunării a fost dominat teritorial de gazde, dar a fost lipsit de faze clare de gol.

Gabriel Voicu, după remiza Aerostarului cu ”FC U” Craiova: ”Acest rezultat ne dă încredere că putem construi o echipă”

După egalul de la malul Dunării, Aerostar a rămas tot pe penultimul loc în Liga 2, dar punctul cu liderul ”FC U” Craiova este unul de moral pentru singura echipă moldavă din eșalonul secund, după cum a declarat și team-managerul Gabriel Voicu.

Acum, trupa lui Daniel Munteanu speră să încurce în următoarele două etape și celelelate pretendente la promovare, Petrolul și Rapid.

”Am oferit o surpriză plăcută. Am demonstrat că atâta timp cât suntem uniți, punem suflet pe teren și ne respectăm meseria, putem obține rezultate bune. Felicit pe antrenorul Daniel Munteanu că a avut curajul să joace pe postul de fundaș central cu un junior născut în anul 2002 (n.r – Cornel Ardei), mai ales că întâlneam, din punctul meu de vedere, cea mai bună echipă din Liga 2. Acest punct nu ne salvează de la retrogradare, dar ne dă încredere că putem construi o echipă în jurul acestor jucători tineri. E un punct de moral pentru noi. Am avut poate și șansă, dar și noi am avut ghinion în alte meciuri, cum a fost cel cu Universitatea Cluj, din prima etapă, când am avut o bară în minutul 90 și puteam lua un punct. Astăzi, Dumnezeu a fost cu noi. Urmează alte două partide în care întâlnim echipe cu pretenții de promovare și poate în aceste meciuri ne motivează suplimentar. E foarte important să acumulăm puncte până în iarnă”, a declarat, pentru Liga2.ro, Gabriel Voicu.

”Se va creea un precedent dacă pierdem cu Viitorul Pandurii”

Team-managerul Aerostarului a vorbit și despre cazul inedit ivit la meciul cu Viitorul Pandurii, care nu s-a disputat nici la rejucare. Dacă moldovenii au avut, înaintea etapei a 7-a, multiple cazuri de COVID-19 la nivelul lotului, miercurea trecută, la reprogramare, gorjenii au fost cei care nu au primit acceptul DSP să joace, din același motiv. Regulamentul făcut de FRF o dă învingătoare la ”masa verde” pe Viitorul Pandurii, chiar dacă e la fel de vinovată ca Aerostar, în acest caz.

”Am un foarte mare regret, din cauza acestui regulament ambiguu, care nu ne-a permis să jucăm cu Viitorul Pandurii Târgu Jiu. Deși anticipăm ce decizie vor lua comisiile, nu cred că e corect și drept să pierdem la masa verde, atâta timp cât noi fi putut juca meciul la reprogramare. E adevărat, că prima dată nu s-a jucat din vina noastră, în sensul că noi am fost cei care am avut cazuri de COVID, dar la rejucare noi eram valizi. Se va creea un precedent foarte periculos dacă pierdem cu 3-0, fiindcă e posibil ca anumite echipe să profite de faptul că meciul nu s-a jucat la prima programare din cauza problemelor de COVID-19 apărute la adversari și să facă de așa natură să nu dispute meciul la reprogramare. Nu vreau să acuz pe nimeni, dar cred că în aceste situații ar trebui reprogramat încă o dată meciul și doar atunci să piardă echipa care nu va putea juca. Dacă stăm să analizăm, ambele echipe s-au aflat în culpă, câte o dată. Ar trebui să se joace măcar cu jucătorii valizi, din lotul lărgit”, a afirmat Voicu.

Aerostar – Viitorul Pandurii nu e singurul meci nedisputat nici la reprogramare

Trei astfel de cazuri de nedisputare a partidei nici la rejucare sunt și în Liga 3 până în acest moment: Foresta Suceava – Bucovina Rădăuţi (Seria 1), CSM Deva – Măgura Cisnădie (Seria 7), CA Oradea – CSM Satu Mare (Seria 10). Comisia de Disciplină și Etică a FRF nu a luat încă o decizie în aceste cazuri.

În cea mai recentă ședință a Comitetului Executiv al FRF, din 20 octombrie, s-a dezbătut propunerea de modificare a principiilor de desfășurare a competițiilor. În această dezbatere s-a discutat și despre această eroare din regulament și se dorește îndreptarea ei în viitoarele ședințe. Până atunci însă, astfel de cazuri cum este la meciul Aerostar – Viitorul Pandurii vor fi judecate în defavoarea unei singure echipe.

Aerostar are 4 puncte acumulate în nouă meciuri și rămâne pe locul 20, penultimul, la un punct peste ultima clasată Pandurii. În etapa următoare, a 11-a, formația din Bacău stă, iar în runda a 12-a o întâlnește în deplasare pe Petrolul.

Foto: Justinel Stăvaru (Mediafax Foto) și Cătălin Ciupureanu (Sport Pictures)

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-u-craiova-aerostar-bacau-incepe-la-ora-1700-oltenii-au-o-misiune-usoara-sa-se-detaseze-in-fruntea-ligii-2-19155709

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-10-trei-echipe-situate-in-top-6-joaca-sambata-de-la-ora-1100-cand-sunt-programate-cinci-meciuri-petrolul-sta-doua-partide-au-fost-amanate-19155268

03 Nov. 2020, 21:43 Liga 2
Pe aceeași temă