Adrian Ursea, fost atacant cu peste 100 de meciuri la Petrolul, numit antrenor principal al echipei Nice. Prima reacție a românului

Andrei PASCU 05 Dec. 2020, 13:30 Liga 2
Adrian Ursea, fost atacant cu peste 100 de meciuri la Petrolul, numit antrenor principal al echipei Nice. Prima reacție a românului

Adrian Ursea (53 de ani), fost atacant la Petrolul și Rapid, a fost numit antrenor principal la Nice. Echipa din Ligue 1 a renunțat la Patrick Vieira, din cauza rezultatelor slabe, iar apoi a anunțat că românul, care era ”secundul” fostului internațional francez, îi va lua locul în fucția de ”principal”.

Adrian Ursea e de mai mulți ani în stafful celor de la Nice

Ursea face parte din stafful lui Nice de câțiva ani, el fiind în cadrul echpei și în mandatul lui Lucien Favre. Acum, conducerea a decis să îi ofere o șansă românului și l-a numit antrenor principal.

Conducerea clubului roşu-negru a luat decizia să îi încredinţeze lui Adrian Ursea misiunea de a conduce echipa de astăzi”, a anunțat OGC Nice.

Deși nu are foarte multă experiență ca antrenor principal, Adrian Ursea este încrezător că poate resuscita echipa, în ciuda sezonului nu foarte bun făcut până în acest moment. Nice se află la mijlocul clasamentului în Ligue 1, pe poziția a 11-a.

Adrian Ursea: ”Este o provocare imensă, dar ştiu ce pot aduce” 

A fost eliminată din Europa League, cu o etapă rămasă de disputat din faza grupelor. Eșecul cu Bayer Leverkusen, cu 2-3, a fost cel care a stabilit soarta francezilor în competiția europeană, dar a reprezentat și ultimul meci pentru Vieira la cârma lui Nice.

Este o mare oportunitate şi sunt mândru că s-au gândit la mine. Niciodată nu m-am gândit că voi deveni numărul 1 la OGC Nice. Conducătorii au venit spre mine. M-au întrebat dacă sunt pregătit să preiau echipa. Sunt capabil. Am încredere. Nu am cerut nimic. Este o provocare imensă, dar ştiu ce pot aduce. Am fost responsabil de centrul de formare, am condus 42 de persoane, ştiu ce am de făcut.

Nu cunosc în fotbal decât un limbaj, cel al balonului, al jocului. Dar principalul scop este să redau încredere jucătorilor”, au fost primele cuvinte ale lui Adrian Ursea, după ce a fost numit antrenorul principal al celor de la Nice.

Adrian Ursea, fost atacant la Petrolul, cu peste 100 de meciuri 

Adrian Ursea s-a născut la Ploiești și a început fotbalul la Petrolul. Și-a făcut junioratul acolo, după care a făcut trecerea la echipa mare a ”lupilor galbeni”. Pentru prima echipă a evoluat timp de cinci ani, în perioada 1986-1991, în care a prins peste 100 de meciuri.

În România, a mai jucat pentru o scurtă perioadă de timp pentru Victoria București, dar și pentru Rapid. A evoluat mai mult în Elveția, acolo unde a fost legitimat la șapte echipe, printre care FC Locarno și FC Bulle.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-15-ultima-programata-in-2020-liderul-fc-u-craiova-joaca-pe-terenul-lanternei-rosii-pandurii-alte-cinci-meciuri-incep-de-la-ora-1100-19161189

https://liga2.prosport.ro/seria-1/sarbatoarea-suporterilor-polistii-de-aniversare-a-99-de-ani-a-clubului-stricata-de-jandarmii-fanii-au-aprins-torte-si-au-fost-fugariti-prin-zona-centrala-a-timisoarei-video-19161199

https://liga2.prosport.ro/seria-1/farul-acuzata-de-premeditare-oficialii-echipei-u-cluj-au-explodat-de-nervi-cand-au-vazut-ca-farul-va-juca-cu-fk-csikszereda-10-intrebari-la-care-clujenii-asteap-19161194

 

 

Andrei PASCU 05 Dec. 2020, 13:30 Liga 2
Pe aceeași temă