Reacția lui Adrian Petre, după ce a decis să nu se mai retragă. Planurile atacantului, la 26 de ani

Andrei PASCU 21 Sep. 2024, 12:51 Liga 2
Reacția lui Adrian Petre, după ce a decis să nu se mai retragă. Planurile atacantului, la 26 de ani

Adrian Petre a vorbit despre vâlva care s-a creat în jurul său, după ce a anunțat că se retrage din fotbal, dar ulterior s-a răzgândit și va continua cariera în Liga 2, la Concordia Chiajna. Atacantul a povestit că oamenii din conducerea ilfovenilor au discutat cu el, l-au făcut să renunțe la acest gând, iar ulterior să semneze un nou contract cu echipa.

Atacantul în vârstă de 26 de ani a vorbit cu președintele Concordiei Chiajna, Cristian Tănase, și cu directorul sportiv Gabriel Tamaș, și a realizat că mai poate avea un cuvânt de spus în fotbal.

Adrian Petre, reacție după ce a anunțat că nu se mai retrage

Deja, Petre a reluat antrenamentele cu Concordia Chiajna, dar nu a fost inclus în lot pentru partida din etapa a 7-a din Liga 2, cu Metalul Buzău, de sâmbătă. Deși a precizat că este bine din punct de vedere fizic, Adrian Petre va aștepta momentul când va primi acordul staffului tehnic să intre pe teren.

Deși era decis să se retragă, Petre are acum încredere că poate da un ”restart” carierei sale, că poate reveni la un nivel apropiat de cel atins în urmă cu câțiva ani, când evolua cu naționala României U21 la EURO și când era un atacant apreciat în Danemarca, la Esbjerg.

După podcastul respectiv, am avut o discuție cu cei de la Chiajna și am revenit asupra deciziei. Am reînceput antrenamentele cu ei și o să continui.

Am vorbit cu domnul Tănase și cu Gabi Tamaș și mi-au spus că nu e cazul să iau o asemenea decizie și că e păcat să aleg asta acum. Într-un fel, m-au făcut să realizez că încă nu e cazul și că mai pot să arăt multe în fotbal.

Din punct de vedere fizic, sunt foarte bine. În momentul de față, nu am probleme fizice, nu am dureri. Cei din staff se pot baza pe mine din orice moment decid ei că merit”, a declarat Adrian Petre pentru Digi Sport.

 

Adrian Petre a semnat un nou contract cu Concordia Chiajna

Înainte să rezilieze cu Concordia Chiajna și să anunțe retragerea, atacantul marcase un gol pentru echipa antrenată de Ilie Poenaru, în victoria cu 2-0 în fața celor de la Viitorul Pandurii.

Fostul internațional de tineret, titular la Europeanul din Italia, din 2019, a intrat într-un con de umbră în ultimii ani. În 2017, devenea cel mai scump transfer din istoria UTA-ei la acel moment, danezii de la Esbjerg plătind 500.000 de euro în schimbul său. După trei sezoane petrecute în Danemarca a ales să se întoarcă în țară, la FCSB (foto articol), și evoluțiile sale au fost din ce în ce mai slabe.

Ulterior, de la formația bucureșteană s-a mutat în Serie B, la Cosenza, dar ulterior a făcut cale întoarsă acasă, la Arad, la UTA, și imediat a făcut trecerea la Farul, unde a marcat nouă goluri pentru trupa lui Gheorghe Hagi, în sezonul 2021/ 2022.

Atacantul, în umbră de câțiva ani

Cariera lui Petre a continuat în Grecia, la APO Levadiakos, unde s-a ales cu niște probleme medicale în zona spatelui. Acestea l-au mai chinuit și în stagiunea 2023/2024, pe care a împărțit-o între FC Hermannstadt (SuperLigă) și CS Tunari (Liga 2, cu care a retrogradat în Liga 3).

Stagiunea trecută, 24 de minute în 3 meciuri din SuperLigă și 89 de minute în două jocuri din Cupa României a avut Adrian Petre la FC Hermannstadt, în timp ce la CS Tunari a prins 271 de minute în șase meciuri din Liga 2, în care a înscris și un gol.

Acum, după ce a semnat un nou contract cu Concordia Chiajna, Petre speră să își relanseze cariera și să fie un marcator constant.

Foto: Răzvan Păsărică (Sport Pictures)

Andrei PASCU 21 Sep. 2024, 12:51 Liga 2
Pe aceeași temă