Adrian Mihalcea, deloc supărat că Unirea Slobozia a ratat șansa să învingă liderul Ligii 2: ”Nu mă ascund după faptul că am avut noroc.” Ce l-a mulțumit în mod special la jucătorilor săi și comparația dintre Concordia și Petrolul

Marius ANGHEL 17 Sep. 2021, 00:11 Liga 2

Unirea Slobozia a fost aproape să producă surpriza în etapa a 7-a a Ligii 2 și să fie prima echipă care învinge în acest sezon Concordia Chiajna, liderul actual al clasamentului. Golul marcat în minutul 84 de Sebastian Ivan a dat doar câteva clipe de speranță ialomițenilor, fiindcă ilfovenii au reușit să egaleze în minutul 90+2. 1-1 a fost rezultatul partidei de la Chiajna.

Adrian Mihalcea, mulțumit cu punctul obținut la Chiajna: ”Trebuie să ținem cont și de calitatea adversarului și ceea ce putem la ora actuală”

Antrenorul Adrian Mihalcea n-a fost deloc supărat pentru că Unirea a ratat victoria în prelungiri, văzând cealaltă parte a paharului, faptul că Concordia putea înscrie de mai multe ori în prima repriză a jocului, ceea ce îi putea aduce echipei sale înfrângerea, nu câștigarea unui punct.

”Am pierdut victoria în minutul 90+5, dar după o primă repriză dominată clar de gazde, și nu mă ascund după faptul că am avut noroc și putea să fie lejer 2-0, 3-0 lejer pentru echipa din Chiajna în prima repriză. A doua repriză a fost mult mai echilibrată, am avut și noi destule oportunități de a înscrie, dar i-am felicit pe băieți. Asta e atitudinea. Dacă vom juca așa toate meciurile, vom aduna puncte. Și le-am spus astăzi că nu am pierdut două puncte, am câștigat un punct. Trebuie să ținem cont și de calitatea adversarului și ceea ce putem la ora actuală. Nicidecum nu sunt foarte dezamăgit. Din contră, sunt bucuros că băieții au înțeles mesajul după meciul cu Petrolul, un meci, de altfel, slab, din punctul meu de vedere. Și astăzi am arătat cu totul altfel”, a spus Adrian Mihalcea la microfonul DigiSport.

1-1 după un meci în care Concordia a ratat cât pentru două jocuri. Unirea s-a ”trezit” pe final

Prima repriză a meciului de la Chiajna a fost controlată în mare parte de Concordia, care a avut mari ocazii de gol. Lazăr (9, 31), Younes (10, 26) și Marc (29, 41) puteau înscrie, însă fie au ratat incredibil, s-a opus Gurău sau pe direcție a fost bara. În schimb, Unirea a avut șuturi modeste prin Stoica (5) și Greu (28).

Și în partea secundă echipa ilfoveană a fost mai periculoasă și a dat senzația că poate înscrie oricând sau că golul plutește în aer. Tot Younes (47) a mai avut o oportunitate mare de a marca cu capul, însă Gurău a salvat de sub transversală. Apoi tot tunisianul (49) a reluat din 7 metri în brațele portarului.

O ocazie bună de a înscrie a avut și Matei (53), al cărui șut deviat l-a întins serios pe Silveanu. Ivan (67) a avut un șut modest din careu, iar mai apoi portarul Concordiei era să o comită la o centrare, a scăpat balonul în fața lui Turcu, însă a revenit și a reținut.

Finalul avea să găsească jucătorii Unirii mai proaspeți, iar la o acțiune în dreapta a lui Bolohan a dus la o pasă către Sebastian Ivan (84), iar jucătorul a preluat și a tras din întoarcere din 10 metri lângă bara din stânga, după ce Palmeș a ratat degajarea din fața porții.

Golul Unirii a dus-o, în replică, pe Concordia automat în atac, iar Andrei Marc (90+2) a reușit egalarea cu o lovitură de cap din 6 metri, lângă bara din stânga, la o fază în careu la care au mai contribuit Balint și Lazăr.

”Dacă am făcut egal cu prima clasată, înseamnă că suntem undeva binișor”

Cu punctul câștigat la Chiajna, Unirea a acumulat 12 puncte și a urcat pentru moment pe locul 5, devansând la golaveraj ”U” Cluj. Până la finalul etapei însă, echipa din Slobozia poate fi depășită de FC Buzău sau Metaloglobus sau ”U” Cluj, deci poate cădea de pe pozițiile de play-off.

Mihalcea spune că obiectivul echipei sale este să termine în primele 10 echipe, nu neapărat accederea în play-off.

”Rămânem în zona superioară. Încă o dată spun, suntem o echipă care ne dorim în anul ăsta să terminăm în primele zece. Suntem în obiectiv. Că vom reuși să ne menținem în zona play-off-ului, cu atât mai bine. E un bonus pentru noi, pentru societate, pentru suporterii noștri. Dar contează să adunăm puncte și, ca toată lumea după începutul nostru bun, spunea că din această serie de patru-cinci meciuri extraordinar de grele se vede valoare noastră. Dacă am făcut egal cu prima clasată, înseamnă că suntem undeva binișor și noi, din acest punct de vedere. Dar încă ne căutăm, încep accidentările, încep cartonașele și trebuie să avem grijă de lucrul acesta”, a declarat antrenorul Unirii Slobozia.

În minutul 64 al meciului dintre Concordia și Unirea, Bolohan l-a faultat în fața băncilor de rezerve pe Alexe, care în cădere l-a lovit pe antrenorul Adrian Mihalcea, iar acesta, la rândul său, s-a trântit jos. Căderea lui Mihalcea a cărut mai degrabă a fi teatrală, mai mult pentru a atrage atenția arbitrului și a-l face să uite de faultul comis de jucătorul său. Lucru care s-a și întâmplat, Bolohan scăpând nesancționat.

Comparația dintre Concordia și Petrolul și echipele pe care le vede în play-off

În ultimele două etape, echipa ialomițeană a întâlnit primele două clasate din Liga 2. Cu Petrolul a pierdut cu 0-2 acasă, iar cu Concordia a remizat la scorul de 1-1.

Adrian Mihalcea a fost întrebat care dintre ele i s-a părut mai bună după joc.

”Ambele. Bine, pot să spun că cunosc destul de bine echipa Concordiei, ne-am întâlnit și anul trecut în play-out (n.r. – și Petrolul a făcut parte din aceeași grupă de play-out) și cam toate meciurile au fost încrâncenate. Avem, poate, și eu, și Claudiu același stil de luptă și de dăruire și din acest punct de vedere rezultatele sunt de fiecare dată la egalitate. Petrolul este o echipă mult mai tehnică, dar, pe lângă cele două, Petrolul și Chiajna, Hermannstadt și, bineînțeles, Steaua, le văd favorite în a se bate pentru primele locuri, nu pot să spun pentru primăvară (n.r. – adică play-off). După aceea urmează celelalte”, a spus Mihalcea.

Mihalcea are plăcerea de a-și bate la fotbal prietenii, foștii coechipieri

Despre reîntâlnirea cu Claudiu Niculescu, Mihalcea spune că îi face o deosebită plăcere să joace contra foștilor săi coechipieri, deveniți acum antrenori.

”Ca întotdeauna, plăcută. Noi și vorbim foarte mult la telefon, nu ne întâlni, că avem mult de muncă, dar suntem prieteni de atâta timp, și cu el, și cu Cornel Dobre, secundul lui… La noi nu contează ce se întâmplă în timpul meciului, noi rămânem prieteni, câteodată mai avem și chef de glume. Astăzi am fost încrâncenați amândoi. Îmi place să-l întâlnesc, să ne luptăm între noi, foștii coechipieri, pentru că, până la urmă, e plăcerea de a reuși să-l bați pe prietenul tău”, a spus Mihalcea spre revedera cu Niculescu.

Până la următorul meci din campionat, din etapa a 8-a, acasă cu FC Hermannstadt (26 septembrie, ora 11:00), Unirea va evolua în faza 16-imilor Cupei României, acolo o va întâlni miercuri, de la ora 16:30, acasă, pe Poli Timișoara.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/frustrare-la-concordia-chiajna-in-urma-egalului-cu-unirea-slobozia-trairile-lui-claudiu-niculescu-meritam-cele-trei-puncte-altadata-am-avut-mai-putine-sanse-si-am-marcat-astepta-19201093

https://liga2.prosport.ro/seria-1/duel-intre-fostii-dinamovisti-niculescu-si-mihalcea-concordia-chiajna-unirea-slobozia-se-joaca-de-la-ora-1700-in-deschiderea-etapei-a-7-a-a-ligii-2-19201027

Marius ANGHEL 17 Sep. 2021, 00:11 Liga 2
Pe aceeași temă