Unirea Slobozia începe play-off-ul cu două meciuri acasă. Adrian Mihalcea, opinie despre țintar și plusul de experiență adus de a treia luptă pentru promovare pentru antrenor: ”Mă va ajuta”

Răzvan STÎNGĂ 21 Mar. 2024, 16:56 Liga 2
Unirea Slobozia începe play-off-ul cu două meciuri acasă. Adrian Mihalcea, opinie despre țintar și plusul de experiență adus de a treia luptă pentru promovare pentru antrenor: ”Mă va ajuta”

Unirea Slobozia e principala favorită la promovarea directă în SuperLiga României în acest moment, dacă luăm în calcul clasamentul play-off-ului înainte de prima rundă a grupei, din cele 10 programate. E pe locul 2, iar față de prima formație clasată sub ea cu drept de promovare, Gloria Buzău, este o diferență de șase puncte!

Adrian Mihalcea a discutat cu reporterul Liga2.ro despre stabilirea țintarului și despre ceea ce urmează la Unirea Slobozia, mai ales că echipa lui are două meciuri pe teren propriu în primele două etape, cu CS Mioveni și FK Miercurea Ciuc.

Adrian Mihalcea, analiza țintarului play-off-ului Ligii 2

Clubul din Slobozia a fost printre primele formații care au avut asigurate biletele pentru prezența în play-off-ul Ligii 2. A fost a treia echipă care știa că va evolua în grupa de promovare, până atunci fiind sigure de prezență doar CSC Șelimbăr și Corvinul Hunedoara.

Deși va începe cursa pentru promovarea directă contra ultimelor clasate în play-off, cu CS Mioveni și FK Miercurea Ciuc, pe teren propriu, Adrian Mihalcea crede că nu e neapărat un avantaj acest aspect, mai ales că la mijlocul play-off-ului vor avea loc trei deplasări la rând pentru Unirea Slobozia. Însă, în cazul în care vor învinge CS Mioveni și FK Miercurea Ciuc, ialomițenii vor pune cel puțin alte trei puncte în fața acestora.

Acum, clubul din Slobozia are avans șapte, respectiv opt puncte față de cele două amintite.

Adrian Mihalcea, plus de experiență. Se află la al treilea play-off la rând

Adrian Mihalcea este pentru al treilea sezon la rând în play-off-ul Ligii 2! Va lupta și de această dată pentru promovare, a doua oară alături de Unirea Slobozia, iar în stagiunea trecută a fost acolo cu Gloria Buzău.

A jucat barajul alături de buzoieni în 2022-2023, pierzând dubla cu UTA, iar acum se va întâmpla cel puțin același lucru și cu formația ialomițeană, alături de care, în sezonul 2021-2022, a terminat pe locul 6.

Unirea Slobozia va disputa baraj de promovare în cel mai nefast scenariu, cu una din formațiile care se vor afla pe pozițiile 13 sau 14 în play-out-ul din prima divizie. Adrian Mihalcea a remarcat, în dialogul cu reporterul Liga2.ro, faptul că plusul de experiență contează pentru el ca antrenor, dar și la nivelul echipei va fi un detaliu important.

Țintarul e ok. Oricum, în play-off, unde sunt cele mai bune șase echipe, orice țintar ar fi fost meciurile erau echilibrate. Nu mai vorbim de echipe slabe acum, toate sunt cât de cât valoric egale, așa că e un țintar normal.

Chiar îmi era total indiferent țintarul, echipele sunt bune, am jucat cu ele, știu ce pot, iar țintarul nu era un aspect la care să mă gândesc prea mult, să mă gândesc la ce aș prefera.

(N.r. – Ești mulțumit de faptul că jucați primele două meciuri acasă?) Sunt mulțumit că jucăm acasă, da, dar vom avea și trei deplasări legate la mijlocul play-off-ului, așa că mă nemulțumește acest fapt. Sunt trei deplasări, și lungi, vom prinde și intermediară. Va fi obositor.

Vom vedea atunci cum ne vom organiza pentru cele trei deplasări, dacă vom veni între ele acasă sau vom sta în alte părți. Deocamdată nu m-am gândit, e devreme.

Însă, per total, nu știu cât contează că joci acasă sau în deplasare în play-off. Oricum, orice laudă sau vorbă bună din partea altor echipe chiar nu mă interesează. Știu ce înseamnă play-off-ul și vom lua meci cu meci.

Dacă se va întâmpla să câștigăm primele două meciuri, da, este o opțiune în plus față de adversarele respective. Dar, nu definitorie.

(N.r. – Ești cel mai experimentat antrenor din play-off în acest moment, ești la a treia prezență la rând) Da, mă va ajuta experiența acumulată. Sunt convins că fiecare meci va conta în cursa pentru promovarea directă”, a spus Adrian Mihalcea pentru Liga2.ro.

Unirea Slobozia, amical cu Farul

Unirea Slobozia va disputa și un meci amical în această pauză competițională. Va întâlni campioana României, Farul Constanța, după cum a spus antrenorul pentru site-ul nostru. Testul va avea loc vineri, de la ora 13:00, în cadrul bazei de pregătire a ”marinarilor”.

O singură partidă de verificare a intenționat Adrian Mihalcea să programeze, iar până la prima etapă din play-off-ul Ligii 2 va miza pe antrenamentele obișnuite, de grup, mai ales că are tot lotul valid din punct de vedere medical sau al eventualelor suspendări.

În aceste zile, doar doi jucători nu sunt în lotul Unirii Slobozia, Mario Aioanei, convocat de selecționerul Adrian Dulcea la naționala României sub 19 ani, pentru Turul de Elită, și Serafim Cojocari, convocat la naționala Republicii Moldova.

Două meciuri acasă pentru Unirea Slobozia în startul play-off-ului

Unirea Slobozia are 40 de puncte, iar, înainte de startul play-off-ului Ligii 2, este pe locul 2, la două puncte de liderul CSC Șelimbăr. În același timp, ialomițenii au trei puncte peste locul 3, Corvinul Hunedoara, șase puncte peste Gloria Buzău, șapte punct peste CS Mioveni și opt puncte peste FK Miercurea Ciuc.

Ialomițenii vor începe grupa pentru promovare pe teren propriu, contra CS Mioveni și FK Miercurea Ciuc. Apoi, în etapa a 3-a, va urma prima deplasare, contra Corvinul Hunedoara.

Foto: Petronel Tudor / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/marius-constantin-si-a-incheiat-colaborarea-cu-ceahlaul-19303569

https://liga2.prosport.ro/seria-1/amicale-stabilite-de-csm-alexandria-csm-slatina-si-cfc-arges-19303557

https://liga2.prosport.ro/seria-1/progresul-spartac-a-castigat-amicalul-de-la-saftica-cu-dinamo-19303556

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/mircea-lucescu-da-lovitura-de-start-la-corvinul-cfr-cluj-19303553

https://liga2.prosport.ro/seria-1/stefan-odoroaba-reactie-dupa-rezilierea-cu-cs-tunari-19303482

https://liga2.prosport.ro/nationale/romania-u17-esec-la-debutul-la-turul-de-elita-1-2-cu-tara-galilor-u17-19303534

Răzvan STÎNGĂ 21 Mar. 2024, 16:56 Liga 2
Pe aceeași temă