Adrian Mihalcea a îmbătrânit câteva luni după ratările ireale ale Gloriei Buzău cu Progresul Spartac. A venit la interviuri supărat și a analizat dur evoluția jucătorilor: ”Fără pic de atitudine”

Andrei PASCU 24 Oct. 2022, 19:48 Liga 2
Adrian Mihalcea a îmbătrânit câteva luni după ratările ireale ale Gloriei Buzău cu Progresul Spartac. A venit la interviuri supărat și a analizat dur evoluția jucătorilor: ”Fără pic de atitudine”

Gloria Buzău a avut câteva ratări uriașe, rarisime în partida cu Progresul Spartac, din runda a 11-a, cu care a făcut doar 0-0, într-un meci jucat chiar la Buzău. În partea a doua a pus echipa lui Adrian Mihalcea mai multă presiune, dar jucătorii din atac au fost incapabili să marcheze din poziții excelente chiar.

Adrian Mihalcea, exasperat de ratările avute de Gloria Buzău cu Progresul Spartac. Reacția de la final

Au fost faze care l-au exasperat la propriu pe fostul atacant, care a căzut în genunchi de câteva ori, din cauza modului indolent în care au tratat jucătorii săi ocaziile și pozițiile foarte bune în care s-au aflat. Mihalcea ”i-a dus până în fața porții”, dar de acolo intervine calitatea individuală, așa cum spun mai mereu antrenorii. Nu însă și Adrian Mihalcea după egalul cu Progresul Spartac, dar care i-a taxat pe jucători prin declarații.

Antrenorul a precizat că nu a văzut atitudine din partea fotbaliștilor săi, chiar dacă din fața televizorului ratările uriașe pot fi catalogate, așa cum tot sunt explicate în fotbalul de la noi, pentru relaxarea din fața porții.

Deși în timpul partidei a fost ca un vulcan, la interviuri Adrian Mihalcea a fost mai calm, dar dezamăgit și cu gândul la motivele pentru care Gloria Buzău a făcut o primă repriză sub așteptările sale și a tratat șansele importante din partea a doua de o manieră copilărească.

Atitudinea, principalul argument invocat de Adrian Mihalcea după ce Gloria Buzău a făcut doar 0-0 cu Progresul Spartac

A încercat să își explice ratările și a pus, într-o oarecare măsură, execuțiile modeste și pe seama presiunii obiectivului, calificarea în play-off-ul Ligii 2. A dat ca exemplu meciul de Cupa României, cu FC Botoșani, când, chiar dacă Gloria Buzău a pierdut, scor 0-1, Adrian Mihalcea a fost mulțumit de atitudine și nu numai.

Un meci tensionat, cu o abordare timorată. Am intrat timorați, a fost o primă repriză proastă, fără pic de atitudine și numai pe asta m-am concentrat, pe atitudine și dezinvoltura de a juca. A doua repriză a fost controlată clar de noi, dar haotic. Chiar și așa, puteam să înscriem.

E destul de greu să spun cum se explică un astfel de joc, dar vom avea un răspuns zilele următoare. Poate suntem prea tensionați de obiectiv și de faptul că, în cazul în care am fi câștigat, am fi ajuns în primele șase echipe. Plus decizii proaste luate în momente cheie, dar nu ar trebui să ne gândim la asta.

Trebuia să avem atitudine și să arătăm că suntem superiori pe teren. Mă așteptam la altă atitudine, lucrul acesta a fost discutat toată săptămâna. Știam că întâlnim o echipă care joacă fotbal, construiește, am vrut să punem presiune, dar nu am reușit.

Nu am reușit nimic din ce ne-am propus în prima repriză, iar în a doua repriză am fost mai periculoși. Nu îmi explic tensiunea, frica de a juca fotbal. Am jucat cu Botoșani și am avut dezinvoltură, poate pentru că nu a contat în campionat, dar azi… ne va fi greu!

Dacă jucătorii nu vor avea maturitate, ne va fi greu să atingem obiectivul”, a spus Adrian Mihalcea la finalul partidei, vizibil supărat.

  • Gloria Buzău, în partida cu Progresul Spartac: R. Stoian (cpt.) – Oteliță, Wiktorski, Marku, Sălceanu – Trebotic (Gaitan 18′), A. Lopez – Al. Munteanu (Dudu 46′), Boiciuc (Cr. Ciobanu 46′), Blejdea (Val. Munteanu 70′) – Val. Alexandru
    Rezerve neutilizate: Wynney – Vîrtej, Rz. Matiș, Dr. Lazăr, Uțiu

Gloria Buzău, meci dificil etapa următoare, cu Progresul Spartac

În acest moment, Gloria Buzău se află pe locul 8 în Liga 2, cu 18 puncte, la șase lungimi de liderul Unirea Dej și la un punct de locul 6, Unirea Slobozia, pe care o putea întrece în cazul unei victorii cu Progresul Spartac.

În etapa următoare, a 12-a a Ligii 2, Gloria Buzău va avea un meci extrem de dificil, cu SC Oțelul, la Galați.

Video: Gloria Buzău

https://liga2.prosport.ro/seria-1/gloria-buzau-progresul-spartac-se-joaca-de-la-ora-1600-echipa-lui-adrian-mihalcea-e-favorita-la-victorie-si-la-accederea-pe-un-loc-de-play-off-19251021

https://liga2.prosport.ro/seria-1/video-cu-totii-in-ghencea-sc-otelul-sustinere-speciala-inaintea-socului-cu-steaua-fanii-au-facut-atmosfera-si-anunta-ca-vor-fi-prezenti-in-numar-mare-pe-stadion-19251033

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cs-comunal-selimbar-continua-sa-cada-in-clasamentul-ligii-2-si-pierde-contactul-cu-plutonul-fruntas-eugen-beza-reactie-dupa-infrangerea-cu-minaur-baia-mare-si-ce-spune-de-lupta-la-play-off-19250997

https://liga2.prosport.ro/seria-1/jucatorilor-unirii-dej-le-prieste-aerul-rarefiat-din-fruntea-ligii-2-gabriel-fulga-a-spart-gheata-angelo-cocian-continua-super-executiile-ne-place-sa-fim-acolo-de-aia-te-apuci-de-fotbal-19250996

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-11-de-la-ora-1100-se-joaca-la-dej-chiajna-timisoara-si-miercurea-ciuc-dinamo-are-meci-de-la-ora-1200-19250612

 

 

Andrei PASCU 24 Oct. 2022, 19:48 Liga 2
Pe aceeași temă