Adrian Mihalcea a considerat echitabil egalul cu Steaua, dar e dezamăgit: ”Nu știu când i-am putea prinde într-o astfel de situație din nou.” Antrenorul Gloriei Buzău și-a taxat din nou elevii: ”Avem nevoie de jucători cu calitate și determinare”

Marius ANGHEL 01 Dec. 2022, 19:31 Liga 2

Gloria Buzău și-a încheiat meciurile din campionatul Liga 2 programate în 2022 cu două rezultate pe care nu și le-ar fi dorit în situația în care se afla.

După înfrângerea de acasă cu Concordia Chiajna (scor 0-1), echipa din Crâng a obținut un egal la București contra liderului Steaua (scor 1-1) și are șanse mari să termine anul în afara locurilor de play-off, primul obiectiv pe care îl are în acest sezon.

Adrian Mihalcea a vorbit din nou, și după jocul din Ghencea, despre schimbări pe care și le dorește în lot, dacă șefii clubului vor accederea în play-off și promovarea în prima ligă.

Adrian Mihalcea consideră echitabil egalul dintre Steaua și Gloria Buzău

1-1 s-a terminat partida din Ghencea, din deschiderea etapei a 16-a a Ligii 2, după ce trupa din Crâng a deschis rapid scorul, încă din minutul 3, prin Alexandru Boiciuc, însă Steaua a egalat în partea secundă, prin căpitanul Valentin Bărbulescu, în minutul 52.

Adrian Mihalcea a considerat rezultatul drept unul echitabil.

”Sunt supărat pe faptul că am avut unele situații bune de contraatac pe final și nu am știut să le fructificăm. E o tensiune pe toată durata meciului și așa mă manifest eu, că pare câteodată că sunt mai supărat. Dar acum sunt liniștit.

Eu zic că e un rezultat echitabil. După ce am înscris am avut o teamă de a juca. Am fi putut, în repriza a doua, să fructificăm una dintre acțiunile periculoase, dar, în același timp, și ei puteau să ne prindă pe contraatac. Contra unei echipe bune, sau, mai bine zis, contra liderului, la el acasă, să reușești să ai mai multe oportunități și să nu reușești să câștigi e frustrant. Nu știu când i-am putea prinde într-o astfel de situație din nou, cu accidentările pe care le-au avut și fără suporteri. Pentru ei chiar a fost ultimul meci, noi mai avem un meci de Cupă”, a spus Adrian Mihalcea la microfonul DigiSport.

Gloria Buzău în meciul cu Steaua: R. Stoian – Oteliţă, Wiktorski, Marku, Sălceanu (Vîrtej 83′) – A. Lopez, Honciu (cpt.)(Trebotic 62′) – Dr. Lazăr, Dudu (Al. Munteanu 90+1′), Val. Munteanu (Cr. Ciobanu 46′) – Boiciuc. Rezerve neutilizate: Wynney – D. Burlacu, Sg. Pîrvulescu, Blejdea, Uţiu.

”Iarăși lipsă de marcaj și de responsabilitate. Ne trec punctele prin mână”

Golul Stelei a venit în urma unei centrări din lovitură liberă a lui Adrian Popa, Mihăescu a câștigat duelul aeriant cu fundașii centrali Marku și Wiktorski, mingea a fost deviată la Valentin Bărbulescu, iar mijlocașul defensiv a înscris din 6 metri, din postura de singur cu portarul.

Mihalcea și-a spus nemulțumirea pe care o are față de jucătorii săi, care au greșit din nou nepermis.

”Mă deranjează, pentru că avem o echipă cu talie, cu jucători care au un marcaj și o responsabilitate și noi luăm gol din fază fixă. Cu Chiajna am pierdut dintr-un corner, iarăși lipsă totală de marcaj și de responsabilitate, acum, iarăși lipsă de marcaj și de responsabilitate. Pierdem, ne trec punctele prin mână pe niște faze pe care le putem rezolva extrem de ușor și suferim. Uitați-vă că ne pare rău!

Trebuie să lucrăm în continuare. Mai avem meciul acesta din Cupă și pe urmă vom vedea ce decizii se vor lua la nivelul conducerii (n.r. – decizii luate de conducere în privința jucătorilor). Pentru că, pentru a atinge play-off-ul, avem nevoie de jucători cu calitate și determinare. Mulți au rămas, iarăși, datori la acest capitol și, din păcate, sita cerne și când nu mai faci față unor cerințe există posibilitatea să te desparți de clubul respectiv”, e comentat Mihalcea.

Reporterul deținătorilor de drepturi tv care l-a intervievat pe Mihalcea imediat după finalul jocului le-a găsit și un alibi jucătorilor de la Buzău: faptul că ar fi fost emoționați la acest meci, deoarece li s-a cântat imnul înainte de fluierul de start și că nu sunt învățați cu acest lucru, având în vedere că au șanse mici să ajungă la națională!

”Posibil, nu știu asta, cel mai bine ar fi să răspundă ei dacă au fost emoționați sau nu. Eu voiam atitudinea multora dintre ei la toți jucătorii, cei care au intrat de la început și cei care au intrat de pe bancă. Așa, cu emoția, iarăși, nu reușești să faci mare lucru. Trebuie să treci peste. Sunt jocuri cu presiune și trebuie să faci față”, a spus antrenorul Gloriei Buzău.

”Va fi o primăvară extrem de agitată, cel puțin în primele trei meciuri”

Gloria Buzău, cu 26 de puncte, a urcat pentru moment pe locul 6, la egalitate cu Unirea Dej (locul 5), însă are șanse reduse să termine anul pe o poziție de play-off, riscând să fie depășită chiar de două echipe până la finalul etapei, de FK Miercurea Ciuc (25 puncte) și FC Brașov (23 puncte).

Campionatul va intra în pauză după disputarea etapei a 16-a și se va relua la finalul lunii februarie a anului viitor. Vor mai fi trei etape din sezonul regular, iar după aceea se intră în play-off, respectiv play-out.

”Numărul echipelor care se vor bate pentru play-off a crescut și va fi o primăvară extrem de agitată, cel puțin în primele trei meciuri. Vom vedea, vom avea a discuție și o să vedem ce măsuri se vor lua, dacă se consideră că e nevoie și vor și aduce. Va exista această ședință, această discuție, am lăsat-o pentru acest final de campionat. Mai avem un meci de Cupă, dar pentru noi a fost mult mai important ceea ce s-a întâmplat în campionat. Am două echipe de suflet care se bat pentru play-off. Una este Dinamo și cealaltă este Slobozia. Îmi sunt dragi și extrem de apropiate amândouă. Mi-ar plăcea să am duel cu ambele echipe în play-off”, a mai spus Mihalcea.

Trupa lui Adrian Mihalcea mai are de disputat un meci oficial în acest an, pe 8 decembrie, la Galați, cu SC Oțelul, de la ora 20:00, în etapa a 3-a a fazei grupelor Cupei României.

Foto: Gheorghe Flușter / Sport Pictures și Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/daniel-oprita-trage-semnalul-de-alarma-si-atrage-atentia-conducerii-ma-duc-pe-acolo-sa-fac-infarct-nu-se-agita-nimeni-ca-mine-antrenorul-stelei-termina-anul-in-forta-sut-19255413

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-si-a-asigurat-titlul-de-campioana-de-iarna-chiar-pe-1-decembrie-vali-barbulescu-marcat-de-momentul-imnului-e-o-emotie-multi-ne-am-gandit-ca-suntem-la-nationala-19255401

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-gloria-buzau-se-joaca-de-la-ora-1500-in-ghencea-militarii-au-nevoie-de-cel-putin-un-punct-pentru-a-fi-campioni-de-iarna-in-liga-2-19255319

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/unirea-slobozia-dinamo-meci-din-cupa-romaniei-programat-in-nocturna-pe-stadionul-unei-alte-echipe-din-liga-2-unde-vor-juca-celelalte-patru-echipe-din-liga-secunda-prezente-in-faza-grupelor-19255251

Marius ANGHEL 01 Dec. 2022, 19:31 Liga 2
Pe aceeași temă