Adrian Iencsi trage semnalul de alarmă după victoria Rapidului cu Pandurii: ”Gazonul afectează foarte mult jocul echipei. Trebuie să ne antrenăm pe un teren bun”. Cum caracterizează victoria cu gorjenii

Răzvan STÎNGĂ 05 Sep. 2020, 20:58 Liga 2
Adrian Iencsi trage semnalul de alarmă după victoria Rapidului cu Pandurii: ”Gazonul afectează foarte mult jocul echipei. Trebuie să ne antrenăm pe un teren bun”. Cum caracterizează victoria cu gorjenii

Rapid s-a impus și în al doilea meci al sezonului din Liga 2, cu 2-1 pe teren propriu în fața celor de la Pandurii Târgu Jiu. Antrenorul Adrian Iencsi a fost mulțumit de evoluția jucătorilor, chiar dacă finalul nu a fost foarte solid, iar gorjenii au avut în câteva rânduri șansa de a restabili egalitatea. Plusul pe care l-a remarcat Iencsi a fost atitudinea. Modul în care au reacționat jucătorii a fost determinant în opinia sa pentru obținerea celor trei puncte.

Adrian Iencsi: ”Mă bucură atitudinea jucătorilor, pentru că în cele două etape au fost foarte determinați” 

Adrian Iencsi vrea ca argumentul să rămână în mentalitatea jucătorilor, așa cum s-a întâmplat acum, în confruntarea cu Pandurii Târgu Jiu, dar și în prima etapă, cu Viitorul Pandurii, în deplasare.

Pe mine mă bucură atitudinea lor, pentru că în cele două etape au fost foarte determinați. Au fost foarte concentrați. A fost doar o lipsă de neatenție la golurile primite. Pe mine m-a mulțumit jocul lor. Fiecare meci pentru noi e important. După meciul cu Viitorul Pandurii le-am spus jucătorilor că ne așteaptă o partidă grea azi, cu Pandurii Târgu Jiu, și chiar așa a fost.

S-a întâmplat să nu mai marcăm și să închidem partida, dar aici așa s-a întâmplat. Așa e la ligile inferioare. Ai un adversar mai incomod, se joacă anti-fotbal. Nu vreau să critic adversarii, dar trebuie să fim mai atenți. În ultimul minut am fost aproape să facem 3-1”, a declarat Adrian Iencsi pentru FC Rapid 1923, care speră ca problema cu gazonul din ”Regie” să se regleze cât mai repede.

Adrian Iencsi: ”Trebuie să ne antrenăm și să ne pregătim pe un teren bun” 

Dat fiind stilul de joc pe care îl abordează Rapid, Adrian Iencsi crede că starea proastă a suprafeței de joc afectează exprimarea echipei, mai ales a jucătorilor cu un nivel tehnic ridicat.

A fost un gazon nu foarte bun. Afectează foarte mult gazonul jocul echipei. Când ai în lot jucători cu calitate, nu se pot exprima la adevărata lor valoare. Dacă eram o echipă cu un joc de luptă, poate că îmi convenea, dar nu e cazul. Trebuie să ne antrenăm și să ne pregătim pe un teren bun”, a constatat Adrian Iencsi.

Rapid a câștigat cu 2-1 meciul cu Pandurii. Pentru giuleșteni au marcat Pănoiu, minutul 28, și Hlistei, minutul 60, în timp ce pentru oaspeți a puncatat Velcotă. Desfășurarea partidei în format live-text e disponibilă AICI.

Programul Rapidului pe teren propriu 

În primele 10 etape din noul sezon, Rapid va juca cinci meciuri acasă și patru pe teren propriu. În etapa a noua, giuleștenilor le vine rândul să stea, conform tragerii la sorți. În ”Regie”, trupa lui Iencsi, după meciul cu Pandurii Târgu Jiu, le primește pe Turris Oltul, Concordia Chiajna, CS Mioveni și ”U” Cluj. Pe teren advers, le va înfrunta pe Viitorul Pandurii, CSM Slatina, Fotbal Comuna Recea și U Craiova 1948 SA.

 

Foto: FC Rapid 1923

 

 

 

Răzvan STÎNGĂ 05 Sep. 2020, 20:58 Liga 2
Pe aceeași temă