Adrian Bălan a marcat primul gol în play-off-ul Ligii 2 și a dus Rapid pe locul 1. Atacantul e la al treilea joc consecutiv în care înscrie: ”Am început să primesc mai multe mingi.” Cum vede lupta pentru promovare și de ce își dorește mai multe legende ale clubului aproape de echipă

Marius ANGHEL 07 Apr. 2021, 14:38 Liga 2

Primul gol din acest play-off-ul al Ligii 2 a venit tocmai în al treilea meci al primei etapei. După remizele fără gol dintre CS Mioveni și ”FC U” Craiova, respectiv Dunărea Călărași și ASU Poli, Rapid s-a impus cu 1-0 la Miercurea Ciuc, cu FK Csikszereda, marți seară, iar acest rezultat a urcat echipa giuleșteană pe primul loc în clasament.

Adrian Bălan (31 de ani), atacantul vișiniilor, a înscris în minutul 16, cu o lovitură de cap, golul care a decis partida de la Miercurea Ciuc și, totodată, a reprezentat prima reușită în acest play-off de promovare.

Adrian Bălan, după victoria Rapidului la Miercurea Ciuc: ”Nu știu câte echipe o să câștige aici”

La final jocului dintre Rapid și FK Csikszereda, Bălan a comentat evoluția echipei sale.

”Știam că o să fie un meci de luptă. Mă bucur că pot să îmi ajut colegii și numai prin lucrul ăsta cred că pot să-i ajut. Am câștigat un meci foarte important, un meci foarte greu, cu o echipă foarte bună. Nu știu câte echipe o să câștige aici. A fost un meci de luptă și cred că astăzi am jucat toți cu inima și meritam cele trei puncte”, a spus Adrian Bălan la Rapid TV.

Bălan, la a doua reușită cu FK Csikszereda și la al treilea meci consecutiv în care înscrie

Reușita lui Bălan este a șasea în acest sezon de Liga 2, în care a jucat în 14 meciuri. Mai mult, atacantul este la al treilea joc consecutiv în care a înscris. A dat două goluri cu Dunărea Călărași (4-0) și câte unul cu Metaloglobus (4-2)(amândouă jocurile din sezonul regular) și FK Csikszereda (1-0)(acesta în play-off).

”Asta o datorez echipei, pentru că mă ajută foarte mult. Am început să primesc mai multe mingi și lucrul ăsta mă bucură”, a explicat atacantul forma sa din ultimele jocuri.

Bălan mai marcase câte o dată în meciurile cu Concordia Chiajna (4-2) și FK Csikszereda (1-3), în sezonul regular al Ligii 2.

  • Golgheterul Rapidului în acest sezon este Cătălin Hlistei (26 ani), cu 11 goluri marcate în 21 de meciuri.

Adrian Bălan vrea și mai multe legende ale Rapidului în cadrul clubului

Atacantul e de părere că numirea lui Daniel Niculae ca președinte la Rapid, dar și aducerea altor legende nu face altceva decât să dea ”putere” jucătorilor.

”Legendele Rapidului ar trebui să fie aproape de club. Nu contează ce poziție ocupă, trebuie să fie aproape, pentru că lucrul ăsta ne ajută și ne dă putere să câștigăm meciuri”, crede Adrian Bălan.

Nu se îmbată cu apă rece, după ce Rapid a urcat pe locul 1: ”Nu am rezolvat nimic cu această victorie”

După acest succes, Rapid a urcat pe primul loc în play-off-ul Ligii 2, devansând la golaveraj ”FC U” Craiova, liderul eșalonului secund în majoritatea etapelor din sezonul regular. Bălan speră ca echipa sa să continue meciurile cu victorii și să nu mai cedeze această poziție până la finalul campionatului.

”De când am venit la Rapid, am dat-o dintr-o extremă în alta. Sper ca lucrul acesta, că am ajuns pe primul loc, să rămânem acolo și să promovăm. Ăsta e cel mai important lucru. Am ajuns acolo, trebuie să ne menținem. Nu am rezolvat nimic cu această victorie. Trebuie în continuare să luptăm la fiecare meci cum am făcut-o astăzi și, cu siguranță, dacă vom fi la fel de montați, la fel de agresivi, la fel de muncitori, vom promova”, a spus Adrian Bălan.

Meciul cu Dunărea Călărași, ”la fel de greu”

În etapa a 2-a, Rapid joacă pe teren propriu cu Dunărea Călărași (11 aprilie, ora 19:00), echipă pe care în penultima etapă a sezonului regular o învingea cu 4-0, după un meci neașteptat de prost făcut de echipa lui Cristian Pustai.

”Toate meciurile sunt ca niște finale și toată lumea își dorește să promoveze. Chiar dacă am câștigat cu 4-0 cu Călărași, va fi un meci la fel de greu ca astăzi”, a mai declarat Adrian Bălan.

Rapid a acumulat 36 de puncte după victoria cu FK Csikszereda și a urcat pe primul loc în play-off-ul Ligii 2, devansând la golaveraj ”FC U” Craiova.

Bucuria Rapidului, pe teren și în vestiar, după victoria de la Miercurea Ciuc:


Foto: Leczki Jozsi (Mediafax Foto) și Alexandru Paraschiv (Sport Pictures)
Video: FC Rapid 1923

https://liga2.prosport.ro/seria-1/capitanul-rapidului-sageti-catre-fk-csikszereda-dupa-victoria-din-secuime-ne-am-simtit-ca-acasa-in-inima-romaniei-nu-am-jucat-in-alta-tara-cum-au-jucat-cei-de-la-miercurea-ciuc-asa-au-19178025

https://liga2.prosport.ro/seria-1/daniel-niculae-primele-impresii-ca-presedinte-la-rapid-dupa-victoria-cu-fk-csikszereda-am-avut-niste-emotii-cum-nu-am-mai-avut-de-cand-eram-jucator-incep-sa-simt-ceea-ce-simte-si-un-antre-19178070

https://liga2.prosport.ro/seria-1/rapid-e-pe-locul-1-in-play-off-ul-ligii-2-mihai-iosif-ii-lauda-pe-jucatori-nu-poti-realiza-nimic-fara-sacrificiu-si-daruire-a-remarcat-o-schimbare-importanta-dupa-ce-a-fost-numit-19178010

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fk-csikszereda-rapid-se-joaca-de-la-ora-1900-meciul-incheie-prima-etapa-a-play-off-ului-ligii-2-si-e-primul-de-la-revenirea-lui-daniel-niculae-la-giulesteni-19177948

Marius ANGHEL 07 Apr. 2021, 14:38 Liga 2
Pe aceeași temă