Acuzații șocante la CSM Reșița! Primarul Ioan Popa îi bănuiește pe jucători de ”blaturi”: ”Gândiţi-vă ce înseamnă asta în bugetul unui fotbalist. Vom face câteva cercetări”

Andrei PASCU 04 Nov. 2020, 21:44 Liga 2
Acuzații șocante la CSM Reșița! Primarul Ioan Popa îi bănuiește pe jucători de ”blaturi”: ”Gândiţi-vă ce înseamnă asta în bugetul unui fotbalist. Vom face câteva cercetări”

CSM Reșița a avut până acum, în acest sezon, meciuri foarte slabe pe teren propriu. În patru partide s-a ales numai cu un punct, iar primarul Ioan Popa a ieșit în față cu o declarație șocantă. Edilul-șef reales se gândește că la baza acestor jocuri modeste pot sta ”blaturile”, aranjamentele pentru pariuri.

Ioan Popa a spus cu subiect și predicat că se gândește serios la o astfel de variantă, făcând publice și anumite cote ale meciului pe care CSM Reșița l-a disputat pe teren propriu cu Pandurii și pe care l-a pierdut cu 1-2. După acea partidă, Alexandru Pelici și-a dat demisia.

”Sunt şi anumite lucruri pe care nu mi le explic, lucruri care ţin de prestaţia jucătorilor, felul în care jucăm afară, în contrast total cu ceea ce jucăm acasă. Dar sub nicio formă nu vreau să sugerez că am fost «lucrat»”, spunea Pelici după acel joc.

Ioan Popa: ”Culmea, adică am fost atât de buni afară şi atât de proşti acasă?” 

Cert este că în perioada următoare vor fi făcute mai multe cercetări, primarul Reșiței atrăgând atenția că dacă ipoteza i se confirmă, o să vină în față cu dovezi clare.

”Salariile în fotbalul de Liga a 2-a se duc undeva, între 1.000 şi 2.000 de euro pe lună, net. Cam asta e media salarizării fotbaliştilor. Această «ciupercărie» de case de noroc, de case de pariuri care au împânzit România în ultimii 5-6 ani. Știţi foarte bine că la Reşiţa ne luptăm cu aceste case de pariuri, pun «presiune» foarte mare pe sportivi, şi există suspiciuni de aranjamente de meciuri. Adică, extrag trei-patru jucători din lot, şi, dacă este cotă de 7:1, 8:1… la ultima etapă de acasă, când am pierdut cu Târgu Jiu, aveau cotă de 8:1.

Dacă ne băteau, cine punea pe ei la pariuri lua de opt ori suma mizată. Păi, cine pune 10.000 de euro şi ia 80.000, gândiţi-vă ce înseamnă asta în bugetul unui fotbalist. E trist că spun realitatea asta dură, dar cred că aici ar trebui să ne implicăm mai mult, să identificăm dacă nu cumva aceasta este una din cauzele pentru care se întâmplă aceste «accidente», pentru că vă mai spun ceva: noi am câştigat afară şi am pierdut acasă.

Culmea, adică am fost atât de buni afară şi atât de proşti acasă? Sunt lucruri care nu se leagă logic. Dar facem câteva cercetări, şi o să vă dau informaţii în următoarea perioadă”, a declarat Ioan Popa la Radio Reșița.

Suporterii echipei acuză des că jucătorii

Semne de întrebare sunt și în privința modului și a cauzei în care CSM Reșița s-a despărțit de doi jucători vechi din cadrul lotului după eșecul de pe teren propriu cu Unirea Slobozia, din etapa a 6-a. Mijlocașul Daniel Vădrariu (30 de ani) și atacantul Daniel Ene (29 de ani) au fost dați afară a doua zi după ce perioada de transferuri s-a încheiat, iar președintele Cristian Bobar refuză și acum să spună motivul rezilierii contractelor.

La comentariile postărilor de pe pagina de Facebook a CSM Reșița, suporterii acuză în dese rânduri echipa că joacă la pariuri.

  • La CSM Reșița, cei mai cunoscuți jucători din lot sunt: Alberto Cobrea, Andrei Dumitraș, Laurențiu Buș, Cristian Danci, Victoriaș Astafei sau Deivydas Matulevicius.

CSM Reșița a marcat un singur gol în patru meciuri pe teren propriu 

CSM Reșița a câștigat două meciuri în Liga 2 în acest sezon. Este pe locul 18 din 21 după 10 etape, iar singurele victorii au venit în partidele din deplasare, cu Aerostar Bacău (1-0) și SCM Gloria Buzău (1-0). În celelalte confruntări de pe teren advers a înregistrat un egal cu una dintre cele mai în formă echipe ale sezonului, Metaloglobus (0-0), și un eșec cu Turris Oltul (1-4).

Pe teren propriu, bilanțul este foarte slab, cu un singur punct câștigat, cu ASU Poli (0-0). În rest, a înregistrat eșecuri pe linie, cu Petrolul (0-4), Unirea Slobozia (0-3) și Pandurii (1-2).

Următorul meci este programat sâmbătă, de la ora 11:00, pe teren advers, cu CS Mioveni. Va fi primul cu antrenorul Alin Minteuan la conducere, dar CSM Reșița își va întâlni și fostul antrenor. Alexandru Pelici a semnat de săptămâna trecut cu echipa argeșeană.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/oficial-csm-resita-a-numit-noul-antrenor-ultima-data-a-lucrat-la-cfr-cluj-19155889

https://liga2.prosport.ro/seria-1/derby-ul-petrolul-rapid-programat-in-deschiderea-etapei-a-11-a-a-ligii-2-runda-are-inca-doua-meciuri-tari-asu-poli-fc-u-craiova-si-u-cluj-farul-19155376

https://liga2.prosport.ro/seria-1/focar-de-covid-19-la-csm-resita-meciul-cu-concordia-chiajna-a-fost-amanat-si-deja-reprogramat-19155178

 

 

Andrei PASCU 04 Nov. 2020, 21:44 Liga 2
Pe aceeași temă