ACSM Reșița a ieșit din criză cu ajutorul Concordiei! Flavius Stoican, după victoria cu ilfovenii: ”Moralul nostru era zdruncinat”

Marius ANGHEL 29 Sep. 2024, 16:36 Liga 2

ACSM Reșița a depășit cele două eșecuri suferite în ultimele etape cu o victorie importantă în fața unui adversar pretențios, Concordia Chiajna, la început de fiecare sezon anunțat ca favorit la promovare, dar devenit apoi dezamăgire.

Echipa bănățeană s-a impus cu scorul de 3-1, sâmbătă, pe teren propriu, și continuă să fie în preajma pozițiilor calificabile în play-off, în timp ce trupa ilfoveană și-a mai trecut în cont un eșec și se scufundă în clasament.

Flavius Stoican și-a felicitat jucătorii după acest succes, în contextul în care veneau după două înfrângeri în care primiseră nu mai puțin de șapte goluri, ultimul fiind cu adevărat umilitor, 0-4 la Slatina.

ACSM Reșița a depășit două eșecuri cu victoria contra Concordiei

După 2-3 acasă cu FK Miercurea Ciuc și 0-4 la CSM Slatina, ACSM Reșița s-a îmbărbătat cu un succes contra unui adversar care are ca obiectiv tot accederea în play-off și promovarea. Concordia a avut iar noi achiziții în lot, aproape cum s-a întâmplat în fiecare etapă din acest sezon, iar asta arată că la Chiajna e un adevărat du-te-vino, confirmat și în rezultatele de pe teren!

Revenit pe teren după două meciuri în care a lipsit din lot, căpitanul Reșiței a dat semnalul victoriei pentru echipa sa încă din primele minute, când a marcat direct din lovitură liberă de la circa 20 de metri central. S-a întâmplat în minutul 17. Concordia a avut replică și a egalat prin Giovani Ghimfuș (24), din 8 metri, în poarta goală, dar nici trupa din Valea Domanului nu s-a lăsat mai prejos, iar Moussa Samake a înscris în minutul 33 cu o reluare din 10 metri.

Nici nu a început bine repriza secundă, că ACSM Reșița a înscris din nou, de această dată prin Elton da Silva, în minutul 47, după ce inițial Rimovecz trimisese în transversală mingea centrată din corner.

Flavius Stoican: ”Moralul nostru era zdruncinat”

Așa s-a și terminat meciul, iar echipa lui Flavius Stoican a reușit al patrulea său succes în opt etape.

”Ne așteptam să fie o partidă dificilă, deoarece moralul nostru era zdruncinat. Am văzut pe teren o echipă care și-a dorit de la bun început să câștige și mă bucur că Alin Dudea a revenit cu gol. Mă bucur că a marcat și Elton, deoarece a avut unele momente mai dificile în această perioadă. Mă bucur pentru Moussa și pentru toată echipa. Am obținut o victorie muncită, importantă, am luat trei puncte importante, care nu ne lasă să ne rupem și ne menține în plutonul fruntaș. Suntem multe echipe acolo, trebuie să rămânem modești în comportament și să avem încredere că putem scoate puncte în etapa următoare la Mioveni.

Vreau să felicit jucătorii pentru acest meci, deoarece nu le-a fost ușor după cele două etape în care am pierdut, în special cel de la Slatina. Totul este bine când se termină cu bine. Am fost echipa care am arătat de la bun început că astăzi punctele rămân în Valea Domanului”, a spus Flavius Stoican la conferința de presă.

”Greșelile comise au fost mai puține ca în alte partide”

În primul 11 al Reșiței s-a aflat pentru prima dată ca titular Ianis Doană, mijlocaș de 16 ani utilizat de șase ori în primele șapte etape, iar pe parcurs i s-a oferit debutul și lui Robert Burlacu.

Stoican a mulțumit și publicului, considerând că și el a avut o contribuție importantă în depășirea momentului dificil în urma celor două eșecuri din campionat.

”A intrat Robert Burlacu, un copil de 16 ani și îl felicit. A fost debutul lui și este un fotbalist cu potențial. La fel mă bucur pentru Ianis Doană, deoarece, dacă nu mă înșel, este primul lui meci ca titular și a jucat foarte bine. Contează cele trei puncte în economia clasamentului, dar sunt atent și la evoluția fiecărui jucător în parte. Am văzut la acest meci dorință și determinare la fotbaliști, iar greșelile comise au fost mai puține ca în alte partide. Avem jucători care în atac pot marca și care pot face diferența.

Mulțumesc publicului, galeriei, că ne-au susținut și ne-au încurajat, deoarece nu ne-a fost ușor în această perioadă. Am suferit după meciurile cu Miercurea Ciuc și cu Slatina, dar nu am cedat și cred că s-a văzut acest lucru la acest meci. Vrea să rămânem echilibrați, să nu facem nuntă, cum nu am făcut nici înmormântare după eșecul de la Slatina. Suntem o echipă care atunci când e focusată poate să bată pe oricine! Să mergem încrezători la Mioveni să scoatem puncte”, a mai spus Flavius Stoican.

ACSM Reșița, în victoria cu Concordia Chiajna: Dincă – Dolghi, Elton da Silva, Rimovecz, Chera, Dudea (cpt.), Cioiu (Jerdea 75′), Fota (Al. Negru 75′), Haită (Lascu 61′), Doană (Rob. Burlacu 86′), Samake (M. Angelov 75′). Rezerve neutilizate: Mat. Goga – Bărboianu, D. Fărăgău, Tucaliuc

ACSM Reșița, imediat sub locurile calificabile în play-off-ul Ligii 2

Cu cele trei noi puncte puse în cont, ACSM Reșița a ajuns la un total de 14 puncte și a urcat pe locul 7 în clasamentul Ligii 2, momentan fiind la un singur punct sub Steaua, ultima clasată pe locurile calificabile în play-off, dar aceasta are un meci mai puțin disputat.

În etapa următoare, trupa bănățeană joacă în deplasare la CS Mioveni, sâmbătă, de la ora 11:00. Mioveniul a pierdut două puncte în această săptămâni, din cauza litigiului cu Alexandru Dandea, iar în etapa din weekend a cedat cu 0-4 la Metalul Buzău.

Declarația lui Flavius Stoican după ACSM Reșița – Concordia Chiajna 3-1:

Foto și video: ACSM Reșița

Marius ANGHEL 29 Sep. 2024, 16:36 Liga 2
Pe aceeași temă