ACSM Reșița a chinuit UTA în amical, dar a pierdut! Flavius Stoican, extrem de optimist înainte de vizita liderului ligii secunde

Călin MNERIE 07 Sep. 2024, 10:11 Liga 2

ACSM Reșița a făcut o repetiție tare pentru vizita liderului ligii secunde, FK Miercurea Ciuc, de pe 17 septembrie, din cadrul etapei cu numărul 6 a Ligii a 2-a.

Formația lui Flavius Stoican a avut-o ca partener de întrecere pe UTA, formație ce nu o duce prea bine în startul noii ediții din SuperLigă și care avea să puncteze puțin la capitolul moral cu succesul cu 2-1 de pe arena ”Mircea Chivu”, din Valea Domanului.

În loc să conducă cu 2-0, CSM Reșița a fost egalată până la pauză

Însă, reșițenii i-au cam chinuit pe arădenii lui Mircea Rednic. Aceștia au avut primele ocazii ale amicalului de vineri, însă Dumiter nu l-a putut învinge pe Căpățână în două rânduri.

După un sfert de oră, ocupanta ultimului loc pe podium în Liga a 2-a a preluat frâiele jocului și Fărăgău l-a întins serios pe Mitrovic cu un șut de la 20 de metri ce mergea la vinclu. Pe o contră, UTA și-a bătut joc de o mare ocazie, prin Cristea și Dumiter, care s-au poftit la finalizare în careu mic al CSM-ului.

Haită a ratat și el din poziție de unu a unu cu portarul, dar avea să anunțe deschiderea scorului. Același mijlocaș ofensiv al lui Stoican a pasat filtrant și bulgarul Angelov nu putea rata din mijlocul careului, lăsat fără marcaj. Era minutul 28, iar Reșița a continuat să atace și, cu 8 minute înainte de concluzia reprizei, a avut mingea pe punctul cu var.

Congolezul Tsouka comisese henț în careu, doar că Doană jr. a șutat telefonat, iar Mitrovic a și ghicit colțul. În locul 2-0, cele două echipe s-au dus la vestiare la scorul de 1-1. În minutul 43, Ghezali l-a evidențiat pe Căpățână din careul de 6 metri, dar mingea a sărit cu noroc la Dumiter și acesta a îndeplinit formalitatea.

Samake a ratat egalarea în prelungiri

Ambii antrenori au schimbat destui jucători la pauză și meciul a scăzut în intensitate. Au fost puține faze poartă, dar arădenii și-au adus – totuși – aminte că sunt echipa din elită și au accelerat puțin de abia spre finalul meciului și au găsit golul victoriei.

În minutul 81, Imoh a preluat o minge în aer din fața unui adversar, gazdele sperau să primească un joc periculos, faza a continuat și Kadiri a marcat cu un șut din prima, puternic, în dreapta portarului. Tot atacantul nigerian sosit de trei săptămâni la Arad a mai avut chiar înainte de gol o „torpilă” ce mergea sub bară, dacă Dincă nu ar fi a respins.

Prin generozitatea arbitrului s-a mai jucat un sfert de oră, timp în care Samake a avut o minge în 7 metri ușor lateral dreapta, dar nu a cadrat șutul.

Flavius Stoican: ”Ne-am ridicat și noi în anumite momente la nivelul lor, am văzut multe lucruri pozitive”

S-a terminat 1-2 și Flavius Stoican a fost mai degrabă mulțumit și extrem de optimist în vederea duelului cu liderul ligii secunde.

”Au fost momente bune și de partea noastră și de partea lor, un test util. Important e că nu am cedat la începutul partidei, după care, la 1-0 puteam să facem 2-0, au avut și ei multe situații de poartă, am avut și noi, chiar și singur cu portarul. A fost un meci spectaculos.

Toți jucătorii m-au surprins în mod plăcut pentru efort, dar au fost și momente în care am fost surprins neplăcut pentru că au fost și astfel de momente. Dar, astea le discutăm în vestiar.

Iau lucrurile pozitive și le îmbunătățim, iar dintre cele negative trebuie să facem mai puține sau să nu le mai facem. Bine că nu ne-am accidentat, cu toate că au fost dueluri crâncene, dar nu ceva să primească îngrijiri. Ne-am ridicat și noi în anumite momente la nivelul lor, un test util. Până la urmă nu este important scorul, ci ca în dueluri să se vadă dacă este diferență.

Dacă mai avem de îmbunătățit ceva, dacă trebuie să jucăm mai repede când suntem în posesia mingii, atunci când adversarii au mingea să ne ducem și să credem că o putem recupera. Iar astăzi am văzut multe lucruri pozitive.

Doar că nu a contat în acest amical, în campionat este important dacă pierdem sau câștigăm puncte, mai ales că astăzi au lipsit jucători importanți. Vorbesc despre Erico și Elton da Silva, plus Rimovecz, care e plecat la echipa națională.

Dar, mai sunt și Andrei Burlacu și portarul Matei accidentați. Bocșan a fost cusut aseară la buză după un duel la antrenament, sper să revină și el de luni și să pregătim așa cum trebuie meciul cu Csikszereda. Una peste alta, a fost un test bune pentru jucătorii pe care i-am avut apți astăzi și sper să nu mai treacă o perioadă prea lungă până îi vom vedea pe toți pe teren. Avem o echipă echilibrată, o echipă puternică”, a comentat antrenorul Reșiței desfășurarea disputei cu arădenii.

Antrenorul Reșiței pune tunurile pe liderul FK Miercurea Ciuc: ”Vom fi pregătiți fizic și mental”

Totodată, Stoican e foarte optimist cu privire la derby-ul de podium cu ciucanii lui Robert Ilyes, de peste 10 zile.

”Vom întâlni echipa de pe primul loc în campionat, trebuie să fim atenți. Va fi echilibrat, dar jucăm în fața propriilor suporteri și avem un moral bun. Chiar dacă jucăm cu liderul, trebuie să ne autodepășim, să fim o echipă care producem fotbal și – cu siguranță – cei care vin la meciul cu Miercurea Ciuc și cei care se vor uita la televizor vor avea ce să vadă.

Și asta pentru că 100% vom fi pregătiți și fizic și mental pentru această partidă. Am încredere că jucătorii noștri sunt dornici să arate că ne ridicăm la nivelul echipei de pe primul loc. Am văzut și declarația antrenorului lor că încearcă să vină la Reșița să câștige, dar cu siguranță o să le fie foarte greu.

Nu am pierdut nici un meci acasă de când am preluat această echipă și mai ales acum când ne dorim un obiectiv îndrăzneț. Vrem toate cele trei puncte în meciul cu Miercurea Ciuc. Am încredere mare că vom face un meci bun și pe care îl vom termina cu o bucurie la finalul partidei.

Și spun asta pentru că știu ce jucători am, ce dorință au ca să urce în clasament”, consideră ”principalul” bănățenilor.

Bănățenii au un fotbalist arădean în probe: ”Aș vrea să-l mai văd”

Și pe fondul lipsei a trei fundași centrali, în primul ”11” al Reșiței și-a găsit locul și Alexandru Adamcsik. Este vorba despre un fotbalist arădean de 20 de ani, care s-a aflat la un moment dat în lotul Fiorentinei și care a susținut probe și la UTA în vara anului trecut.

”Este jucător nou care se antrenează cu noi de ceva timp, dar nu a avut ocazia să evolueze într-un amical. Decizia în ceea ce-l privește o vom comunica în perioada următoare. Să vedem dacă va face parte din lot, să vedem condițiile financiare, trebuie să mai avem răbdare.

Aș vrea să-l mai văd într-un amical pentru că nu pot să iau o decizie doar după antrenamentele în care l-am văzut implicat, iar astăzi a fost primul lui meci alături de colegi. Până acum doar s-a antrenat, să vedem dacă va rămâne alături de noi”, a fost mesajul lui Stoican în ceea ce-l privește pe Adamcsik.

Formațiile amicalului ACSM Reșița – UTA

  • Reșița: Căpățână – Dolghi, Dudea, Adamcsik – Chera, Cioiu, Fărăgău, Fota – Haită, Angelov, Doană.
    Au mai jucat:
    Dincă – Samake, Isac, Negru, Bărboianu, Lascu, Gomboș, Jerdea.

    Antrenor: Flavius Stoican
  • UTA: Mitrovic (70 Cutean) – Râpă, Tsouka (46 Trif), Benga, Mabea (72 Ene) – Borcea (46 Hrezdac), Van Durmen (46 Ezekiel) – Cristea (46 Costache, 80 Țăroi), Pedro (80 M. Rusu), Ghezali (60 Samson) – Dumiter (46 Kadiri).
    Antrenor: Mircea Rednic
  • Arbitri: Dorin Voina – Adrian Stoica, Claudiu Gogu

Foto: ACSM Reșița

Călin MNERIE 07 Sep. 2024, 10:11 Liga 2
Pe aceeași temă