Finanțatorul Ceahlăului vrea granzii SuperLigii sub Pietricica, în Cupa României: ”Să vină FCSB, CFR, Rapid sau Dinamo.” Situația lui Carl Davordzie și mesajul către Patrick Petre

Narcis POHOAȚĂ 04 Sep. 2024, 15:09 Cupa României
Finanțatorul Ceahlăului vrea granzii SuperLigii sub Pietricica, în Cupa României: ”Să vină FCSB, CFR, Rapid sau Dinamo.” Situația lui Carl Davordzie și mesajul către Patrick Petre

ACSM Ceahlăul Piatra Neamț s-a calificat, săptămâna trecută, în premieră în grupele Cupei României, după ce a trecut în deplasare de CSM Pașcani, echipă din Liga a 4-a ieșeană, cu scorul de 2-0.

Geani Crețu și Carl Davordzie au marcat în partea a doua a reprizei secunde și au dus Ceahlăul în grupe, fază în care nemțenii vor disputa trei partide.

Anton Măzărianu vrea să aducă cel puțin o echipă de top din SuperLigă la Piatra Neamț

Finanțatorul nemțenilor, Anton Măzărianu, a spus că accederea în grupele Cupei României a fost unul dintre obiectivele echipei. Omul cu banii de sub Pietricica speră ca echipa sa să nimerească într-o grupă cu una sau chiar două formații de top din SuperLigă, pe lista dorințelor regăsindu-se FCSB, CFR Cluj și Rapid.

Suntem în urna a doua valorică pentru tragerea la sorți a meciurilor din grupele Cupei României, am putea juca cu două echipe din SuperLigă, iar dacă sunt echipe superioare nouă vom juca acasă.

E foarte important să-i bucurăm pe suporterii noștri prin a aduce o echipă de primă ligă acasă, așa cum anul trecut a fost Universitatea Cluj. Poate chiar FCSB sau CFR Cluj… În momentul de față mă interesează să fac oamenii fericiți. Chiar nu mai contează rezultatul, asta îmi doresc cel mai mult. Au trecut vreo 10 ani de când nu a mai fost o echipă de calibru la Piatra Neamț.

Acesta a fost motivul pentru care mi-am dorit foarte mult să mergem în grupe, să jucăm cu cel puțin o echipă din SuperLigă. Și eu cred că una din cele patru – Dinamo, Rapid, FCSB sau CFR Cluj, va fi cu noi în grupă. Poate chiar dacă”, a declarat Anton Măzărianu în cadrul emisiunii ”Tribuna Suporterilor”, la postul local de televiziune ”Monitor TV”.

Anton Măzărianu: ”Mai bine că am pierdut primele meciuri, ne-am repliat și căutăm soluții”

Finanțatorul Ceahlăului a vorbit în cadrul emisiunii și despre startul dezastruos de sezon al echipei sale, cu două eșecuri la scor, 1-3 la Miercurea Ciuc și 0-3 acasă cu CSM Slatina.

Măzărianu consideră că aceste înfrângeri și greșelile din defensivă l-au determinat împreună cu conducerea administrativă și staff-ul tehnic să ia decizii de a completa lotul.

Fiind o echipă practic cu un schelet nou, cu 90 la sută jucători noi, era normal ca până se rodează echipa să avem deficiențe. Cel mai important lucru este că aceste deficiențe au putut fi constatate la timp și s-au putut ușor-ușor regla.

Încă mai avem de lucru, dar în mare parte s-au rezolvat din problemele pe care le-am văzut în primele două meciuri. Este foarte bine că s-a întâmplat așa, pentru că am avut timp să ne repliem și să găsim soluții acolo unde a fost necesar.

Ar fi fost mult mai dificil dacă se întâmpla ca anul trecut, să avem rezultate pozitive în primele etape, după care să ne culcăm pe o ureche că suntem perfecți, ca apoi să nu mai legăm două victorii consecutive.

Este foarte bine că s-a întâmplat așa. Totuși, să nu uităm că acele două eșecuri de la început au fost cu echipele de pe primele două locuri în clasament în momentul de față.

Chiar dacă a fost un eșec rușinos acasă, totuși Slatina este pe locul 2 acum”, a mai spus Măzărianu.

Marie-Sainte și-a reziliat contractul cu ACSM Ceahlăul. Măzărianu anunță și alte plecări

Oficialul clubului nemțeam a anunțat noi sosiri la echipă, dar și plecări. Pimul pe lista despărțirilor este fundașul central Andrew Delly Marie-Sainte, 25 de ani, cel care a comis-o în mai multe rânduri în primele etape.

Antrenorului Marco Veronese nu i-am imputat nimic după primele etape, știam că nu e vina lui. Dânsul a făcut echipa cu materialul pe care l-a avut la dispoziție. Am fost o echipă în organizare, dar abia acum pot să mă bucur. Se râde la antrenamente, se glumește, încep să se lege și prietenii între jucători, ușor-ușor se vede o evoluție favorabilă nouă, dar mai e de lucru.

Vor mai fi și schimbări în lot, dar nu multe. Cred că vor mai veni 1-2 jucători și vor pleca 2-3 jucători. Marie-Sainte deja cred că a semnat rezilierea și va pleca, vor mai fi 1-2 plecări în afara lui.

În privința lui Bracelli, e adevărat că a greșit în primele meciuri, dar la ce salariu are și la cum a început să-și dea interesul în ultima perioadă, merită să mai avem puțină răbdare cu el”, a completat Anton Măzărianu.

Stoperul francez Marie-Sainte este născut în Martinica, dar cariera sa fotbalistică se leagă de Italia. Acesta a fost legitimat pentru prima dată în ”Cizmă”, la echipa Prato, după care a făcut pasul la tineretul lui Napoli. Ulterior, Marie-Sainte a mai jucat la Livorno și Postoiese.

Avertisment pentru Patrick Petre: ”Trebuie să se pregătească mult mai bine”

Surprinzător, antrenorul italian Marco Veronese a început sezonul cu Patrick Petre rezervă, dar ulterior fiul fostului internațional Florentin Petre și-a făcut simțită prezența în teren, primind chiar și banderola de căpitan.

Măzărianu a lăsat să se înțeleagă că Petre nu poate duce încă jun meci întreg și i-a transmis extremei în vârstă de 27 de ani că trebuie să se pregătească mult mai mult.

Patrick Petre cred că trebuie să se pregătească mult, mult mai bine. Are potențial, dar trebuie să se pregătească mult mai bine ca să fie apt toate cele 90 de minute. Dacă nu se pregătește bine și nu dorește să înțeleagă acest lucru, cu siguranță nu va mai prinde postul de titular”, a transmis Anton Măzărianu.

Davordzie este jucătorul Ceahlăului. ”El e atacantul pe care nu l-am avut în sezonul trecut”

Măzărianu a lămurit și situația contractuală a ghanezului Carl Davordzie, jucătorul cu evoluțiile cele mai bune dintre nou-veniți.

Carl Davordzie e jucătorul Ceahlăului. Faptul că a fost împrumutat vreo doi ani de către CFR Cluj pe la alte echipe probabil i-a determinat pe unii să spună că a venit tot împrumut. Doar Ilaș a venit împrumut. Cu siguranță în acest sezon Davordzie va juca pentru Ceahlăul.

Este atacantul pe care nu l-am avut anul trecut, iar cineva spunea că dacă l-am fi avut eram în play-off și poate chiar în Liga 1 acum. Acum îl avem și intenționăm să-l păstrăm.

Dacă joacă bine și își menține trendul, cu siguranță vom și noi mulțumiți pentru rezultatele echipei și de pe urma lui și probabil vor veni și oferte bune pentru el. Acum avem contracte pe minimum două sezoane cu jucătorii. Avem și un management corespunzător la club, putem face lucrurile ca la carte, așa cum am promis atunci când am decis să continui.

Am spus că doresc să continui doar cu profesioniști care să pună la punct bazele acestui club și care să ne aducă la un moment dat chiar și în SuperLigă”, a mai spus Anton Măzărianu la ”Monitor TV”.

Foto: ACSM Ceahlăul

Narcis POHOAȚĂ 04 Sep. 2024, 15:09 Cupa României
Pe aceeași temă