A rămas Rapid fără căpitan? Adevărul despre absența lui Ionuț Voicu din echipă în primele două meciuri din play-off: ”Poate lumea nu știe asta” | EXCLUSIV

Andreea VISU, Carmen MANDIȘ 13 Jul. 2020, 18:15 Liga 2

Fundașul dreapta Ionuț Voicu (35 de ani) a dispărut din echipa Rapidului odată cu începerea play-off-ului de promovare din Liga 2, iar suporterii au început să-și pună semne de întrebare.

Experimentatul jucător nu s-a regăsit pe foaia de joc nici la meciul de debut pentru Dan Alexa pe bancă, 0-0 în deplasare cu CS Mioveni, dar nici în partida de la Ploiești, 0-0 cu Petrolul, iar suporterii au început să lanseze diferite scenarii pe rețelele de socializare.

Lipsa din teren a lui Ionuț Voicu a fost asociată cu îndepărtarea lui Daniel Pancu și sosirea lui Dan Alexa, fundașul fiind perceput ca un apropiat al fostului antrenor, dar unele voci susțin că nici vârsta nu l-ar avantaja în lupta pentru titularizare.

La cele două meciuri disputate până acum de către Rapid în play-off-ul Ligii 2, Dan Alexa l-a reprofilat pe fundașul central Tano Bonnin (30 de ani), care i-a luat locul lui Ionuț Voicu pe partea dreaptă. Spaniolul a fost integralist atât în jocul cu Mioveni, cât și cu Petrolul. În defensivă, în ambele jocuri, au prins toate minutele Facundo Mallo, Alexandru Iacob și Petre Goge, acesta din urmă fiind cel desemnat să fie căpitan.

Nae Stanciu îl sfătuia pe Ionuț Voicu să pună ghetele în cui

La începutul lunii iunie, legenda Rapidului Nae Stanciu îi recomanda și el lui Ionuț Voicu să se ”pensioneze”, într-un interviu acordat pentru Prosport LIVE.

„Ionuț Voicu trebuie să-și aleagă ori treningul de antrenor, ori costumul din administrația clubului Rapid. Eu știu că mai poate, dar nici chiar așa. Deci a întâmpinat dificultăți destule și la Divizia B. Am un mare respect pentru el, ca pentru toți jucătorii care au jucat foarte mulți ani de zile la Rapid, dar pentru el treningul sau costumul de administrator al clubului Rapid ar fi foarte bun”, mărturisea Nae Stanciu.

”E o situație mai ciudată, mai stranie pentru mine. Sunt președinte. Funcția mea este oficializată, dar luna asta nu pot să fac multe lucruri, pentru că nu am făcut eu strategia. Nu e o strategie făcută de mine și nu vreau să o influențez în niciun fel. E alegerea antrenorului. Nu mă interesează, nu merg la antrenamente. Eu nu comentez în niciun fel deciziile antrenorului Dan Alexa”, spunea Daniel Pancu despre noua sa postură la Rapid, de președinte, și de strategia adoptată de club, în care nu vrea să se implice.

Dan Alexa, despre absența lui Ionuț Voicu

Contactat de către ProSport, actualul antrenor al Rapidului, Dan Alexa, a explicat care este situația actuală a fotbalistului său.

„Poate nu știe lumea că Ionuț Voicu a fost accidentat 12 zile. A revenit la antrenamente abia de trei zile, iar eu mă bazez pe toată lumea în egală măsură. Am așteptări de la toți jucătorii, nu numai de la cei cu experiență. Este un moment important și nu ne permitem să mai facem pași greșiți. Trebuie să începem să înscriem și să ne câștigăm meciurile. La Rapid nu se acceptă altceva”, a spus Dan Alexa.

Alexa a studiat regulamentul și spune că Mihai Popa nu trebuia eliminat

Rapidiștii o vor întâlni în etapa următoare pe Campionii FC Argeș, dar nu se vor putea baza pe tânărul portar Mihai Popa, cel care a primit câte un cartonaș galben pentru fiecare dintre cele două lovituri de la 11 metri apărate și în care arbitrul a dictat repetare, în meciul cu Petrolul, pe motiv că nu a rămas pe linia porții în momentul execuțiilor.

Alexa susține că Popa nu trebuie să primească primul galben, deci să ajungă la eliminare.

„Ne deranjează că îl avem acum și pe Popa cu cartonaș roșu, pentru că noul regulament, intrat în vigoare la 1 iunie, spune că nu trebuia să vadă primul cartonaș galben la faza penalty-ului. Trebuia avertizat Arnăutu, pentru că el s-a oprit înainte să bată. La al doilea cartonaș galben văzut de Popa nu avem ce spune, a fost corect”, a încheiat Dan Alexa.

CITEȘTE și:

Declarația care va arunca în aer suflarea rapidistă! Vasile Maftei: „De ce să merite să promoveze?! Să arate pe teren!” | VIDEO EXCLUSIV ProSport LIVE

Vasile Maftei îi contrazice pe rapidiști, după meciul de infarct cu Petrolul: „Penalty-urile au fost repetate pe bună dreptate” | VIDEO EXCLUSIV ProSport LIVE

Daniel Pancu, o nouă răbufnire la adresa arbitrajului de la Petrolul – Rapid. „Atac violent la Hlistei!” Ce acuză rapidistul

https://liga2.prosport.ro/seria-1/oficial-rapid-are-inca-un-investitor-milionarul-kia-a-preluat-48-la-suta-din-procentele-clubului-giulestean-19139169

https://liga2.prosport.ro/seria-1/mihai-popa-rupe-tacerea-dupa-ce-a-aparat-doua-penalty-uri-in-derby-ul-cu-petrolul-iar-interventiile-sale-au-fost-anulate-ce-i-a-transmis-arbitrul-cand-l-a-eliminat-19139070

https://liga2.prosport.ro/seria-1/capitanul-giulestenilor-dupa-meciul-nebun-cu-petrolul-asta-e-istoria-rapidului-tot-timpul-se-lupta-cu-toata-lumea-petre-goge-a-ironizat-arbitrajul-cred-ca-voiau-pana-l-19139033

 

Andreea VISU, Carmen MANDIȘ 13 Jul. 2020, 18:15 Liga 2
Pe aceeași temă