70 de rapidiști au protestat la LPF: „UEFA, wake up”

Marius ANGHEL 12 Aug. 2013, 20:21 Liga 2

Circa 70 de suporteri rapidiști au protestat, luni după-amiază, în fața sediului Ligii Profesioniste de Fotbal și au solicitat demisia președintelui Dumitru Dragomir, pe care îl consideră vinovat de situația în care se află gruparea giuleșteană, retrogradată de TAS după două etape disputate în Liga I.

Fanii, care de obicei urmăresc de la tribuna a doua meciurile, au început să ajungă la sediul LPF, din strada Alexandru Vițu, începâd cu ora 18.00 și protestează în mod pașnic, solicitând și demisia președintelui FRF, Mircea Sandu.

Suporterii scandează „Mitică, la pușcărie„, „Demisia„, „Ar fi bine să plecați, fotbalul să nu-l stricați”, „Mitică ești vinovat pentru tot ce s-a întâmplat„, „LPF și FRF aceeași mizerie„, „De la Digi bani ați luat și baraje ați inventat” și au afișat următoarele bannere: „Într-o meritocrație ați fi la pușcărie„, „17=18=20, ce mai urmează?„, „Ultimul compromis: demisia„, „UEFA, wake up„, „Noi când greșim plătim, voi când greșiți fugiți” și „Mafia„. Fanii prezenți au scandat injurii la adresa lui Dragomir, Sandu și a fostului acționar majoritar al FC Rapid, George Copos.

De asemenea, suporterii au scandat și împotriva actualilor proprietari ai clubului giuleștean, Nicolae Cristescu și Adrian Zamfir, pe care îi acuză că își doresc ca Rapidul să evolueze în Liga I doar pentru a primi banii din drepturile de televizare. „Cristescu și cu Zamfir atârnă la Dragomir”, au scandat suporterii prezenți la protest.

Protestul este aprobat de Primăria Capitalei, suporterii având dreptul să-și manifeste nemulțumirile la adresa conducătorilor fotbalului până la ora 21.00. La sediul LPF sunt prezenți și aproximativ 15 jandarmi care asigură ordinea.

La ora începerii mitingului, în sediul ligii nu se află președintele Dumitru Dragomir, ci doar secretarul general Valentin Alexandru.

De asemenea, fanii Rapidului au primit aprobare pentru a protesta, marți, între orele 18.00 și 21.00, în fața sediului Federației Române de Fotbal.

Tot pentru a protesta față de conducerile FRF și LPF, aproximativ 20 de suporteri ai FC Rapid au intrat, în 7 august, la ora 18.00, în greva foamei la Stadionul Giulești-Valentin Stănescu. Ei spun că nu vor înceta acest protest decât atunci când vor demisiona șefii fotbalului românesc.

TAS a obligat, la 2 august, Federația Română de Fotbal să înregistreze CS Concordia Chiajna în campionatul Ligii I pentru sezonul 2013/2014, în locul SC FC Rapid SA. Instanța de la Lausanne a anulat astfel decizia luată de Comitetul Executiv al Federației Române de Fotbal în 6 iulie 2013, cu privire la meciul de baraj dintre CS Concordia Chiajna și SC FC Rapid SA. Hotărârea TAS a fost pusă în practică, la 5 august, de Comitetul de Urgență al FRF.

Numărul de echipe din Liga I a reprezentat un subiect de dispută în această vară între FRF și LPF. Șeful de la Casa Fotbalului, Mircea Sandu, dorea 17 echipe în Liga I, câte au rămas după acordarea licențelor, în timp ce președintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, a susținut un sistem cu 18 echipe pentru a evita o diminuare a sumei care revine anual cluburilor din vânzarea drepturilor TV.

Decizia finală a aparținut Comitetului Executiv al FRF, care a hotărât, la propunerea lui Dumitru Costin, reprezentantul AFAN, disputarea unui meci de baraj pentru menținerea în primul eșalon, între echipa Rapid, care nu a îndeplinit criteriul financiar din manualul de licențiere, și Concordia Chiajna, formația retrogradată sportiv cel mai bine clasată (locul 15 în sezonul precedent).

Concordia s-a adresat Tribunalului de Arbitraj Sportiv (TAS) pentru revocarea hotărârii cu privire la disputarea barajului cu Rapid, contestând totodată dreptul echipei giuleștene de a juca în primul eșalon, în condițiile în care nu are licență.

Ilfovenii au jucat, totuși, meciul de baraj, pierdut cu scorul de 1-2 după prelungiri, la 13 iulie.

sursa: Mediafax

Marius ANGHEL 12 Aug. 2013, 20:21 Liga 2
Pe aceeași temă