A ratat promovarea cu Turris Oltul, însă va juca în Liga 1 cu UTA! Dragoș Tescan a fost cedat de teleormăneni la Arad: ”Când le-am spus părinţilor mei, au izbucnit în lacrimi”

Liga2.ro 21 Aug. 2020, 14:34 Multimedia
A ratat promovarea cu Turris Oltul, însă va juca în Liga 1 cu UTA! Dragoș Tescan a fost cedat de teleormăneni la Arad: ”Când le-am spus părinţilor mei, au izbucnit în lacrimi”

După un sezon dificil în tricoul nou-promovatei în Liga 2 Turris Oltul Turnu Măgurele, în care a ratat promovarea la ultima fază a meciului cu Rapid, Dragoș Tescan (20 de ani) va juca în prima divizie în tricoul echipei UTA.

Mijlocașul dreapta craiovean s-a alăturat lotului antrenat de Laszlo Balint sub formă de împrumut de la echipa antrenată de Erik Lincar, care la reunirea lotului îl anunța printre jucătorii pe care vrea să-i păstreze și pentru noua ediție a Ligii 2.

Dragoș Tescan a semnat cu UTA: ”Cred că orice jucător îşi doreşte, la vârsta mea, să ajungă la nivelul Ligii 1”

Oferta venită dinspre Arad a stricat planurile teleormănenilor, care i-au dat drumul lui Tescan să joace în prima ligă.

„Sunt foarte fericit că am ajuns la UTA, vreau să le mulţumesc tuturor celor care au făcut ca acest lucru să fie posibil. Este un club de mare tradiţie, cu 6 titluri de campioană şi 2 cupe ale României, un brand uriaş pentru fotbalul românesc. Cred că orice jucător îşi doreşte, la vârsta mea, să ajungă la nivelul Ligii 1 și sper să fac acest pas cu brio, să aduc un plus, să nu fiu doar un pion. Cred că îmi va fi foarte uşor să mă integrez, aici este un lot cu jucători foarte valoroşi, cu destule meciuri în Liga 1. Am fost foarte surprins de această ofertă, nu mă aşteptam, înţelesesem că ceilalţi juniori au probleme medicale şi îmi pare rău pentru ei, se putea întâmpla oricui. Când am știut că voi veni la UTA am simțit multă bucurie, le-am spus şi părinţilor mei, care au izbucnit în lacrimi, pentru că este o mândrie și pentru ei ca fiul lot să joace în Liga 1 la un club precum UTA”, au fost primele cuvinte ale lui Tescan, la prezentarea echipei UTA, citate de Sport Arad. La 15 septembrie, mijlocașul va împlini 21 de ani.

Florian Haită și Dragoș Tescan au fost doi dintre tinerii jucători pe care Erik Lincar s-a bazat în sezonul trecut al Ligii 2 la Turris Oltul. Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Ratarea promovării cu Turris Oltul la ultima fază a meciului cu Rapid: ”A fost cel mai urât sentiment”

Golul arădeanului Jorza, înscris în minutul 90+7 al partidei Rapid – Turris Oltul i-a menținut pe teleormăneni în Liga a 2-a. La victorie, echipa lui Erik Lincar promova de pe locul 2. „La Turnu Măgurele aveam o misiune de îndeplinit, promovarea. Am avut şi eu o contribuţie la acea echipă, am fost la câteva secunde de prima divizie… A fost cel mai urât sentiment, mai ales că mi se părea imposibil ca Rapidul să mai înscrie, pentru că jocul lor nu ne-a pus probleme deloc. Fotbalul este imprevizibil, îţi oferă şi momente de tristeţe”, a rememorat Tescan finalul jocului cu Rapid.

Tânărul mijlocaș nu și-a uitat fostele cluburi. „Le mulţumesc celor de la Turris, care au fost înţelegători şi mi-au dat această oportunitate să vin la Arad, în Liga 1. La Școala Gică Popescu am fost crescut de domnul Mitică Barbu şi domnul director Paul Răducan, le mulţumesc şi dânșilor pentru contribuţia importantă avută în creșterea mea ca fotbalist”, a mai spus mijocașul de picior stâng, dar de bandă dreaptă.

O accidentare i-a stricat sezonul la Turris Oltul

Tescan a evoluat doar în 11 partide în sezonul trecut de ligă secundă, datorită unei accidentări la genunchi. În șase dintre ele a început ca titular și a înscris patru goluri. „Începusem sezonul bine, după m-am accidentat într-un meci de Cupă (n.r. – cu Alexandria). M-am recuperat după trei luni şi jumătate, deși prognoza inițială era de 6 luni. Acum sunt foarte bine atât fizic, cât şi psihic”, a încheiat noua achiziție a UTA-ei.

Laszlo Balint, despre aducerea lui Tescan la UTA: ”Are o oportunitate foarte bună să confirme la un nivel superior”

Dragoș Tescan a fost fotbalistul care l-a bătut pe Florin Iacob într-un meci disputat la Arad (4-3 pentru Turris Oltul cu UTA, în play-off) după argeșeanul Coșereanu, care punctase pe 15 septembrie 2019 în UTA – Mioveni (1-1 în sezonul regular).

„Și Dragoș a fost participant în play-offul Ligii a 2-a și chiar am vorbit un pic acum, pe drumul spre conferința de presă, și mi-a recunoscut și el cât de atipic a fost totul. Cu consum mental și emoțional foarte de mare, iar fotbalul s-a dovedit din nou imprevizibil. Vorbeam de prima etapă, când el a reușit să înscrie aici, la Arad, Turris s-a bucurat, iar noi am fost cu capul plecat după acel meci. În schimb, la finalul campionatului, noi am fost cei care ne-am bucurat și ei au fost triști, de asta este frumos fotbalul. Până la urmă, pentru Dragoș apare acum o oportunitate foarte bună să confirme la un nivel superior. Noi avem foarte mare încredere în el, mai departe depinde doar de el să-și impună calitățile, să le aducă la suprafață și să devină un jucător de Liga 1. Deocamdată, este împrumutat la UTA, le mai mulțumesc odată celor de la de la Turris și lui Erik Lincar. Chiar am discutat direct cu Erik el și îi mulțumesc foarte mult că a înțeles situația prin care trecem și câtă nevoie avem de juniori de calitățile lui Dragoș”, a punctat și Laszlo Balint, antrenorul principal al arădenilor.

Odată cu Dragoș Tescan, la UTA a fost prezentat și Denis Rusu, un jucător care și-a făcut junioratul la LPS Bihorul Oradea și care de la începutul anului 2018 a jucat pentru Șoimii Lipova, în Liga 3.

Sursa: Sport Arad

https://liga2.prosport.ro/seria-1/turris-oltul-ia-doi-tineri-jucatori-de-la-fcsb-unul-a-castigat-cupa-romaniei-iar-pentru-celalalt-bucurestenii-s-au-luptat-cu-u-craiova-19144931

Liga2.ro 21 Aug. 2020, 14:34 Multimedia
Pe aceeași temă